Rămâi conectat

Ştirea zilei

Consiliul Județean a anulat licitația de 23 de milioane de euro privind concesionarea instalațiilor de gestionare a deșeurilor din proiectul SMID Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

*Pe parcursul procedurii s-au formulat 45 de solicitări de clarificări, 14 notificări prealabile și 6 contestații * O decizie a CNSC, menținută de instanța de judecată, a eliminat garanția de bună execuție și a modificat redevența anuală de la 1,8 milioane lei, la 300.000 de lei

Consiliul Județean Alba a anulat licitația cu valoare estimată de circa 23 milioane de euro privind atribuirea contractului de delegare prin concesiune a instalațiilor de gestionare a deșeurilor construite prin proiectul ”Sistem de management integrat al deșeurilor”, finanțat cu fonduri europene. Decizia de anulare a fost luată în 19 decembrie 2017 și a fost publicată în SEAP în 20 decembrie.

Contractul care urma să fie încheiat în urma acestei proceduri de achiziție publică avea ca scop delegarea prin concesiune a operării şi administrării Centrului de Management Integrat al Deşeurilor (CMID) Galda de Jos, unde există o staţie de sortare, staţie de tratare mecano-biologică, depozitul conform şi instalaţiile aferente fiecăruia şi a staţiilor de transfer de la Blaj şi Tărtăria, toate construite în cadrul proiectului cu finanţare de la Uniunea Europeană. Tot în cadrul acestui contract urmau să fie operate staţia de transfer de la Abrud, staţiile de sortare de la Zlatna şi Aiud, respectiv staţia de transfer şi sortare de la Baia de Arieş. De asemenea, procedura de delegare includea şi transportul deşeurilor de la aceste staţii la CMID Galda de Jos, precum şi epurarea şi eliminarea levigatului provenit de la depozitele neconforme de deşeuri Alba Iulia şi Aiud în staţia de epurare construită în incinta CMID.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Având în vedere că pe parcursul procedurii de atribuire s-au formulat un număr de 45 de solicitări de clarificări, 14 notificări prealabile și 6 contestații, că s-au constatat numeroase erori și omisiuni iar documentația de atribuire conține prevederi care nesocotesc prevederile Contractului de finanțare, precum și dispoziții legale care guvernează domeniul serviciilor comunitare de utilități publice – salubrizare și domeniul concesiunilor iar autoritatea contractantă nu poate lua măsuri de remediere care să permită continuarea legală a procedurii. (…) Având în vedere volumul, durata, valoarea, aria de acoperire, natura și anverguri contractului ce urmează a fi încheiat, (…) se dispune anularea procedurii de licitație deschisă pentru atribuirea contractului de concesiune având ca obiect «Delegarea prin concesiune a operării instalațiilor de gestionare a deșeurilor municipale în cadrul Sistemului de management integrat al deșeurilor în județul Alba»”, se afirmă în decizia de anulare semnată de președintele Ion Dumitrel.

În nota justificativă care însoțește documentul sunt descrise pe larg motivele care au stat la baza deciziei. Astfel, în urma contestațiilor formulate de operatorii economici, unele confirmate de CNSC și ulterior în instanța de judecată, au fost adoptate măsuri de remediere care au modificat substanțial documentația de atribuire. Valoarea estimată a concesiunii și garanția de participare s-au modificat de patru ori. Ultima valoare estimată a fost calculată la suma de 108.369.773,38 lei, respectiv circa 23,3 milioane de euro. Tot ca urmare a unor decizii CNSC a fost eliminată garanția de bună execuție care urma să se constituie în cota de 5% din valoarea anuală actualizată fără TVA a contractului, iar valoarea redevenței a fost modificată de la 1,8 milioane de lei pe an la 300.000 de lei pe an, exclusiv pentru terenul aferent CMID Galda de Jos.

”În concret, redevența fiind redusă la valoare de 300.000 de lei/an însemană că, în mod evident nelegal și netemeinic suntem obligați să concesionăm și să punem la dispoziția operatorilor economici Bunurile de Retur (în valoare totală de 136.980.119,58 lei din care 125.222.297,33 lei aferrantă investițiilor noi realizate prin proiectul SMID Alba și 11.757.8222,25 lei aferentă investițiilor existente fără redevență ceea ce ar califica în mod obligatoriu aces cobtract ca fiind de împrumut de folosință gratuită (comodat) și, nicidecum, un contract de concesiune”, se afirmă în nota justificativă. Cel mai probabil, procedura va fi reluată în cursul anului 2018 după corectarea și completarea documentației de atribuire.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT rutier la Cunța: Un autocamion cu cereale s-a răsturnat pe DN 1

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Cunța: Un autocamion cu cereale s-a răsturnat pe DN 1

Un accident rutier a avut loc marți, 8 noiembrie, în jurul orei 23.00, pe DN1, în zona localității Cunța.

Secția de Pompieri Sebeș intervine cu o autospecială de stingere, un modul de descarcerare și o ambulanță SMURD B2, pentru asigurarea măsurilor PSI la un accident rutier produs pe DN 1, în raza localității Cunța, care a implicat un autocamion care transporta cereale și care s-a răsturnat.

Din primele informații, în urma accidentului rutier nu sunt victime.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

„Vreau și eu căsuța mea” – Campanie de strângere de fonduri pentru câinii fără stăpân din adăpostul public Alba Iulia. Cum poți ajuta un patruped să aibă cușca lui

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Vreau și eu căsuța mea” este campanie de strângere de fonduri pentru câinii fără stăpân din adăpostul public Alba Iulia, prin care oricine dorește poate ajuta un patruped să aibă cușca lui.

„Vreau și eu căsuța mea” este campania de strângere de fonduri cu ajutorul căreia sperăm să putem achiziționa cuști pentru cei 30 de căței, din adăpostul public de câini abandonați de stăpân Alba Iulia, care dorm momentan doar pe palet.

Elit - Gustul Desăvârșit

Știm ce înseamnă iarna în adăpost și am vrea ca fiecare câine de acolo să aibă bucuria unei cuști cu paie în care să se adăpostească și de unde să viseze la viitoarea familie.

Dacă doriți să susțineți inițiativa noastră o puteți face donând efectiv o cușca sau achiziționând unul dintre produsele nostre personalizare.

Costul unei cuști din lemn făcută la comnadă ,ținând cont de dimensiunile fiecărui țarc, ajunge la aproximativ 375 lei.

În comentariul fiecărei fotografii o să menționăm denumirea produsului, culorile și dimensiunile disponibile dar și donația în schimbul careia o să puteți achiziționa respectivul produs.

Comenzile se fac doar prin mesaj privat pe pagina noastră!!!”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanții asociației.

Pentru cei care nu doresc achiziționarea unui produs dar vor să contribuie cu orice sumă atașăm conturile mai jos:

-RO94BTRLRONCRT0470679601
-RO44BTRLEURCRT0470679601
-Paypal: [email protected]
Recipient: Asociația Prietenii lui Azor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE| INCENDIU la Șpring: O anexă gopodărească, cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

UPDATE| INCENDIU la Șpring: O anexă gopodărească, cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii cu trei autospeciale

Un incendiu a izbucnit marți seara, în jurul orei 21.30, la o locuință din comuna Șpring.

Secția de Pompieri Sebeș în cooperare cu SVSU Șpring intervine cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, in localitatea Spring pentru lichidarea unui incendiu.

Din informațiile preliminare primite ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la acoperișul unei locuințe.

Elit - Gustul Desăvârșit

UPDATE: În urma ajungerii forțelor de intervenție la locul solicitării s-a constatat că incendiul se manifesta la o anexa gospodăreasca fără pericol de propagare si fără victime.

UPDATE2: Incendiul a fost lichidat fără probleme deosebite, a ars o afumătoare pe aproximativ 3 mp.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea