Rămâi conectat

Actualitate

Construită să dureze. Cinci caracteristici cheie ale unei canapele de calitate

Publicat

în

Când vine vorba de cumpărarea unei noi canapele, primul lucru care îți va atrage de obicei atenția este un design atractiv. Alegerea unei canapele este adesea doar dragoste la prima vedere. Cu toate acestea, frumusețea este, și în cazul unei canapele, un argument insuficient pentru a lua o decizie.

Există o mulțime de canapele produse în serie care ar putea arăta frumos, dar în câteva luni vor începe să se lase și să se estompeze, ceea ce te va face să îți regreți achiziția.

Noi vrem să ai destule cunoștințe astfel încât să investești într-o canapea care nu numai că arată grozav, dar care va dura o viață. Pentru a te ajuta să faci acest lucru, am creat acest ghid cu cele cinci caracteristici cheie care alcătuiesc o canapea de calitate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Materialul cadrului

Orice canapea de calitate are nevoie de un cadru bine realizat care să îi permită să-și mențină forma și integritatea generală. Cadrul este scheletul care menține fiecare parte a canapelei laolaltă și, din acest motiv, este incredibil de important să fie puternic și robust – capabil să reziste utilizării zilnice fără a compromite confortul.

Mulți producători de canapele folosesc fie compozite metalice, fie lemn pentru rame în designurile lor. Dar alegerea ideală este lemnul de esență tare, un material care a servit bine producătorilor de canapele de-a lungul istoriei și până în prezent. Ramele metalice pot fi rezistente, dar pot fi, de asemenea, predispuse la oxidare, cu modificări sezoniere ale umidității. Ramele compozite din lemn sunt mai ieftin de produs, dar nu au rezistența lemnului tare sau a metalului.

Așadar, alegerea tradițională a unui cadru din lemn este cea mai bună pentru fabricarea unei piese de mobilier de înaltă calitate, inclusiv a unei canapele. Mai exact, este ideal lemnul de fag, care este bine cunoscut pentru soliditatea și ușurința de a lucra cu acesta.

Motivul pentru care lemnul de fag este atât de dezirabil pentru producătorii de canapele se datorează calităților sale naturale. Arborele are un trunchi lung, neîndoit, cu puține ramuri laterale, producând o cherestea tare dreaptă. Acest lucru permite lemnului să-și păstreze forma de-a lungul anilor.

Îmbinările cadrului

În timp ce un material de cadru puternic, cum ar fi lemnul de fag, poate oferi rezistență de-a lungul canapelei, modul în care fiecare piesă este conectată contează mult. Tipul potrivit de tâmplărie, realizat de un meșter expert, poate spori și mai mult rezistența și durabilitatea cadrului unei canapele.

Utilajele pneumatice moderne înseamnă că lemnul poate fi conectat eficient folosind capse metalice.

Această metodă de economisire a costurilor este utilizată în mod obișnuit în construcția cadrelor produse în serie. Cu toate acestea, nu există nicio îndoială că produsul rezultat are mai puțină rezistență și durabilitate decât metoda tradițională de conectare a lemnului prin îmbinarea adecvată cu dibluri din lemn și lipici special pentru lemn.

Umplutură de pernă

Pernele îți vor oferi sprijinul de care ai nevoie pentru a te relaxa, iar ele vor oferi forma și volumul canapelei.

Aspectul unei canapele va fi determinat de umplutura de pernă este utilizată. Cel mai frecvent utilizate sunt spuma, penele și fibra de poliester – fiecare are propriile sale proprietăți și va adăuga calități diferite. Există, de asemenea, cazuri în care două sau toate aceste trei materiale de umplere vor fi utilizate pentru a obține rezultatul dorit.

Suspensie

O canapea de bună calitate se bazează pe o suspensie de primă clasă pentru a oferi confort și rezistență. Suspensia alcătuiește partea interioară a zonei de relaxare și, combinată cu umplutura pernei, definește felul în care se simte noua ta piesă de mobilier. În plus, un sistem de suspensie bun trebuie să fie capabil să reziste impactului continuu al unei persoane așezate pe tot parcursul vieții mobilierului, astfel încât robustețea este un factor important de luat în considerare atunci când alegi canapeaua.

Înainte de invenția spumelor de latex și poliuretan, meșterii canapelor nu aveau acces la materialul moale și rezistent cu care suntem obișnuiți astăzi. Un standard de confort a fost atins prin combinația de arcuri metalice înfășurate sub păr de cal sau perne umplute cu pene. Deoarece aceste umpluturi nu au oferit rezistență naturală.

Din fericire, astăzi ne putem bucura de luxul de a avea umpluturi de perne rezistente în mod natural, precum și de sisteme de suspensie mai avansate, care pot conferi unei canapele de calitate un sentiment de confort fără egal.

Tapiţerie

Odată ce toate aspectele interiorului unei canapele de calitate au fost rezolvate, este timpul să iei în considerare și materialul în care va fi tapițată. Aceasta este o altă parte esențială a unei piese de mobilier de primă clasă, deoarece tapițerie pe care o vei alege va avea, de asemenea, un efect asupra confortului și aspectului canapelei.

O canapea de calitate va folosi materiale premium. Ai grijă la mobilierul produs în serie, care este adesea tapițat în materiale inferioare și predispuse la uzură rapidă, ducând la semne premature de îmbătrânire și decolorare. Acest tip de tapițerie își poate pierde rapid „senzația de canapea nouă”.

Există multe tipuri de materiale care sunt alegeri excelente de tapițerie pentru canapele, inclusiv o gamă largă de piele și țesături. Fiecare tip de tapițerie va avea un anumit aspect, precum și avantaje și dezavantaje practice, deci este important să alegi unul care să se potrivească decorului și nevoilor casei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

BANI pentru 14 clădiri sau obiective istorice din Roșia Montană: Lista acestora, după includerea în UNESCO

Publicat

în

BANI pentru 14 clădiri sau obiective istorice din Roșia Montană: Lista acestora, după includerea în UNESCO

Anul 2022 va fi unul benefic pentru patrimonial construit, aflat în pericol, din Roşia Montană. Un număr de 14 clădiri sau obiective istorice primesc în acest an finanţare din partea Ministerului Culturii, prin Timbrul Monumentelor Istorice 2022.

Finanţarea vine după decizia istorică din 2021, prin care Roşia Montană a fost inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Două clădiri primesc finanţare pentru intervenţii de urgenţă (Bisericile Greco-Catolică şi Romano-Catolică), iar alte două obiective aparţinând cultelor şi administraţiei locale (casa cantorului Bisericii Unitariene şi fostul cinematograf) primesc finanţare pentru elaborarea documentaţiilor tehnico-economice pentru intervenţii asupra monumentelor istorice.

Elit - Gustul Desăvârșit

Zece obiective (case tradiţionale, căminul cultural, biserici, monumentul funerar / comemorativ al lui Simion Balint şi un obiectiv arheologic – galeria romană din Orlea) au obţinut finanţare pentru lucrări de întreţinere şi reparaţii curente, prin Apelul tematic Roşia Montană – patrimoniu UNESCO în pericol.

Au putut participa la această competiţie proiecte dedicate monumentelor istorice din Roşia Montană sau clădiri parte din siturile istorice clasate, aflate în proprietate privată sau publică, care au îndeplinit criteriile de eligibilitate stabilite prin ghidul aplicantului şi lege: valoarea clădirii, starea de conservare, importanţa pentru contextul comunitar, regional şi naţional dar şi în cadrul sitului UNESCO, co-finanţare, plan de măsuri de intervenţie, avizul/acordul Direcţiei Judeţene de Patrimoniu etc.

Galeria minieră Orlea din cadrul Muzeului Mineritului, Minvest SA Deva – Filiala Roşia Montană, primeşte pentru prima dată după mulţi ani finanţare pentru reparaţii la portal (finisaje), reparaţii ale planurilor înclinate de acces şi a galeriei orizontale (curăţare şi completare trepte şi rigole laterale, eliberare pământ (steril) şi reparaţii ale suprafeţelor de călcare), reparaţii şi reconfigurări ale sistemului de iluminat, a balustrăzilor şi refacere sprijinire din lemn demonstrativă. Biserica Romano-Catolică va beneficia de înlocuirea părţilor degradate ale şarpantei, revizuirea şi reaşezarea învelitorii, introducerea şorţurilor şi revizuirea sistemului de colectare şi dirijare a apelor pluviale.

Un alt proiect se referă la lucrări de întreţinere la mormântul lui Simion Balint, unul dintre revoluţionarii români care a luptat alături de Avram Iancu, în calitate de prefect al Legiunii Arieşului. Primăria Roşia Montană va primi bani pentru lucrări de reparaţii la clădirea vechiului cămin cultural, precum şi pentru eleborarea documentaţiei tehnico-economice pentru clădirea nr. 185, fostul cinematograf al localităţii.

Celalalte proiecte se referă la reparaţii la fosta şcoală confesională romano-catolică (Casa Albă), reparaţii la Biserica Unitariană, documentaţie tehnico-economică pentru Casa Cantorului Unitarian, intervenţii de urgenţă la Biserica Greco-Catolică, respective lucrări de reparaţii la casele cu nr. 331, 344, 324, 475 şi 451. Valoarea totală a proiectelor este de 926.000 de lei, termenul de finalizare fiind decembrie 2022.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Căpșunarii români refuză să mai lucreze în Italia: În ce țări aleg să meargă

Publicat

în

Căpșunarii români refuză să mai lucreze în Italia: În ce țări aleg să meargă

Românii care au mers ani la rând la cules de căpșuni, în Italia, își schimbă obiceiurile. Spun că fermierii din alte țări le dau bani mai mulți și le asigură condiții mai bune de muncă.

Există, însă, și categoria celor care s-au săturat de munca grea, pe ploaie, sau pe arșiță, și își încearcă norocul, în alte domenii.

Bogdan Ionică are sere în Sicilia, cu legume și fructe, dar și plantații de măslini. Este primul an în care nu găsește oameni care să-l ajute să strângă recolta. Cei care au mai lucrat pentru el îl refuză și îi spun că aleg alte țări în care sunt plătiți mai bine sau pur și simplu rămân acasă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Bogdan Ionică, fermier în Italia: „Mai avem de plantat încă un pic din seră, dar mă opresc că nu am forță de muncă și nu reușesc să fac singur. Vor bani mulți, preferă să rămână acasă decât să primească banii care erau înainte. Am nevoie de măcar patru oameni. Multe culturi mi-au rămas în picioare. Nu am putut să le culeg”.

Salarii mai atrăgătoare în Danemarca

În Italia, un culegător este plătit cu 50 de euro pe zi, în timp ce în Spania câștigă 80 – aproape dublu. În tot acest timp, în Danemarca, un zilier ia și 130 de euro.

Toma și soția lui au renunțat să mai trudească în agricultură din cauza condițiilor grele si s-au angajat în domeniul hotelier.

Toma: „Mergi la muncă și dacă o zi mai proastă și nu faci kgilogramele care trebuie, nici bani, nu iei în ziua respectivă. Dacă avea comenzi patronul, trebuia să mergi la muncă să culegi. Așa ,la jobul ăsta, suntem plătiți la oră. Acum sunt atâtea locuri de muncă, atâtea agenții, ai de unde să alegi”.

Bianca, soția lui Toma: „La afine, lucrai afară, lucrai și pe ploaie, obosită. Să stai într-o zi ploioasă acolo nu e deloc ușor. Aici, lucrezi în interior și e altfel”.

În 2022, cele mai multe oferte de muncă au venit din Belgia și Olanda

Adriana Agafon, manager Resurse Umane firmă de recrutare din Danemarca: „Ofertele sunt foarte avantajoase pentru că vin la pachet și cu cazări gratuite, salarii avantajoase, număr de ore mai mare. În Danemarca se câștigă câte 1.500-1.600 de euro pe lună, primesc cazare gratuită, bani de vacanță, ăsta e minimul, avem muncitori care trec de 2.500 de euro pe lună”.

Adriana Sarghie, purtător de cuvânt AJOFM Iași: „Avem locuri de muncă în domeniul agricol pentru persoanele care doresc să muncească la cules de sparanghel, de zmeură. Spre deosebire de anii anteriori, a fost o explozie de oferte pe acest domeniu”.

Conform celor de la Agenția Forței de Muncă, anul acesta, cele mai multe oferte din agricultură au venit din Belgia și Olanda.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Tribunalul Alba ANULEAZĂ numirile managerilor de la Spitalul Orășenesc Câmpeni și Spitalul de Boli Cronice Câmpeni

Publicat

în

Tribunalul Alba ANULEAZĂ numirile managerilor de la Spitalul Orășenesc Câmpeni și Spitalul de Boli Cronice Câmpeni

Instanța civilă de contencios civil Alba a anulat deciziile emise de primarul orașului Câmpeni, Pașca Cristian Dan, de numire a doi manageri la unitățile medicale din oraș, respectiv Spitalul Orășenesc Câmpeni și Spitalul de Boli Cronice Câmpeni și dispune anularea celor două contracte de management semnate de către primar.

„Respinge ca neîntemeiate excepţiile lipsei calităţii procesuale active a reclamantului relativ la petitul 5 al acţiunii şi a lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Morcan Dragomir faţă de petitele 1-4.

Admite în parte acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul BAR CONSTANTIN CNP * în contradictoriu cu pârâţii SPITALUL ORĂŞENESC CÎMPENI, PRIMARUL ORAŞULUI CÎMPENI şi MORCAN DRAGOMIR şi în consecinţă: Dispune anularea deciziei 1/2021, procesul verbal 2014/2021, decizia 2011/2021, dispoziţia 180/2021 şi contractul de management 7123/2021. Obligă pârâtul SPITALUL ORĂŞENESC CÎMPENI să plătească reclamantului suma de 2500 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu de avocat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Respinge în rest cererea reclamantului privitoare la cheltuielile de judecată, reprezentând taxă de timbru. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Alba. Pronunţată, azi, 31.01.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în soluția oferită de către instanță în cazul numirii de la Spitalul Orășenesc Câmpeni.

Soluția oferită de către instanță în cazul numirii de la Spitalul de Broni Cronice Câmpeni

„Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului privitor la petitul 6, invocată de către pârâta Mecea Valentina Ileana. Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâţilor Mecea Valentina Ileana şi Primarul oraşului Câmpeni, invocată de către pârâta Mecea Valentina Ileana şi pârâtul Primarul oraşului Câmpeni.

Admite acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul BAR CONSTANTIN, CNP * cu domiciliul în *, în contradictoriu cu pârâţii SPITALUL DE BOLI CRONICE CÂMPENI cu sediul în *, MECEA VALENTINA ILEANA cu domiciliul în * şi Primarul oraşului Câmpeni, cu sediul în *, şi în consecinţă: Anulează Decizia nr. 1/16.06.2021 emisă de Consiliul de administraţie al SPITALULUI DE BOLI CRONICE CÂMPENI. Anulează procesul verbal – rezultatul final la concursul organizat pentru ocuparea funcţiei de manager, persoană fizică, la Spitalul de Boli Cronice Câmpeni, nr. 2838/18.08.2021. Anulează Decizia nr. 2865/20.08.2021 emisă de comisia de soluţionare a contestaţiilor privind ocuparea postului de manager persoană fizică la Spitalul de Boli Cronice Câmpeni. Anulează procesul verbal- rezultatul final la concursul organizat pentru ocuparea funcţiei de manager, persoană fizică, la Spitalul de Boli Cronice Câmpeni, nr. 2867/20.08.2021.

Anulează Dispoziţia nr. 275/14.09.2021 emisă de Primarul oraşului Câmpeni. Anulează contractul de management nr. 1154/14.09.2021 încheiat între pârâtul Primarul oraşului Câmpeni şi pârâta Mecea Valentina Ileana. Obligă pârâtul Spitalul de Boli Cronice Câmpeni la plata către reclamant a sumei de 2750 lei cu titlu cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs in 15 zile de la comunicare. Recursul şi motivele de recurs se depun la Tribunalul Alba, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată azi, 11.05.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei. ”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare