Consumator și TRAFICANT de droguri din Alba Iulia prins de anchetatori cu ajutorul unui investigator sub acoperire

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Consumator și traficant de droguri din Alba Iulia, la închisoare pentru 5 ani și 6 luni • Anchetatorii s-au folosit de un colaborator și un investigator sub acoperire pentru a cumpăra substanțele psihoactive de la traficant

Un consumator și traficant de droguri din Alba Iulia a primit, recent, o a doua condamnare la închisoare cu executare într-un interval de 1 an și jumătate.

Mircea Marian este ”beneficiarul” unui pedepse de 5 ani și 6 luni în regim de detenție pentru efectuarea de operațiuni cu produse psihoactive, respectiv deținerea de droguri de risc. Faptele au fost săvârșite în timp ce era judecat în primul dosar pentru infracțiuni similare. Bărbatul a ajuns la închisoare în ianuarie 2018 după o condamnare de 3 ani și 10 luni primită tot pentru trafic de etnobotanice, alături de alți 21 de membri ai unei grupări din Alba, Hunedoara, Cluj și București.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Recent, I. Mircea Marian a primit ce-a de-a doua pedeapsă de 1 an și 8 luni de închisoare. Cercetările efectuate de polițiștii de la BCCO Alba Iulia au relevat faptul că acesta comercializa, în cursul anului 2017, noi substanțe psihoactive sub formă de praf, cu prețuri cuprinse între 40-100 de lei gramul, în principal altor persoane care se ocupă cu vânzarea unor astfel de substanțe, de obicei în cantități de peste 100 de grame. Pentru dovedirea faptelor a fost autorizat un investigator sub acoperire, care a cumpărat de la bărbat, prin intermediul unui colaborator, substanțe psihoactive în valoare de 4.000 de lei.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

”Filmul” prinderii traficantului de droguri

Cumpărarea autorizată a avut loc în noiembrie 2017, la un mall din Cluj-Napoca. ”Investigatorul i-a înmânat colaboratorului suma de 1.500 de lei pentru a-i plăti inculpatului un avans pentru 100 de grame de noi substanțe psihoactive. După ce s-a despărțit de colaborator, acesta s-a deplasat în parcarea centrului comercial, a intrat în incinta acestuia și s-a întâlnit cu I.

Mircea Marian în fața restaurantului KFC. După ce și-au cumpărat de mâncare cei doi s-au așezat la masă. Inculpatul era însoțit de prietena sa și de încă o persoană de sex masculin neidentificată. Cei patru au discutat aproximativ 30 de minute.

La un moment dat I. Mircea Marian împreună cu persoana neidentificată au părăsit centrul comercial și s-au deplasat până la autoturism, loc în care au efectuat un schimb, fără a se putea identifica obiectul schimbului. Inculpatul s-a reîntors iar persoana neidentificată a părăsit zona. După ce s-au despărțit, investigatorul s-a întâlnit cu colaboratorul, care i-a relatat faptul că i-a înmânat lui I. Mircea Marian suma de 1.100 de lei, drept avans pentru 100 de grame de noi substanțe psihoactive. Inculpatul i-a spus că îi va aduce personal în cursul săptămânii viitoare sau peste două săptămâni cele 100 de grame de substanțe, moment în care colaboratorul va trebui să îi plătească acestuia restul sumei de 2.900 de lei. Totodată, i-a mai spus că substanțele sunt comandate din străinătate, acesta fiind motivul pentru care trebuie să aștepte mai multe zile până le va primi. Pentru 100 de de grame plătește 670 de euro și le vinde de regulă cu 1.000 de euro. I-a recomandat colaboratorului să cumpere cantități mai mari pentru a-i putea face un preț mai bun”, se susține în rechizitoriul DIICOT.

Predarea drogurilor a avut loc în 29 noiembrie în zona unei stații de carburanți din Cluj-Napoca. Ulterior, în 19 ianuarie 2018, în cadrul unor percheziții efectuate în locuința și autoturismul său, anchetatorii au descoperit mai multe plicuri în care se aflau diverse cantități de produse psihoactive.

La audierile ce au avut loc ulterior, bărbatul a declarat că toate cantitățile descoperite erau pentru consum popriu, iar vânzarea ce a avut loc la Cluj-Napoca a justificat-o prin faptul că se apropia condamnarea în dosarul penal aflat pe rolul Curții de Apel Alba Iulia și nu avea ce face cu cantitatea de 120 de grame de etnobotanice. În fața instanței a recunoscut faptele, motiv pentru care a primit o pedeapsă spre minimul prevăzut de lege.

Faptul că era deja recidivist i-a mărit considerabil perioada cât va sta în peniteciar, la 5 ani și jumătate. Instanța a mai dispus deducerea perioadei executate, din ianuarie 2018 și până la pronunțarea deciziei, precum și confiscarea cantităților de substanțe psihoactive cumpărate, respectiv descoperite la percheziții. Bărbatul a contestat sentința, iar dosarul a fost transferat la Curtea de Apel.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei