Consumul moderat de bere poate ajuta la menținerea sănătății tractului intestinal. STUDIU
Consumul moderat de bere poate ajuta la menținerea sănătății tractului intestinal. STUDIU
Un nou studiu realizat de către Universitatea de Medicină din Dalian, din China, a arătat faptul că un consum moderat de bere face bine sănătății, în mod special instenstinelor.
Potrivit studiului citat de yahoo news, berea stimulează sistemul imunitar datorită unui număr de bacterii sănătoase care promovează sănătatea intestinală (80% din celulele imunitare sunt în intestin). Acest lucru se datorează ingredientelor-cheie din bere (polifenoli, fibre și etanol), al căror efect în ceea ce privește beneficiile pentru sănătate s-a dovedit a fi mai bun decât cel al probioticelor: microorganisme „vii” din tractul intestinal, cum ar fi bacteriile și drojdiile, a căror funcție este de a contracara proliferarea microorganismelor patogene.
Potrivit Serviciului Național de Sănătate din Anglia, aceste microorganisme ajută la restabilirea echilibrului natural al intestinului atunci când acesta a fost perturbat de o boală și luptă împotriva bacteriilor rele rămase.
„Berea este bogată în numeroși aminoacizi esențiali, vitamine, oligoelemente și substanțe bioactive care sunt implicate în reglarea multor funcții fiziologice umane”, au precizat autorii. „Totuși, pentru a se bucura de beneficiile sale, trebuie consumată cu moderație, deoarece abuzul de alcool poate duce la cancer”.
Studiul a fost publicat în revista Frontiers in Nutrition.
Consumul moderat de alcool este definit ca fiind consumul a cel mult două-trei unități de alcool pe zi pentru bărbați, cel mult una-două pentru femei și cel mult una pentru persoanele în vârstă. O unitate alcoolică este echivalentă cu 12 g de alcool, ceea ce corespunde cantității dintr-un pahar de vin de 125 ml, o bere de 330 ml sau o porție de 40 ml de lichior.
Combinând rezultatele studiilor efectuate pe oameni și pe animale, cercetătorii chinezi au descoperit că un consum moderat de bere are efect benefic asupra sistemului imunitar, în comparație cu stările de abuz de alcool sau de abstinență.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Valoarea punctului de referință din 1 ianuarie 2025. Cât o sa fie pensia minimă garantată de anul viitor
Noutăți pensii: Valoarea punctului de referință din 1 ianuarie 2025. Cât o sa fie pensia minimă garantată de anul viitor Începutul lui 2025 aduce vești bune pentru unii pensionari care ar putea primi un venit mult mai mare – 2.240 de lei. Mai exact, anul viitor ar urma să aibă loc două majorări. Pensiile ar […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 12 ore
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 16 ore
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
12 decembrie: Sfântul Spiridon, cel ce pleacă din raclă pentru a ajuta credincioșii care îl cheamă prin rugăciune
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
13 decembrie: Ziua Tipografilor
-
Opinii - Comentariiacum 16 ore
15 decembrie 1989: Ziua în care a început Revoluția!