Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Creditele – vitale pentru o mare parte dintre români. Câți vor să se împrumute în perioada următoare

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Creditele rămân o opțiune pentru o mare parte din români, deși există avertismente din partea autorităților cu privire la gradul de îndatorare.

Un sondaj GfK arată că 44% dintre români intenționează să contracteze un credit în următoarele șase luni – cei mai mulți dintre țările Europene sondate – și doar 8% sunt siguri că nu vor apela la această opțiune de finanțare, potrivit unui sondaj efectuat de către GfK pentru grupul britanic International Personal Finance.

Sondajul a fost efectuat în luna octombrie, pe un eșantion de peste 3.500 de respondenți, din șapte țări: Cehia, Lituania, Mexic, Polonia, România, Spania și Ungaria.

Pentru români, topul motivelor pentru împrumut sunt îmbunătățirea locuinței – 47%, achiziția unei mașini – 44%, produsele electronice și electrocasnice – 41%, cheltuielile cu sănătatea – 41% și cele neprevăzute – 37%.

Șase din 10 români alocă între 10 și 30% din veniturile lunare pentru plata ratelor la creditele active. Acelaşi procent din venitul lunar este alocat de 56% dintre vecinii unguri şi polonezi, 55% dintre spanioli şi 51% dintre cehi. Pe de altă parte, respondenții din România sunt mai precauți şi doar 2% alocă peste 60% din venituri, față de 3% în Polonia și chiar 8% în Lituania.

Sursa: dcnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024 Această informare este efectuată de: SC LEM RESORUCES SRL cu sediul în Bucureşti, Str. Mircea Eliade, nr. 14, sector 1, camera1, et.1, ce intenţionează să solicite de la Administraţia Naţională „Apele Române” aviz de gospodărire a apelor pentru desfăşurarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea