Rămâi conectat

Ştirea zilei

Consiliul Local al Copiilor din Ciugud a votat locuri de joacă și mese de șah în fiecare sat din comună: 50.000 de lei pentru finanțarea unor proiecte propuse și aprobate de către aceștia

Publicat

în

În premieră națională, Consiliul Local al Copiilor din comuna Ciugud, a votat proiectele de investiții care vor fi finanțate cu 50.000 de lei, printre care se numără locuri de joacă în fiecare sat, o masă de tenis și două măsuțe de șah, anunță MEDIAFAX.

Autoritățile locale din Ciugud au pus la dispoziția copiilor suma de 50.000 de lei pentru finanțarea unor proiecte propuse și aprobate de către aceștia.

Proiectele au fost aprobate în prima ședință a Consiliului Local al Copiilor din Ciugud desfășurată online și care a fost condusă de primarul copiilor, Mirel Morașan, elev în clasa a VIII-a, ajutat de viceprimarul copiilor, Diana Droașcă, elevă în clasa a V-a.

„S-a aprobat în ședința Consiliului Local al Copiilor din Ciugud, în premieră națională, un proiect de construire de locuri de joacă în fiecare din patru sate ale comunei care nu aveau. Al doilea proiect a fost pentru școală, iar copiii au decis să cumpere o masă de tenis și doua măsuțe de șah, pentru că vor să înființeze un club de șah”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Primăriei Ciugud, Dan Lungu.

Copiii au mai votat și un proiect prin care să se desfășoare o campanie de informare în rândul colegilor.

Comuna Ciugud este prima administrație locală din România care a lansat bugetarea participativă pentru copii.

Sub genericul „Primăria Copiilor”, administrația locală și Școala Gimnazială Ciugud au demarat la începutul acestui an un proiect de educare a copiilor privind implicarea cetățenească și democrația participativă.

În urma unor alegeri, care au simulat procesul electoral al alegerilor locale, copiii de la școala din Ciugud și-au ales primarul, viceprimarul și consilierii locali, care îi vor reprezenta timp de un an.

Consiliul Local al Copiilor Ciugud este format din nouă „consilieri”.

În Școala Gimnazială Ciugud învață aproximativ 130 de copii, de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a.

Sursa: stiripesurse.ro

Publicitate
Publicitate

Ştirea zilei

Coliziune între două autoturisme la Zlatna. Un tânăr de 28 de ani a fost transportat la spital

Publicat

în

Coliziune între două autoturisme la Zlatna. Un tânăr de 28 de ani a fost transportat la spital

La data de 1 august 2021, în jurul orei 11.45, pe strada Tudor Vladimirescu din Zlatna, un bărbat, de 68 de ani, din oraș, în timp ce conducea un autoturism, a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, condus de un tânăr, de 28 de ani, din Zlatna

În urma accidentului rutier, tânărul a suferit leziuni corporale și a fost transportat la spital.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.

Electrica Furnizare Discount

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Avansări în grad, la ISU Alba, pentru 71 de subofițeri și 3 ofițeri. Un salvator, trecut în rezervă, în cadrul ceremoniei

Publicat

în

Anual, la data de 1 august, cadrele militare care au îndeplinit stagiul în grad sunt avansate, ca însemn al recunoașterii muncii depuse și al experienței acumulate.

La sediul inspectoratului a avut loc astăzi un ceremonial militar cu ocazia avansării în grad, la termen și cu ocazia trecerii în rezervă a unui coleg.

Au fost avansați în gradul următor 74 de colegi (3 ofițeri și 71 subofițeri).

Electrica Furnizare Discount

La sediul inspectoratului au fost gradați 20 de cadre, de către domnul prefect, Nicolae Albu, domnul președinte al Consiliului Județean,  Ion Dumitrel și domnul primar al municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa care i-au felicitat și le-au mulțumim pentru activitatea desfășurată.

Celorlalți colegi avansați le-au fost acordate gradele de catre comandanții subunităţilor în care își desfășoară activitatea.

Ceremonialul a cuprins și momentul emoționant pentru colegul nostru Plt. Adj. Șef Sântoma Alin, pentru care astăzi a fost ultima zi în calitate de cadru militar activ, fiind trecut în rezervă.

Le dorim succes în carieră celor avansați, le mulțumim pentru activitatea desfășurată până acum în cadrul colectivului ISU Alba, iar colegului nostru trecut în rezervă îi dorim multa sănătate și înțelepciune în această noua etapă a vieții.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Alba Iulia, în rândul orașelor europene: Din luna septembrie va începe colectarea selectivă a deșeurilor. Containerele vor veni în cinci culori

Publicat

în

Alba Iulia, în rândul orașelor europene: Din luna septembrie va începe colectarea selectivă a deșeurilor. Containerele vor veni în cinci culori

Primarul Gabriel Pleșa, așa cum a discutat și în cadrul unei emisiuni la Radio Unirea FM, a anunțat faptul că din luna septembrie, Municipiul Alba Iulia va ajunge la nivelul orașelor europene, în materie de colectare selectivă.

„Știu la fel de bine ca și dumneavoastră că procesul de schimbare a operatorului de salubritate ne-a pus pe toți într-o mare dificultate. Alba Iulia se confruntă cu o problemă majoră în ceea ce înseamnă ridicarea gunoiului menajer și nu are rost să ne ascundem după deget. Suntem într-o situație urâtă, neplăcută, dar pe care o vom depăși. Nu mi-am dorit-o nici eu, nici actualul Consiliu local și sunt convins că niciun albaiulian.

Electrica Furnizare Discount

Cu toate acestea, este foarte important ce se va întâmpla în doar câteva săptămâni. Din luna SEPTEMBRIE în Alba Iulia va începe COLECTAREA SELECTIVĂ a gunoiului menajer pe 5 FRACȚII! Rer Vest, societatea care a câștigat licitația pentru colectarea deșeurilor din Alba Iulia, are termen maxim pentru începerea prestării serviciilor către albaiulieni, data de 7 septembrie, conform contractului cu ADI Salubris.

Colectarea selectivă înseamnă o reducere cu aproape 70-80% a cantităților de gunoi menajer așa cum îl avem astăzi, menținând aproximativ același cost pentru albaiulieni, în sensul în care 4 dintre aceste fracții vor putea fi reciclate, iar pe celula finală de la Galda de Jos va ajunge doar o mică parte din tot ce se colectează acum. De noi depinde ca orașul nostru și mediul înconjurător să fie mai sănătos, mai curat.

La Alba Iulia vom crea toate condițiile pentru ca populația să poată colecta și depozita gunoiul astfel:
– pubela ROȘIE: METAL
– pubela VERDE: STICLĂ
– pubela GALBENĂ: PLASTIC și PET-uri
– pubela ALBASTRĂ: HÂRTIE și CARTON
– pubela NEAGRĂ: DEȘEURILE MENAJERE

Am demarat procedurile pentru amenajarea spațiilor în care se va face colectarea. Acestea vor fi îngrădite, supravegheate video, iar accesul va fi controlat pe bază de cartelă. În acest fel doar proprietarii blocurilor arondate acelui centru vor depozita acolo deșeurile, iar prin supravegherea video dorim să ne asigurăm că toți albaiulienii respectă regulile de colectare.

Sunt convins că vom învăța rapid codurile de culoare și în ciuda oricăror disfuncționalități care vor mai apărea la început, vom conștientiza cu toții că atunci când facem ceea ce trebuie pentru natură și mediul înconjurător, natura la rândul ei va avea grijă de noi!

RECICLAREA este modul civilizat de a-i spune planetei că o iubim! Alba Iulia va deveni un oraș curat, frumos și îngrijit, iar asta va ține de fiecare dintre noi! Și vă asigur că Primăria Alba Iulia va face totul pentru asta!”, a transmis primarul Gabriel Pleșa, prin intermediul paginii de socializare.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare