Rămâi conectat

Actualitate

Creştere uşoară a numărului virozelor respiratorii în Alba

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Numărul virozelor respiratorii se află în continuă creştere în Alba, dar îmbucurător este faptul că gravitatea acestora a scăzut, ţinând cont de numărul mai mic de internări din perioada 4 – 10 februarie a.c.

În săptămâna a şasea din 2013, au fost diagnosticate 3051 de persoane cu infecţie acută a căilor respiratorii superioare, cu aproximativ 400 mai mult decât în precedenta perioadă de raportare. Cele mai multe îmbolnăviri au apărut la copii cu vârsta între 5 şi 14 ani (1080 de cazuri), dar şi la populaţia activă cu vârsta între 15 şi 49 de ani (879 de cazuri). În ceea ce priveşte internările, numărul cazurilor grave a scăzut comparativ cu săptămâna precedentă, de la 81 la 70.

Cazurile de îmbolnăvire cu pneumonie au avut o frecvenţă aproape la fel ca în săptămâna a V-a de raportare. 453 de persoane au fost diagnosticate cu această boală, iar 89 dintre ele au fost spitalizate.

De remarcat este faptul că numărul îmbolnăvirilor de sezon este mai mic decât în 2011, asta şi datorită temperaturilor ridicate din această perioadă.

Vaccinurile antigripale nu mai sunt la mare căutare în Alba. Doar 81 de persoane s-au imunizat antigripal în săptămâna 4 – 10 februarie. Până acum nu s-a înregistrat niciun caz de gripă de sezon în judeţul nostru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea