Creșele și grădinițele nu se vor putea deschide începând cu 15 iunie. Anunțul făcut de ministrul Educației

Într-o conferință de presă, Monica Anisie, Ministrul Educației, a precizat duminică, faptul că redeschiderea grădinițelor și a creșelor, atât publice cât și private, este posibilă doar după publicarea normelor de aplicare, respectiv Ordinul comun al miniștrilor Educației, Sănătății și Muncii.

Teoretic, creșele, grădinițele de stat și after-school-urile se pot deschide începând cu 15 iunie, potrivit unei Hotărâri de Guvern publicate vineri în Monitorul Oficial.

ELIT

Ministrul Educației a anunțat însă duminică la prânz că acest lucru nu se va întâmpla. Asta deoarece nici până acum nu a fost publicat Ordinul comun al ministrului Educației și cercetării, ministrului Sănătății și al ministrului MUncii, care stabilește cu exactitate în ce condiții își pot relua activitatea.

”Normele de revenire în cadrul creșelor și grădinițelor, precum și în cadrul after school-urilor sunt elaborate în colaborare de către Ministerul Educației, Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății. Acestea sunt în acest moment în pregătire, probabil că mâine le vom finaliza și le vom prezenta”, a declarat Monica Anisie, conform Edupedu.

Sursa: libertatea.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...