Rămâi conectat

Curier Județean

Creștere alarmantă a numărului de pacienți internati la ONCOLOGIE în Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Creștere alarmantă a numărului de pacienți internati la ONCOLOGIE în Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia

Medicamente în valoare de peste 3,9 milioane de lei au fost asigurate în semestrul I, prin Programul Naţional de Oncologie, prin farmacia cu circuit închis, unui număr de 544 de pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, potrivit unui document prezentat marţi, în cadrul unei şedinţe găzduite de Instituţia Prefectului, de reprezentanţi ai Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Alba.

Astfel, potrivit documentului, la CAS Alba au fost depuse în primul semestru cereri justificative, însoţite de copii după facturile de achiziţie, în valoare de 3.868.004,07 lei, sume care s-au încadrat in creditele de angajament alocate pentru spital, în valoare de 3.870.879,39 lei. „Consumul de medicamente în semestrul I 2019, în valoare de 3.922.130,18 lei, a asigurat tratamentul pentru 554 pacienţi aflaţi în programul ce se derulează prin Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia”, se arată în raportul CAS Alba.

La data de 30 iunie se înregistrau pe stocul farmaciei cu circuit închis a SJU Alba Iulia medicamente în valoare de 1.391.570,16 lei, valoare ce se încadrează în valoarea stocului optim.

Prescrierea tratamentului specific oncologic pentru bolnavii internaţi se face în mod distinct, în condica de medicamente şi în foaia de observaţie clinică generală. Medicamentele specifice care se acordă pe perioada spitalizării bolnavilor incluşi în program se eliberează prin farmacia cu circuit închis.

Prin farmaciile cu circuit deschis din judeţ s-au eliberat în primul semestru pentru bolnavii înscrişi în programul de oncologie – activitate curentă, medicamente – în valoare de peste 5,9 milioane de lei.

Consumul pentru medicamentele Cost Volum în semestrul I a fost de peste 7,7 milioane de lei, din care peste 4,3 milioane de lei a revenit spitalului, iar diferenţa, de peste 3,3 milioane de lei, în cadrul circuitului deschis prin farmaciile aflate în relaţie contractuală cu CAS Alba.

Numărul pacienţilor care au beneficiat în judeţul Alba de tratament oncologic cost-volum a fost, în primul semestru din 2019, de 86.

sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

RMGC a cerut Agenției Naționale pentru Resurse Minerale prelungirea licenței de exploatare a aurului de la Roșia Montană

Unirea Ziarul

Publicat

în

RMGC a cerut Agenției Naționale pentru Resurse Minerale prelungirea licenței de exploatare a aurului de la Roșia Montană Canadienii de la Gabriel Resources nu renunță la ideea de a exploata zăcământul minier de la Roșia Montană, chiar dacă au pierdut procesul prin care solicitau daune de peste 6 miliarde de dolari Statului Român pentru neavizarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea