Rămâi conectat

Actualitate

„Construct Plus”: A fost lansat programul prin care statul oferă bani pentru fabricarea mai multor materiale de construcții

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Construct Plus”: A fost lansat programul prin care statul oferă bani pentru fabricarea mai multor materiale de construcții

În România, piața materialelor de construcții se bazează pe importuri. Deși s-au scumpit de la an la an, mai ales după declanșarea războiului din Ucraina, dezvoltatorii aduc materiale de peste hotare, pentru că au mai multe opțiuni.

Masonry worker on the outside wall with a trowel knife.

 

Pentru a încuraja producătorii din țara noastră, statul a lansat un program, numit „Construct Plus”, prin care va oferi 150 de milioane de euro pentru a fi fabricate la noi mai multe materiale de construcții.

Pe șantierele din țara noastră aproape 60% din materialele de construcții folosite sunt importate. De pildă, pentru construirea acestui bloc care prinde viață în Capitală dezvoltatorul aduce 50% din materiale din strainatate.

Pentru a încuraja productia interna de materiale de construcții, statul a anunțat o schemă de ajutor pentru acest sector. Prin programul „Construct Plus” producătorii de astfel de materiale ar putea obține un sprijin de cel mult 50 de milioane de euro fiecare. Vor beneficia de bugetul maxim firmele mici și mijlocii.

Schema de ajutor se va întinde pe o perioadă de 4 ani de zile, cu un buget anual de aproximativ 150 de milioane de euro.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Lipsa somnului ne face să înjurăm mai mult – studiu

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lipsa somnului ne face să înjurăm mai mult – studiu Un nou studiu publicat în revista Current Psychology a descoperit o legătură între calitatea slabă a somnului și folosirea mai frecventă a înjurăturilor, dar și a autoironiei. Cercetătorii de la Oklahoma State University au analizat datele de la 309 de studenți și au constatat că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea