Crișul Chișineu-Criș – Metalurgistul Cugir, în runda inaugurală | O nou-promovată, în calea pretențiilor trupei de sub Drăgana

Paul Voicu - Primar 2020

Metalurgistul Cugir, cea mai veche divizionară terță din Alba, începe al 6-lea sezon consecutiv pe a treia scenă cu gânduri mari. După ce ediția trecută (locul 4 în Seria a 5-a) a fost singura în care gruparea de sub Drăgana nu a terminat pe podium, “roș-albaștrii” lui Călin Moldovan atacă promovarea în Liga a 2-a.

Primul obstacol în calea cugirenilor este nou-promovata din Arad, meciul extern cu Crișul Chișineu-Criș din runda inaugurală disputându-se sâmbătă, 25 august, la ora 18.00. O campania impresionantă de transferuri (nume precum I. Tătaru, B. Lemac, L. Tudor, Necșulescu, Vaștag sau G. Goronea) întreține planurile Metalurgistului, ce are așteptări mari de la acest sezon, chiar dacă declarațiile sunt moderate. “Acum la început de sezon, este greu de apreciat seria în care revenim, în Vest este alt gen de fotbal. Vrem să fim cât mai sus în clasament, implicați în lupta la vârf, la fel ca în fiecare an, iar despre promovare vorbim după câteva etape”, a prefațat startul stagional antrenorul Călin Moldovan, ce nu se poate baza pe G. Goronea (probleme musculare). “Primul joc este unul dificil, suntem conștienți de acest lucru, dar ne propunem să începem cu dreptul. Este meciul de debut al sezonului, iar, din punctul meu de vedere, nu întâlnim o echipă nou-promovată, în condițiile în care adversarii au în efectiv jucători experimentați ce au trecut și pe la UTA”, a spus antrenorul Călin Moldovan, echipa sa având săptămâna viitoare și un derby “de Alba”, la Galda de Jos, în Cupa României.

ELIT

Antrenată de Adrian Abrudan, Crișul Chișineu-Criș a revenit în eșalonul terț după 27 de ani (exceptând acel episod cu Europa Alba Iulia din 2013, o fuziune de 6 luni), în efectiv regăsindu-se nume importante pentru fotbalul vestic, A. Gligor (fost căpitan al UTA-ei), G. Siminic, Pirtea, A. Pavel sau Piț, pentru nou-promovata ce întâlnește în primele două runde tocmai principalele pretendente la promovare, Metalurgistul Cugir și CSM Școlar Reșița.

Mihail David - 2020

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...