Copreședintele PNL Vasile Blaga, anchetat sub control judiciar

Copreședintele PNL Vasile Blaga este anchetat sub control judiciar, una dintre acuzații fiind trafic de influență.

Blaga01

ELIT

UPDATE 2: Blaga este acuzat de primirea în mod repetat, în perioada 2011 — 2012, în trei rânduri, prin interpus, a sumei totale de 200.000 euro, precum și de la Gheorghe Ștefan a sumei de 500.000 euro, despre a căror proveniență avea cunoștință.

Vasile Blaga a sosit la sediul DNA Ploiești, acesta declarând jurnaliștilor că a fost sunat și citat telefonic în calitate de suspect.

Mihail David - 2020

Întrebat în ce dosar, acesta a afirmat că nu cunoaște acuzațiile care-i sunt aduse și nici motivul pentru care a fost chemat, scrie Agerpres.ro.

Surse apropiate anchetei au declarat că acesta ar urma să fie audiat într-un dosar de trafic de influență, faptele fiind comise în perioada 2009-2012. În această perioadă, Blaga ar fi intervenit pentru acordarea unor contracte în mod preferențial, au mai precizat sursele citate.

UPDATE 1: Vasile Blaga a demisionat miercuri din funcția de copreședinte al Partidului Național Liberal și coordonator al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, potrivit unui comunicat de presă.

„În urma acuzațiilor care mi s-au adus astăzi, îmi voi dovedi nevinovăția în fața instituțiilor abilitate. Eu însumi sunt garantul respectării Statutului PNL și a tuturor deciziilor partidului. Nu pot să cer colegilor mei să respecte criteriile de integritate, iar eu să nu o fac. Ca atare, voi acționa în consecință și îmi depun demisia din funcția de copreședinte al Partidului Național Liberal și din cea de șef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an”, a anunțat Blaga, printr-un comunicat transmis AGERPRES.

Reacția sa vine după ce DNA a anunțat că procurorii anticorupție au dispus urmărirea penală față de senatorul Vasile Blaga, la data faptelor secretar general al unui partid aflat la guvernare, pentru trafic de influență.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

voicu 28 septembrie 2016 at 12:52

urmeaza Hava si dumitrel!!!….. Cati bani au cotizat acestia 2 la partid, ar fi cazul, si mai ales cati bani au luat acestia 2. In sfarsit se rupe lantul in jurul lui Hava

goe 28 septembrie 2016 at 14:10

Sa-ti dea dumnezeu atatea zile de trait cati bani au luat astia doi!

PSD, se aude? 28 septembrie 2016 at 15:13

„Nu pot să cer colegilor mei să respecte criteriile de integritate, iar eu să nu o fac”. La psd e invers, cu cat esti mai condamnat, cu atat esti mai mare sef in partid..

marius 28 septembrie 2016 at 18:28

Cand justitia e oarbe, inculpatii sunt surzi.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...