Rămâi conectat

Ştirea zilei

Criminalul de la Răhău care a ÎNGROZIT Alba, condamnat DEFINITIV la 25 de ani închisoare: Daunele morale MAJORATE de instanță

Ziarul Unirea

Publicat

în

Criminalul de la Răhău care a ÎNGROZIT Alba, condamnat DEFINITIV la 25 de ani închisoare: Daunele morale MAJORATE de instanță

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat astăzi, 10 august, sentința definitivă a autorului crimei odioase de la Răhău, Alexandru Paștiu, la pedepasa de 25 de ani de închisoare, iar daunele morale au fost majorate.

„Admite apelul declarat de părțile civile R.P.G., C. D., C.E. și C.N.A., ultimul prin reprezentanți legali), împotriva Sentinței penale nr. 46/2022, pronunțată la 28.04.2022, în dosarul nr. 2489/107/2021 al Tribunalului Alba și în consecință:

Desființează în parte sentința penală atacată, cu privire la latura penală, în ceea ce privește individualizarea pedepsei complementare și a pedepsei accesorii a interzicerii exercitării dreptului prevăzut de art. 66 alin. 1 lit. n) Cod penal, aplicate inculpatului P.A., și cu privire la latura civilă, în ceea ce privește cuantumul despăgubirilor acordate părților civile cu titlu de daune morale, și rejudecând cauza doar în aceste limite:

În baza art. 67 Cod penal, raportat la art. 66 alin. 1 lit. n) Cod penal, interzice inculpatului P.A., pe lângă interzicerea exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b), ca pedeapsă complementară pe o durată de 5 ani, aplicată pentru comiterea infracțiunii de tentativă la omor calificat, prevăzută de art. 188 alin. 1 și art. 189 alin. 1 lit. a) Cod penal, să comunice cu victima R.P.G. și să se apropie de acestea la distanță mai mică de 100 metri.

În baza art. 65 Cod penal, raportat la art. 66 alin. 1 lit. n) Cod penal, interzice inculpatului Paștiu Alexandru, pe lângă interzicerea exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a), b), ca pedeapsă accesorie, aplicată pentru comiterea infracțiunii de tentativă la omor calificat, prevăzută de art. 188 alin. 1 și art. 189 alin. 1 lit. a) Cod penal, să comunice cu victima R.P.G. și să se apropie de acestea la distanță mai mică de 100 metri.

În baza art. 45 alin. 3 lit. a) Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară constând în interzicerea exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) şi n) Cod penal pe o perioadă de 5 ani, respectiv dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și dreptul de să comunice cu victima R.P.G. și să se apropie de acestea la distanță mai mică de 100 metri.

În baza art. 45 alin. 5 lit. a) Cod penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie constând în interzicerea exercitării drepturilor prevăzute la art. 66 alin. (1) lit. a) şi b) şi n) Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exerci?iul autorită?ii de stat ?i dreptul de să comunice cu victima R.P.G. și să se apropie de acestea la distanță mai mică de 100 metri. Majorează de la 20.000 euro la 25.000 euro, sumele acordate părților civile R.P.G., C.D. și C.E., cu titlu de despăgubiri reprezentând daune morale.

Majorează de la 10.000 euro la 15.000 euro, suma acordată părții civile C.N.A., cu titlu de despăgubiri reprezentând daune morale.

Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul P.A. împotriva sentinței penale atacate. Menține celelalte dispoziții ale sentinței penale atacate care nu contravin prezentei decizii.

În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă inculpatul P.A. la plata către stat a sumei de 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în apel.

În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat, în sumă de 868 lei şi onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru persoana vătămată minoră C.N.A., în sumă de 200 lei vor fi avansate din fondurile Ministerului Justiției și rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunțată azi, 10.08.2022, prin punerea soluției la dispoziția părților și a procurorului prin intermediul grefei instanței”, arată soluția instanței.

Filmul crimei

Reamintim că odioasa crimă a avut loc în dimineaţa zilei de 19 aprilie, în jurul ore 04.00. A intrat în locuinţa unde se aflau cei doi şi l-a înjunghiat pe prietenul tinerei de mai multe ori. Daniel avea 23 de ani şi a murit în urma loviturilor primite. Tânăra a scăpat cu viaţă, fiind internată în spital.

După ce i-a atacat, bărbatul a fugit de la locul faptei. Acesta a fost prins în jurul orei 12.30 într-o pădure din apropierea satului. Acesta ar urma să fie acuzat de comiterea infracţiunilor de omor, tentativă la omor şi violare de domiciliu.

”Inculpatul a pătruns fără drept în locuinţa victimelor din municipiul Sebeş, sat Răhău, jud. Alba şi le-a aplicat acestora mai multe lovituri cu un cuţit, în zone vitale ale corpului. În urma agresiunilor fizice, a survenit decesul unei victime de gen masculin în vârstă de 23 de ani şi rănirea celeilalte victime, de gen feminin, în vârstă de 21 de ani. Aceasta din urmă a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, starea sa de sănătate fiind stabilă. Presupusul autor a fugit de la locul faptelor, fiind identificat ulterior de către organele de poliţie, în apropierea unei păduri din localitate”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Bărbatul a fost prins de către poliţişti care au ajuns până în locul în care acesta se ascundea, într-o zonă greu accesibilă, cu ajutorul motocicletelor enduro. În momentul în care cei doi poliţişti echipaţi în motociclişti l-au imobilizat pe agresor, aceştia l-au întrebat unde este cuţitul, el răspunzând că l-a pierdut prin grădină.

Inculpatul a fi încercat să se sinucidă în arest

Potrivit surselor ziarulunirea.ro, Alexandru Paștiu ar fi încercat să-și pună capăt zilelor în timp ce se afla în arestul IPJ Alba.

Bărbatul a fost dus pe secția UPU a Spitalului Județean de Urgențe Alba Iulia, de unde, în urma investigațiilor ar fi fost transferat la secția de psihiatrie cu tulburări de comportament.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 19 MARTIE : 455 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea