Rămâi conectat

Ştirea zilei

CRIZĂ de sânge în Alba: Operații amânate în unele spitale din cauza lipsei de donatori

Ziarul Unirea

Publicat

în

CRIZĂ de sânge în Alba: Operații amânate în unele spitale din cauza lipsei de donatori

Într-o cursă contra cronometru, conducerea Centrului de Transfuzie Sanguină Alba caută soluții ingenioase pentru a atrage donatori și pentru a evita consecințele grave ale acestei crize.

Spitalul din Alba Iulia se confruntă cu amânarea unor intervenții chirurgicale critice din cauza insuficienței de sânge. Într-un apel disperat către comunitate, centrul de transfuzii solicită sprijinul populației pentru a inversa această situație.

Cu toate eforturile depuse de angajați, telefoanele către donatorii fideli au fost întâmpinate cu refuzuri, fiecare din motive diverse, ceea ce a dus la un declin rapid al stocurilor de sânge. În timp ce cererea pentru sânge crește în mod constant, conducerea centrului se confruntă cu o provocare colosală în a menține nivelul de stocuri adecvat.

Într-un demers neobișnuit, centrul de transfuzii a informat spitalele partenere despre această criză și a cerut amânarea operațiilor programate, încercând să aloce resursele rămase pentru intervențiile de urgență. Cu toate acestea, operațiile chiar și în cazurile de urgență devin tot mai dificile.

Solicitările pentru sânge și produse derivate cresc necontenit, aducând centrul de transfuzii în fața unei cereri tot mai mari. Într-o mișcare neconvențională, conducerea centrului a apelat chiar și o unitate militară pentru a spori numărul de donatori. În plus, la începutul lunii august, poliția a răspuns apelului public al Centrului de Transfuzie Sanguină Alba, încercând să contracareze criza de donatori, într-un efort concentrat în perioada sezonului de concedii.

Numărul donatorilor a scăzut dramatic, de la o medie zilnică de 30 la doar aproximativ 12. Totuși, speranța nu este pierdută, iar comunitatea își pune încrederea într-o creștere semnificativă a numărului de donatori, pentru a putea depăși această situație critică.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Cum s-a petrecut incidentul în care o fetiță de trei ani a fost grav rănită: A căzut de la etajul unei locații de cazare, din satul Călugărești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum s-a petrecut incidentul în care o fetiță de trei ani a fost grav rănită: A căzut de la etajul unei locații de cazare, din satul Călugărești O fetiță de doar 3 ani a fost grav rănită joi după-masa, după ce a căzut de etajul unei locații de cazare din satul Călugărești, comuna Avram Iancu. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea