Consiliul local Aiud a aprobat şi modificările din lista de investiţii

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

În şedinţa din luna octombrie, consilierii locali aiudeni au aprobat rectificarea bugetului local pe anul 2010 şi implicit modificările din listele de investiţii, survenite în urma redimensionării unora dintre investiţiile stabilite pentru anul în curs.
Astfel, în condiţiile în care achiziţia pentru obiectivul „Baie publică” se află aproape de finalizare, suma necesară pentru investiţia menţionată fiind de aproximativ 160 mii lei, proiectul de hotărâre iniţiat de primar în sensul rectificării bugetare propunea diminuarea fondurilor alocate iniţial pentru această investiţie cu suma de 180,63 mii lei. Propunerea a vizat utilizarea acestei diferenţe pentru rezolvarea unor probleme curente, ca de pildă reabilitarea instalaţiei electrice a Colegiului Naţional „Titu Maiorescu”, a cărei defecţiune a fost semnalată printr-o adresă a instituţiei de învăţământ adresată Primăriei municipiului Aiud la începutul lunii octombrie, sens în care s-au alocat 5 mii lei, pentru protecţia calculatoarelor din primărie faţă de atacurile de tip informatic, investiţie pentru care s-au alocat 14 mii lei, iar pentru lucrările exterioare, sistematizarea verticală şi asigurarea cu utilităţi a blocului de locuinţe cu regim de chirie pentru tineret de pe strada Ecaterina Varga, s-au alocat în plus 50 mii lei.
Rectificarea bugetară propusă de primarul Mihai Horaţiu Josan şi aprobată de consilierii locali a mai avut un motiv, respectiv includerea în bugetul Aiudului a sumei de 210 mii lei, primită de la Guvernul României pentru realizarea lucrărilor aferente Bazei Sportive Aiudel. Suma astfel acordată municipiului Aiud a fost integrată în buget şi, în acelaşi context, a fost aprobată pentru baza sportivă suma de 50 mii lei, reprezentând cofinanţarea proiectului, asigurată de către Consiliul local Aiud. (M.D.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419