Rămâi conectat

Actualitate

Consilierul judeţean PSD Ioan Florea şi-a anunţat candidatura la preşedinţia CJ Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În cadrul unei conferinţe de presă, consilierul judeţean PSD Ioan Florea a declarat că a fost unul dintre susţinătorii USL Alba, a competiţiei în interiorul PSD şi în USL Alba, „cu convingerea că împreună, PSD şi PNL, vom selecta cei mai buni candidaţi pentru a câştiga bătălia electorală din 2012. Trebuie să ne unim forţele pentru a schimba conducerea portocalie a judeţului, asta şi pentru că acum nici nu ai unde să te plângi dacă ai necazuri decât tot la ei, la cei de la care de fapt pornesc neregulile”.
Ioan Florea se află la al treilea mandat de consilier judeţean din partea PSD, a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba şi este convins că a lăsat ceva în urma sa. De 8 ani este managerul unei firme care, la fel ca toate celelalte societăţi din judeţ şi din ţară, trebuie să supravieţuiască într-un mediu de afaceri care se luptă nu doar cu criza economică, ci şi cu măsurile aberante dispuse de guvernanţi. „În anul 2004, împreună cu colegii din Consiliul Judeţean Alba am câştigat proiectul SAMTID de reabilitare a reţelelor de alimentare cu apă, astfel fiind schimbate aproape toate reţelele de alimentare cu apă din municipii şi oraşe”, a spus Ioan Florea. În continuare, consilierul judeţean PSD a completat: „Bazându-mă pe toată experienţa mea managerială şi în administraţia publică îmi anunţ intenţia de a candida la preşedinţia Consiliului Judeţean Alba. Sondajele de opinie independente vor stabili care va fi candidatul cu cele mai mari şanse, de la PSD sau PNL, pentru a intra în lupta electorală.
Acum, conducerea Consiliului Judeţean Alba se mândreşte cu drumuri judeţene reabilitate, protecţie socială, turism, toate acestea însemnând de fapt îndeplinirea atribuţiilor ce-i revin, pentru care angajaţii instituţiei îşi primesc salariul. Nu e vorba de nimic spectaculos pentru judeţul Alba! Adevărul este că Alba Iulia a ajuns o zonă slab dezvoltată economic, oamenii nu mai au locuri de muncă, iar nivelul de trai scade continuu”. Ioan Florea a precizat apoi că primul său obiectiv va fi dezvoltarea economică a judeţului, urmând ca aceasta să aducă locuri de muncă pentru comunitate. Din programul său, Florea a amintit un proiect de dezvoltare a activităţii industriale în mediul rural, acolo unde şomajul în rândul tinerilor depăşeşte 50 la sută. Astfel, zonele rurale vor ieşi din anonimat, se vor trezi la viaţă, iar tinerii nu vor mai fi nevoiţi să facă naveta la oraş. Acest proiect se va derula în parteneriat cu consiliile locale sau în parteneriat public privat. Un alt obiectiv al consilierului judeţean PSD Ioan Florea este organizarea, în cadrul Consiliului Judeţean Alba, a unui compartiment specializat care va urmări atragererea investitorilor şi implementarea proiectelor în mediul rural, toate acestea având ca rezultat crearea de locuri de muncă. În următoarele două – trei săptămâni, Ioan Florea a promis că va prezenta locuitorilor judeţului şi alte proiecte necesare pentru dezvoltarea Albei. (A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Romgaz caută noi rezerve de gaze naturale în zona de Nord-Est a județului Alba: Proiect geologic de prospectare de 10 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Romgaz caută noi rezerve de gaze naturale în zona de Nord-Est a județului Alba: Proiect geologic de prospectare de 10 milioane de lei

Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz a primit acordul statului român pentru derularea unui proiect geologic de prospectare după noi depozite utilizabile de gaze naturale în aria județelor Alba și Sibiu. 

Este vorba despre o zonă compactă de circa 250 kmp ce include localitățile Blaj, Cenade, Cetatea de Baltă, Sâncel, Șona, Jidvei, Valea lungă din județul Alba și Micăsasa, Axente Sever, Copșa Mică și Șeica Mică în județul Sibiu.

Citește și: Noi depozite utilizabile de gaze naturale în aria județelor Alba și Sibiu: Aviz favorabil pentru prospecțiuni geologice seismice

În data de 31 august 2023 Agenția Națională de Resurse Minerale a dat aviz favorabil pentru prospecțiuni geologice seismice 3D în perimetrul de explorare, dezvoltare și exploatare petrolieră RG 03 Transilvania Sud. Datele geologice prin această metodă foarte modernă se obțin pe două căi principale: detonarea controlată și vibrarea controlată.

Concret, se generează unde elastice de mică intensitate la suprafața solului, acestea pătrund în subsol și „răspunsul” la traversarea diferitelor straturi geologice oferă datele căutate.

Scopul acestei prospecțiuni estimată la 10 milioane de lei și executată pentru Romaz de compania Prospecțiuni SA este de a confirma datele 2D existente. Putem deduce că dacă Romgaz a decis să investească în noi prospecțiuni, datele 2D sunt încurajatoare. Lucrările de prospectare vor începe în această lună și vor dura 4–5 luni. Compania Prospecțiuni SA este principalul furnizor de lucrări de prospecțiuni geologice și geofizice din România, dar are și o activitate importantă peste hotare: Portugalia, Senegal, Republica Moldova, Bulgaria, Croația, Albania, Siria, Iran, Tadjikistan, Georgia, Myanmar, Maroc etc.

Cererea de energie, preferabil la prețuri cât mai accesibile, este în continuă creștere, dar un raport al Romgaz arată un declin de 5,2 la sută al extracției de gaze naturale de către companie în primele 6 luni ale anului. Asta în principal pentru că zăcămintele cunoscute se epuizează și, de aceea, este imperios necesară găsirea altora și dezvoltarea altor exploatări.

Să sperăm că nu vor da buzna ecologiștii rusofili și apocaliptici și aici, cum au dat la Pungești (Galați) sau chiar mai aproape de noi la Roșia Montană. Și să sperăm că dacă se întâmplă, statul va avea destulă rațiune să asculte oamenii de știință și specialiștii și nu va ceda, cum a făcut-o în alte cazuri, presiunilor conspiraționiste și prost informate.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare