Rămâi conectat

Politică Administrație

Crearea sistemului de iluminat public în cartierul Cetate – Proiect în valoare de aproape 5 milioane de euro aprobat de CL Alba Iulia

Publicat

în

’’Crearea sistemului de iluminat public al Municipiului Alba lulia – Cartier Cetate”, un proiect cu o valoare estimată la 20.890.515 de lei (aproximativ 4,85 milioane de euro), ce va fi propus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, a fost aprobat, luni, în ședința extraordinară a consiliului local.

Potrivit reprezentanților administrației locale, ”Necesitatea realizării acestei investiţii rezultă din starea tehnică actuală a reţelelor de distribuţie a energiei electrice şi implicit a reţelei de iluminat, deţinută de către operatorul concesionar al reţelei, zona studiată este învechită, municipalitatea având în proprietate doar aparatele de iluminat cu vechime 18 ani”.

Sunt prevăzute: modernizarea (extinderea) reţelei LES expres doar pentru iluminatul public; montarea noilor stâlpi de iluminat de tip stradal (înălţimi utile cuprinse între 8m şi llm) şi stâlpi metalici ornamentali (înălţimi ultile de 5m), cu cutie de joncţiune încorporată şi uşita de vizitare; pe noii stâlpi se vor monta aparate de iluminat tehnologia LED şi braţe de prindere; amplasarea stâlpilor şi a aparatelor de iluminat destinate trecerilor de pietoni, prin sisteme de alimentare cu energie regenerabilă, aparatele de iluminat vor fi alimentate de către un sistem de panouri fotovoltaice montate pe stâlpi, iar energia va fi stocată într-un ansamblu de baterii.

Electrica Furnizare Discount

Rezultatele așteptate după realizarea acestui proiect sunt: creşterea numărului de aparate de iluminat: minim 25,14%; scăderea puterii instalate totale: minim 45%; scăderea consumului de energie electrică: minim 50,35% (cu 379.656,18 kWh/an); reducerea emisiilor de C02 cu minim 50,35%.

Finanțarea invetiției se va face cu fonduri din cadrul apelurilor de proiecte nr.
POR/2018/3/3.1/C/1/BI, POR/2018/3/3.l/C/1/7 regiuni şi POR/2018/3/3.1/c/l/ITI, Axa Prioritară 3, Prioritate de investiţii 3.1, Operaţiunea C – Iluminat Public, Buget local şi alte surse constituite conform legii.

Publicitate

Politică Administrație

Senatorul Călin Mătieș îi dă replica în Parlament, cu… sapa, președintelui Iohannis care i-a îndemnat pe români să joace golf

Publicat

în

Senatorul Călin Mătieș îi dă replica în Parlament, cu… sapa, președintelui Iohannis care i-a îndemnat pe români să joace golf

Călin Matieș, senator PSD  de Alba a mers astăzi la tribuna Parlamentului cu o sapă. Acesta s-a enervat după ce președintele Klaus Iohannis le-a recomandat românilor să joace golf, în plină criză politică. Întrebat cum a fost posibil să intre cu o sapă în Parlament, Mătieș a recunoscut că nu a fost verficat, pe motiv că, fiind senator, e de încredere.

Electrica Furnizare Discount

”Domnul Iohannis şi domnul Cîţu, la situaţia la care ne-au adus, nu cred că vom primi crose, vom primi sape să ne revenim. Ţara merge tot mai prost. Pe mine m-a uimit declaraţia domnului preşedinte Iohannis şi localitatea Pianu, unde a fost la golf, este din judeţul Alba.

M-a uimit când nu a avut nicio reacţie la criza economică şi politic. La tot ceea ce se întâmplă în ţară, nu are nicio reacţie. Toate bune şi frumoase. Spune că jucăm golf. Sunt de acord că trebuie făcut şi sport, dar prima dată trebuie să vedem necesităţile ţării. Trebuie să vedem că vine iarna şi oamenii nu o să aibă de unde să plătească facturile.

Produsele s-au scumpit deja cu 20%. Avem o problemă politică, o problemă economică. Ţara este în haos şi noi încercăm să creem o diversiune prin care să spunem „dragii mei, toate sunt bune şi frumoase. Suntem aristocraţi. Haideţi să jucăm golf”, a declarat Călin Matieş.

Citește mai mult

Politică Administrație

Delegații din ALBA merg la CONGRESUL PNL pe răspunderea lui Ion Dumitrel

Publicat

în

Delegații din ALBA merg la CONGRESUL PNL pe răspunderea lui Ion Dumitrel

Pe 25 septembrie, la Congresul PNL care va avea loc la Romexpo se va alege noul președinte al liberalilor, între actualul lider, Ludovic Orban, și premierul Florin Cîțu.

Potrivit desfășurătorului congresului, accesul delegaților se face cu începere de la ora 8.30, iar aceștia sunt obligați să aibă asupra lor Cartea de Identitate și adeverința de vaccinare anti-COVID, cu condiția să fi trecut 10 zile de la schema completă, sau rezultatul negativ al unui test RT PCR, nu mai vechi de 72 de ore, ori rezultatul negativ al unui test rapid, nu mai vechi de 48 de ore, sau dovada că au trecut prin boală.

Președinții filialelor PNL sunt obligați, la rândul lor, să verifice dacă delegații au toate documentele necesare, fie printate, fie pe telefon.

Electrica Furnizare Discount

Din partea PNL Alba, la Congres vor fi prezenți reprezentanți de pe întreg teritoriul județului Alba, în ziua cea mare sunt așteptati să voteze circa 5000 de reprezentanți din partea Partidului Național Liberal, iar Președintele filialei Alba, Ion Dumitrel, este îndatorat prin statutul partidului să semneze o declarație pe proprie răspundere prin care își asumă, în numele filialei, respectarea tuturor normelor de protecție și prevenție în vigoare.

O soluție prin care votul să fi fost exprimat altcumva decât prin prezența fizică era votul online, dar statutul partidului nu stipulează această posibilitate, iar varianta votului online ar fi presupus schimbarea statutului, o schimbare ce nu a fost posibilă în timp util – după cum declară surse din interiorul filialei Alba.

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: DN 74A, între Abrud și Câmpeni, de 2 luni – un pericol pentru șoferi! APEL către guvernanți și președinte, din Parlament!

Publicat

în

Nepăsarea și incompetența au izolat Munții Apuseni de restul lumii! Au trecut deja 2 luni de la inundațiile masive care au lovit localitățile din Munții Apuseni iar printre casele distruse au rupt și legăturile acestei zone de restul lumii.

Drumul național DN 74A, dintre Abrud și Câmpeni, e un dezastru capital, acolo unde nu a rămas rupt de viituri, stă să se prăbușească în orice clipă, punând în pericol viețile oamenilor care se riscă să îl parcurgă, chiar și în aceste condiții!

Am primit foarte multe sesizări și am mers personal la fața locului pentru a vorbi cu oamenii. În foarte multe zone, între Abrud și Câmpeni, se circulă pe o singură bandă după ce apa a săpat sub carosabil iar pericolul este iminent pentru siguranța rutieră.

Electrica Furnizare Discount

În anumite zone, pe acest tronson, pe o bandă de mers se află pământ basculat, semnalizat prin indicatoare rutiere. Pe alocuri, vizibilitatea este extrem de redusă și există pericol de accidente rutiere.

Mai mult, traficul greu a fost deviat, autobuzele și camioanele fiind nevoite să circule pe ruta ocolitoare Gura Cornei, Roșia Poeni, Musca. Înțeleg că infrastructura rutieră nu se reface peste noapte, înțeleg și oamenii care mi-au semnalat această situație, dar cât mai trebuie să așteptăm?

Domnilor guvernanți,

Ați împrumutat țara cu peste 60 de miliarde de euro în mai puțin de 2 ani de guvernare și nu găsiți bani pentru reabilitarea unei porțiuni de drum?  Unde sunt banii domnilor? Pe ce lucruri fantastice i-ați tocat?

Vreau să vă transmit de la această tribună că acest subiect nu va rămâne fără rezultat! V-am transmis și o interpelarea pe acest subiect pentru că în România reală oamenii au nevoie disperată de ajutor, nu de lupte politice nesfârșite pe ciolan!

Domnule președinte,

Ați fost în județul Alba zilele trecute și ne-ați dat lecții de golf. De golf credeți că au nevoie românii acum în pragul iernii? Haideți să vă dau un sfat ca de la un fost primar la altul, concediați-vă consilierii și coborâți în România normală unde oamenii normali nu duc lipsa de crose de golf ci pur și simplu nu au lemne de foc sau un drum pe care să-și ducă copii la școală sau să meargă la spital!

 Susțineți că sunteți președintele tuturor românilor dar nu vă riscați să vă murdăriți costumul alb de noroiul inundațiilor din munții Apuseni deși județul Alba a fost mereu fieful baronilor PNL, un județ unde oamenii v-au votat iar acum le întoarceți spatele prezidențial.

Ce să înțeleagă moții? Că sunt buni doar atunci când trebuie să pună ștampila să voteze candidații de la PNL?

            Cu respect pentru locuitorii Munților Apuseni,

Deputat PSD de Alba,

TUHUȚ RADU-MARCEL

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare