Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Criză în afacerile cu publicitate din Alba Iulia – firmele care au închiriat terenuri pentru panouri stradale cer scutiri de la plata chiriei

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Firmele care dețin panouri publicitare amplasate pe domeniul public din Alba Iulia au dificultăți în a-și găsi clienți. Acestea solicită scutiri de la plata chiriei pentru perioada în care panourile nu sunt ocupate cu reclamă, oferind în schimb municipalității posibilitatea de a promova gratuit, în respectiva perioadă, obiectivele turistice sau acțiunile sociale și culturale.

Din cauza situației economice deosebit de dificile întâmpinăm greutăți semnificative în derularea activității de publicitate în care suntem  specializați. Clienții nu sunt numeroși iar cei care aleg această modalitate de publicitate solicită la fiecare reînnoire de contract discount-uri substanțiale. (…) Plata chiriei pe locație se face chiar și în condițiile încare multe dintre panouri nu sunt acoperite cu reclamă, deci nu ne aduc niciun venit. Chiar mai mult decât atât, printr-o adresă recentă se solicită conectarea princabluri subterane a tuturor panourilor până la 1 mai 2013. Înțelegem și suntem de acord că din punct de vedere estetic este necesar un asemenea demers însă costurile unei astfel de operațiuni sunt foarte mari (de ordinul câtorva mii de lei pentru fiecare panou) și trebuie să le suportăm din bugetul propriu în termen foarte scurt”, se arată în adresa semnată de firmele Multireclama SRL București, Independent SRL Alba Iulia, Add Out SRL Cluj Napoca și SC Outdoor Media SRL București.

Precizăm că, potrivit administrației locale chiria pentru un astfel de panou este între 30 și 110 de euro pe lună.

Solicitarea a fost discutată astăzi de consilierii locali care au ajuns la concluzia că nu poate fi aprobată deoarece terenurile de pe domeniul public au fost atribuite în urma unor licitații ale căror condiții au fost acceptate de ofertanți și care nu prevedeau scutiri de chirie, însă ar putea fi luată în considerare la întocmirea contractelor după următoarea licitație.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024 Această informare este efectuată de: SC LEM RESORUCES SRL cu sediul în Bucureşti, Str. Mircea Eliade, nr. 14, sector 1, camera1, et.1, ce intenţionează să solicite de la Administraţia Naţională „Apele Române” aviz de gospodărire a apelor pentru desfăşurarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea