Rămâi conectat

Sport

Costa Rica continuă supriza la Campionatul Mondial: a eliminat Grecia la penalty-uri și e în sferturi cu Olanda!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Round of 16 - Costa Rica vs GreeceCosta Rica rămâne surpriza Mondialelor din Brazilia după ce s-a calificat între primele 8 formații, eliminând Grecia.

Această mică națiune a lăsat acasă Italia și Anglia și a învins Grecia la loviturile de departajare, scor 5-3, deși a jucat în inferioritate aproape o oră din meci, iar acum bate la porțile semifinalelor!

Cel mai surprinzător meci din optimile de finală ale Campionatului Mondial 2014, Costa Rica – Grecia a fost tranșat după prelungiri și loviturile de pedeapsă, veteranul Gekas ratând pentru eleni.

Câștigătoarea din această partidă va juca împotriva Olandei, care tot duminică s-a calificat dramatic în sferturile de finală, după ce a câștigat cu 2-1 în fața naționalei din Mexic, meci programat în 5 iulie, la Salvador. Al fost al doilea joc al optimilor în care numele calificatei a fost decis la penalty-uri, după cel dintre Brazilia și Chile.

*Iar dramatism

Grecii au egalat în ultimul minut al timpului regulamentar, prin Papastathopoulos (90+1), după ce Costa Rica, revelația acestui mondial a deschis scorul în minutul 51 (Ruiz). Gruparea caraibeană  a jucat în inferioritate din minutul 66, când Oscar Duarte a fost eliminat.

Echipa lui Fernando Santos, care a eliminat România din barajul pentru Cupa Mondială (3-1, 1-1) și se află în fața tricolorilor și în preliminariile CE 2016 a fost învinsă de revelația acestui mondial.

Se mai joacă în optimi:

*luni, 30 iunie: Franța – Nigeria, 19:00, Brasilia

Germania – Algeria, 23:00, la Porto Alegre

*marți, 1 iulie: Elveția – Argentina, 19:00, Sao Paulo

SUA – Belgia, 23:00 (la Salvador)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4, etapa a 23-a: liderul CIL Blaj, 4-0 în deplasare cu CSM Unirea Alba Iulia și 100 de goluri marcate! Moment de reculegere pentru Ciprian Râșniță (Limbenii Limba)

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 4, etapa a 23-a: liderul CIL Blaj, 4-0 în deplasare cu CSM Unirea Alba Iulia și 100 de goluri marcate! Moment de reculegere pentru Ciprian Râșniță (Limbenii Limba) *CSM Unirea Alba Iulia 2 – CIL Blaj 0-4 (0-2): Nicula (38), R. Trif (45, penalty), Tomuța (61), Borșoi (77). Liderul, a treia victorie consecutivă, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea