Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Consiliul Județean Alba va achiziționa 26 de microbuze electrice pentru elevi! Ce localități vor beneficia de ele

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Județean Alba va achiziționa 26 de microbuze electrice pentru elevi! Ce localități vor beneficia de ele

România face un pas hotărât spre un viitor mai verde și mai sănătos pentru educație prin intermediul Investiției 10, care vizează dezvoltarea rețelei de școli verzi și achiziționarea de microbuze ecologice.

Potrivit datelor puse la dispoziție de către IȘJ Alba pentru ziarulunirea.ro, cu o alocare generoasă de 423 milioane de euro, această inițiativă este menită să aducă beneficii semnificative atât în ceea ce privește condițiile de transport pentru elevii din zonele defavorizate, cât și în modernizarea infrastructurii școlare pentru o performanță energetică sporită.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Două componente majore ale acestei investiții remarcabile sunt:

Îmbunătățirea Condițiilor de Transport în Zonele Defavorizate: Prin furnizarea de microbuze școlare ecologice, această inițiativă urmărește să facă școlarizarea mai accesibilă și sustenabilă pentru elevii din zonele rurale sau mai îndepărtate. Alocarea de 423 milioane de euro permite achiziționarea unui număr semnificativ de microbuze, ceea ce va face ca elevii să poată ajunge la școală în condiții mai bune și, în același timp, va reduce impactul negativ asupra mediului înconjurător.

Construcția de Școli Verzi, Sănătoase și Performante: O altă componentă importantă a acestei inițiative este construcția de școli verzi, sănătoase și performante.

De asemenea, Consiliul Județean Alba va achiziționa 26 de microbuze electrice pentru următoarele UAT- uri din județ:

Alba lulia, Albac. Arieșeni. Avram lancu, Berghin, Bucium, Cergău, Ciuruleasa, Fărău, Garda de Sus. Hopârta, Jidvei, Lupșa, Mogoș. Poiana Vadului, Poșaga, Roșia de Secaș. Sâlciua. Săliștea, Sâsciori, Sincel, Scărișoara, Sohodol, Unirea. Valea Lungă, Vințu de Jos.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea