Rămâi conectat

Politică Administrație

Consilierii locali ai PSD: Alin Ignat, politicianul amendat de Garda Antifraudă a ANAF, critică în mod ipocrit reforma cu privire la contractele part-time

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alin Ignat, patron de restaurant amendat de Garda Antifraudă și cosilier local PNL (PDL), nu  ratează niciun moment să critice măsurile fiscale legale, echitabile și corecte promovate de Guvern, el însuși fiind certat cu legea fiscală. Sigur, presupunem că interesul lui este acela de a angaja în continuare personal pe contract part-time fără a plăti  asigurările de sănătate și de pensie direct proporțional cu venitul real pe care îl obține.

Guvernul a clarificat faptul că obligația de completare a contribuțiilor sociale pentru contractele part-time, până la nivelul contribuțiilor aferente salariului minim, revine angajatorului, nu salariatului. Deci niciun angajat, nici de la stat, nici de la privat, nu va veni cu bani de acasă pentru plata contribuțiilor, dar vor avea contribuții pentru o pensie decentă la ieșirea din activitate.

Ordonanța de Urgență vine să clarifice o prevedere care deja există în codul fiscal și care spunea că la contractele part-time, contribuțiile sociale nu pot fi mai mici decât valoarea contribuțiilor aferente salariului minim pe economie.

Ordonanța de urgență menționează explicit că plata pentru aceste contribuții la contractele part-time este în sarcina angajatorului, chiar dacă banii sunt plătiți în numele salariaților.

Astfel statul îi obligă pe angajatori să le asigure propriilor angajați o contribuție rezonabilă pentru o pensie decentă la ieșirea din activitate a acestora.

Până acum, marea majoritate a contractelor parțiale erau folosite ca o formă de evitare a taxelor de către angajatori, în dauna salariaților care ieșeau din activitate cu pensii derizorii.

Faptul că după introducerea acestor reglementări, circa 185.000 de contracte part-time au fost preschimbate în contracte cu normă întreagă arată că această formă de angajare cu normă parțială a fost folosită abuziv de către angajtori.

Noua lege este însă rezonabilă și încurajează munca. Există câteva excepții importante de la obligația ca nivelul contribuțiilor să fie la valoarea aferentă salariului minim pe economie, tocmai pentru a încuraja munca cinstită.

Persoanele care au un contract cu normă întreagă și unul part-time. Pentru cel part-time va plăti contribuții la nivelul venitului acelui contract part-time.

Persoanele care au mai multe contracte part-time, a căror valoare însumată ajunge cel puțin la nivelul salariului minim, vor plăti contribuții sociale aferente salariului minim o singură dată, nu pentru fiecare dintre contractele part-time.

Persoanele care din diverse motive prevăzute de lege nu pot desfășura o activitate cu normă întreagă (ex. persoanele cu anumite forme de dizabilități) nu vor fi obligate să plătească contribuții la nivelul salariului minim pe economie.

Guvernarea PSD a adus beneficii consistente nu doar bugetarilor ci și mediului privat, contrar minciunilor formulate de consilierul Alin Ignat în presa locală

Un studiu realizat de o entitate independentă specializată – Smartree – pe baza datelor din peste 200 de companii multinaționale si autohtone, care totalizează peste 450.000 de angajati procesați anual și cumulează în total o cifră de afaceri de peste 2,5 miliarde de euro arată că:

  • A crescut cu 12% numărul angajaților din companiile private din România, în 2017!
  • Au crescut cu 11,95% salariile angajaților din companiile private din România, în 2017!
  • Au crescut cu 11,42% bonusurile angajaților din companiile private din România, în 2017!
  • A crescut cu 7% bunăstarea angajaților din companiile private din România, în 2017!

Toate aceste lucruri arată că măsurile guvernului s-au reflectat în mod pozitiv și asupra mediului privat (Ex: creșterea salariului minim pe economie, creșterile de salarii din privat determinate de concurența cu creșterile de la stat, scăderea sau eliminare mai multor taxe, relaxarea fiscală pentru firme), dovadă că TNL și portavocea Alin Ignat nu știu ce vorbesc.

Consilierii locali ai Partidului Social Democrat


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Rețeaua de alimentare cu apă din Daia Română va fi reabilitată și extinsă. Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba Deoarece rețeaua existentă nu acoperă întreaga rază a comunei Daia Română, administrația se pregătește de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă sau apă uzată. Se propune realizarea rețelei de alimentare cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea