Ziarul Unirea

Continuă acțiunile pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus: 213 agenți economici și 138 de mijloace de transport în comun, verificați în ultimele 48 de ore

În ultimele 48 de ore, au fost verificați 213 agenți economici și 138 de mijloace de transport în comun, în cadrul acțiunii care vizează modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă. Controalele, organizate sub autoritatea prefectului, vor fin intensificate la sfârșitul acestei săptămâni .

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Unirea, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, au continuat activitățile de verificare privind respectarea normelor legale impuse în contextul situației actuale.

ELIT

Astfel, în ultimele 48 de ore au fost verificați 213 agenți economici cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor de distanțarea socială, în zonele aglomerate de pe raza administrativ-teritorială a județului Alba.

De asemenea, au fost verificate 138 de mijloacele de transport în comun, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

În urma controalelor au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale, din care 4 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, potrivit Legii 55/2020, una pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a riscului, 7 pentru fapte de natură economică și 21 la Legea 61/1991 pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Acțiunile, organizate în sistem integrat, vor fi intensificate la sfârșitul acestei săptămâni, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV2.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419