Rămâi conectat

Politică Administrație

Crearea sistemului de iluminat public în cartierul Cetate – Proiect în valoare de aproape 5 milioane de euro aprobat de CL Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

’’Crearea sistemului de iluminat public al Municipiului Alba lulia – Cartier Cetate”, un proiect cu o valoare estimată la 20.890.515 de lei (aproximativ 4,85 milioane de euro), ce va fi propus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, a fost aprobat, luni, în ședința extraordinară a consiliului local.

Potrivit reprezentanților administrației locale, ”Necesitatea realizării acestei investiţii rezultă din starea tehnică actuală a reţelelor de distribuţie a energiei electrice şi implicit a reţelei de iluminat, deţinută de către operatorul concesionar al reţelei, zona studiată este învechită, municipalitatea având în proprietate doar aparatele de iluminat cu vechime 18 ani”.

Sunt prevăzute: modernizarea (extinderea) reţelei LES expres doar pentru iluminatul public; montarea noilor stâlpi de iluminat de tip stradal (înălţimi utile cuprinse între 8m şi llm) şi stâlpi metalici ornamentali (înălţimi ultile de 5m), cu cutie de joncţiune încorporată şi uşita de vizitare; pe noii stâlpi se vor monta aparate de iluminat tehnologia LED şi braţe de prindere; amplasarea stâlpilor şi a aparatelor de iluminat destinate trecerilor de pietoni, prin sisteme de alimentare cu energie regenerabilă, aparatele de iluminat vor fi alimentate de către un sistem de panouri fotovoltaice montate pe stâlpi, iar energia va fi stocată într-un ansamblu de baterii.

Rezultatele așteptate după realizarea acestui proiect sunt: creşterea numărului de aparate de iluminat: minim 25,14%; scăderea puterii instalate totale: minim 45%; scăderea consumului de energie electrică: minim 50,35% (cu 379.656,18 kWh/an); reducerea emisiilor de C02 cu minim 50,35%.

Finanțarea invetiției se va face cu fonduri din cadrul apelurilor de proiecte nr.
POR/2018/3/3.1/C/1/BI, POR/2018/3/3.l/C/1/7 regiuni şi POR/2018/3/3.1/c/l/ITI, Axa Prioritară 3, Prioritate de investiţii 3.1, Operaţiunea C – Iluminat Public, Buget local şi alte surse constituite conform legii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea