Ziarul Unirea

Consilierii locali din Alba Iulia s-au constiuit parte civilă în dosarul presupuselor fraude de la FC Unirea. Ei şi-au însuşit prejudiciul de 8 milioane lei, stabilit de DNA

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

După discuţii aprinse ce au durat circa o ora, consilierii locali din Alba Iulia au aprobat azi, în şedinţă ordinară, cu 15 voturi „pentru” şi 5 „abţineri”, proiectul de hotărâre care stabilieşte constituirea ca parte civilă a CL Alba Iulia în dosarul penal intrumentat de procurorii DNA Alba Iulia privind finanţările acordate din bani publici Asociaţiei Sportive Fotbal Club Unirea 1924. Aleşii au hotărât să-şi însuşească şi suma avansată de DNA Alba Iulia ca prejudiciu în condiţiile stabilirii unor infracţiuni, şi anume 8.070.000 lei, bani ce reprezină toate cotizaţiile şi finanţările votate în CL Alba Iulia în intervalul 2005 – 2011, în baza unui contract de finanţare. Tot azi, ei au revocat hotărârea adoptată în decembrie prin care hotărâseră iniţial să nu se constituie ca parte civilă în dosarul amintit.

Totodată, consilierii locali şi-au rezervat, printr-un amendament adus hotărârii iniţiale, dreptul de a micşora sau mări cuantumul pretenţiilor. Ei susţin că nu au o idee clară asupra cuantumului prejudiciului şi nici măcar dacă există vreun prejudiciu din moment ce, de-a lungul anilor, organele de control abilitate să urmărească modul de alocare a banilor publici, în speţă Curtea de Conturi, nu a semnalat nicio neregulă.

ELIT

„Din cele 8 milioane de lei s-ar putea constata până la urmă că doar 1 leu constituie prejudiciu şi dacă este aşa, şi 1 leu din toată suma rezultă că e fraudă, riscăm s-o plătim. De aceea trebuie să ne constituim parte civilă în dosar”, le-a explicat Liviu Hondola, consilier liberal, colegilor prezenţi la şedinţă. De cealaltă parte, Marius Costinaş, consilier PDL a propus constituirea civilă însă fără să fie comunicată o sumă anume, din considerentul că nu există un raport oficial care să releve aşa ceva.

„Să ne constituim paret civilă însă fără o sumă anume pentru că nu e clar că acea sumă comunicată de DNA constituie prejudiciu cert. Organele îndrituite să stabilească un prejudiciu cert şi apoi să comunicăm şi sumele, mai ales că în suma comunicată de DNA sunt prinse atât cotizaţiile cât şi finanţările acordate Asociaţiei Fotbal Clun Unirea 1924. Ori, aşa cum ştim, plata cotizaţiilor reprezintă o obligaţie a CL, cotizaţia nu are cum să constituie prejudiciu”, a fost de părere Costinaş. Propunerea sa nu a fost însă acceptată de consilierii liberali care au insistat ca suma de 8 milioane de lei, comunicată de procurorii DNA, să fie cuprinsă în proiect.

*Horia Bărdaş (PDL): „Dacă ne spune DNA să divorţăm şi să ne lăsăm nevestele, noi aşa facem”

Au fost şi 5 consilieri care s-au abţinut de la vot, cel mai vehement fiind Horia Bărdaş (PDL). Bărdaş a spus că se simte hărţuit de DNA şi că de azi încolo intră în grevă, în sensul că nu va mai vota nicio hotărâre de consiliu. „Există o presiune din partea DNA ca noi să ne constituim parte civilă şi dacă cedăm această presiune va continua. Dacă săptămâna viitoare vine DNA şi ne spune divorţaţi şi lăsaţi-vă nevestele, noi aşa facem. Nu avem şi noi consilierii locali dreptul la un punct de vedere? Trebuie să facem cum ne dictează cei de la DNA? De azi eu intru în grevă, nu mai votez nimic. Mie mi se pun în mapă nişte documente parafate şi eu ridic mâna. De ce trebuie să răspund eu acum pentru că nişte acte au fost prost făcute? În aceste condiţii, nu mai am siguranţa că rapoartele făcute de Primărie sunt în regulă şi atunci refuz să mai ridic mâna”, a spus Bărdaş.

El susţine că dacă s-ar fi constatat o fraudă în alocarea banilor publici de către CL Alba Iulia aceasta ar fi trebuit semnalată de Curtea de Conturi sau în rapoartele cenzorilor, lucru care nu s-a întâmplat astfel că finanţările către clubul de fotbal au continuat. Alături de Bărdaş s-au mai abţinut alţi patru reprezenanţi ai PDL – Marius Rotar, Vasile Cornea, Ioan Bogăţan (viceprimar) şi Iulius Domuţa. Proiectul a fost adoptat cu 15 voturi „pentru”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

9 Comentarii

Mircea 24 ianuarie 2012 at 16:13

Horea,o mare parte din acesti bani ii gasesti in seiful lui Mircea Hava !

steluta 24 ianuarie 2012 at 16:17

Hava este printre cei mai bogati oameni din tara,are milioane de euro furati de la fotbal,renovarea Cetatii,spaga,mita…

Locuitor din Oarda de Jos 24 ianuarie 2012 at 18:32

In dupa masa de 24.1.2012 pe ploaie doua grupe de juniori ai Unirii Alba Iulia sub comanda lui Brumaru Florin se antrenau pe terenul de fotbal din OARDA DE JOS .In astfel de conditii nefavorabile acesti juniori distrug suprafata de joc a terenului de fotbal din Oarda,antrenamente ce se pot face pe o pasune de langa INCOV ori alt loc nu sa macine terenul din Oarda caci in Cetate ei au aceptat sa se construiasca blocuri….Sa joace cand timpul permite dar si gardul imprejmuitor pe unele portiuni a fost distrus de…..si acusi vin si seniorii sa distruga terenul,fapt pentru care trebuie informat si d-l prefect !

raspunderea !!! 24 ianuarie 2012 at 18:54

„De ce trebuie sa raspunde eu ?” De abea acum, dupa atitia ani, un consilier local se prinde ca are si responsabilitati ? Credea ca acolo joaca sah in parc ? DEPLORABIL !!!!!!!

samoila 24 ianuarie 2012 at 20:14

-bardas, asta nu e fost fotograf, turnator la secu, actual VIP si ciupalac ?

DNA 24 ianuarie 2012 at 23:09

Bravo mai Bardas. Acum ai realizat ca raspundeti cum impartiti banul si ca daca ridici mana sa votezi ceva ar trebui sa stii si ce se voteaza.
Poate mai casca si altii ochii. Oricum pe Bardas il doare in mod special ca el e cu mana in putina si la Unirea, de aici problema.

666 24 ianuarie 2012 at 23:14

Deci se sa intelegem ca se va desfinta Unirea ? Pacat …

robert115 25 ianuarie 2012 at 12:49

mai bine sa se desfiintaze … oricum nu avea rezultate cat de cat bune, decat o data la 4 ani.

Samoila spune exact 25 ianuarie 2012 at 14:03

In cladirea Cooperativei Muresul din Alba Iulia la etajul 1 era atelier FOTO unde sefa era d-na Sasu Cornelia din Oarda si Bardas…..SAMOILA ai spus sxact,dar uite cum se joaca astia cu bani publici la fotbal !Sa raspunda pentru faptele comise…..si la echipa cirip,cirip,pa ,pa !

Comentariile sunt oprite