Rămâi conectat

Ştirea zilei

Consiliul Judeţean Alba contribuie cu 1,5 milioane de euro la plata salariilor personalului neclerical, în 2015

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Județean Alba alocă lunar sumele necesare pentru plata contribuțiilor în vederea completării drepturilor salariale ale personalului neclerical angajat în unităţile de cult din județ.

Pentru anul 2015, suma alocată se ridică la 7.000.000 de lei (circa 1.500.000 milioane de euro) și reprezintă contribuţii la nivelul salariului minim pe economie pentru 759 de posturi de cântăreţi bisericeşti, îngrijitori etc, din județul Alba.

Cele mai multe posturi aparțin cultului cu cei mai mulți enoriași, respectiv Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia (580). Pe poziția a doua se situează Mitropolia Română unită cu Roma – Blaj cu 91 de posturi, iar Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia ocupă poziția a treia cu 50 de posturi.

 contributii personal neclerical Alba

CITEȘTE ȘI: Un milion de lei pentru bisericile din județul Alba: Lista cu parohiile sprijinite din bugetul consiliului județean în 2015

Printr-o hotărâre de guvern din anul 2002, republicată în anul 2013, s-a stabilit de către Secretariatul de Stat pentru Culte s-au stabilit formele de sprijin financiar pentru unităţile de cult aparţinând cultelor religioase din România.

Plata are ca şi cadru legal HG 1470/2002 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 82/2001 privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unitatile de cult apartinand cultelor religioase recunoscute din Romania, republicată în 2013. Aceasta spune că din  bugetele locale ale judetelor si al municipiului Bucuresti se aloca lunar sumele necesare pentru plata contributiilor in vederea completarii drepturilor salariale ale personalului neclerical.

Virarea fondurilor aprobate pentru personalul neclerical se face prin ordin de plată de către preşedintele consiliului judeţean, către unitatea centrală de cult care reprezintă cultul sau, după caz, de către unitatea centrală de cult, astfel încât plata drepturilor salariale cuvenite personalului neclerical să se facă cel mai târziu în ultima zi lucrătoare a lunii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea