Ziarul Unirea

Consilierii județeni au votat în unanimitate bugetul pentru anul 2013. Vezi unde vor merge cele 300 de milioane de lei!

Consiliul Județean Alba, întrunit luni, 25 februarie 2013, a adoptat în unanimitate bugetul general al județului. Acest lucru reprezintă o premieră, întrucât consilierii PDL și PNL care formează majoritatea în cadrul consiliului, dar și cei ai PSD și PPDD aflați în opoziție, au votat “la unison” modul în care vor fi împărțiți banii județului în acest an.

Astfel, dint-un total de 295.344.000 lei cât reprezintă bugetul pe anul în curs, 185.700.00 de lei vor fi alocați în pentru investiții în infrastructura rutieră, în sistemul de sănătate și pentru relocarea și eficientizarea funcționării mai multor instituții aflate în subordinea consiliului județean. Au fost alocate sume importante pentru cultele religioase, activitatea sportivă și culturală, precum și diferite unități administrativ-teritoriale locale, pe care vi le vom prezenta ulterior în materiale de presă detaliate.

ELIT

Președintele CJ Alba Ion Dumitrel a explicat și a punctat pe scurt modul în care a fost împărțit bugetul, mulțumind totodată tuturor consilierilor pentru comportamnetul exemplar de care au dat dovadă la votul acordat proiectelor în ședința de astăzi:

“Sunt aproximativ 300 de miliarde de lei vechi pentru infrastructura rutieră, cele mai importante investiții aprobate astăzi sunt cele de la Galda / Poiana Gălzii – 17 kilometri de drum, cel de la Teleac – 2 kilometri, interiorul localităților Roșia de Secaș, Spring, Ohaba, Ungurei și sistemul microregional de la Vingard, Șpring, Cunța, Drașov, Doștad și care se continuă în 2014 până la Câlnic și Răhău.

Circa 7.000.000 de lei vor fi investiți în infrastructura de sănătate. Vor fi realizate reparații capitale la secția de psihiatrie, care se va muta din Cetate, de lângă Catedrala Reîntregirii, în clădirea DJPCAS, eliberată după transferarea Direcției în clădirea “Proiectărilor”. De asemenea, au fost alocați bani pentru reparații și extindere la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Alba – un proiect susținut moral și de domnul Raed Arafat, de asemenea pentru reparația capitală a Secției de boli infecțioase de vizavi de ziarul Unirea, unde am demarat lucrări de anul trecut.

Avem pregătită reparație capitală la Spitalul Județean Alba. Aici intenția noastră este să mutăm Ambulatoriul la înapoi la Spitalul Județean, pentru că în acest mod este mult mai eficientă activitatea medicilor. Vom demara reparații la secțiile de Chirurgie Generală și Urologie. Acestea sunt câteva dintre lucrările de investiții pe care le avem bugetate pentru Spitalul Județean”

În ceea ce privește alte proiecte bugetate, se referă la realocarea unor instituții publice. “Vrem să eliberăm Centrul Militar și să îl mutăm unde este acum Școala Populară de Arte și avem deja finanțările pregătite. Școala Populară de Arte să se mute unde există acum Comisia pentru Persoane cu Handicap, pe strada București, iar Comisia se mută la “Proiectări”, împreună cu Direcția de Protecție a Copilului. Pregătim aceste spații și mutări pentru că și Consiliul Județean va trebui să părăsească spațiile pe care le ocupă acum de la Curtea de Apel, ca această instituție regională să se dezvolte. Noi ne-am dori ca aceste demersuri să se realizeze până la sfârșitul anului acesta, dar în ceea ce privește mutarea noastră și eliberarea este greu să spunem dacă vom reuși, pentru că investiția de la Centrul Militar Județean este una pretențioasă.

Modernizăm sala de la Tetrul de Păpuși “Prichindel” unde va fi amenajat și un cinematograf. De asemenea, vom finaliza lucrările la “Casa Artelor”. Vom începe lucrările de reabilitare la spațiile unde funcționează acum Spitalul de Psihiatrie, unde vom amenaja o bibliotecă și Tetrul de proiecte.

Vom continua să sprijinim activitatea sportivă, împreună cu Primăria Blaj pentu volei, cu Primăria Sebeș pentru handabal, cu Universitatea “1 Decembrie” pentru baschet, dorim să dezvoltăm și un parteneriat pentru sport olimpic cu Aiudul.

În ceea ce privește cultura, vom reporni anul acesta și Festivalul Dilema, din care dorim să facem un brand cultural al județului Alba.

Vom continua parteneriatul cu Academia Română, cu Uniunea Scriitorilor, vom dezvolta un parteneriat și cu Uniunea Artiștilor Plastici.

Referitor la repartizarea sumelor pe unități administrative, procedura a fost trensparentă, s-a făcut împreună cu fiecare grup din CJ Alba și cu primarii. Se vor aloca 15,6 milioane de lei și mai avem o sumă de 9,7 milioane de lei noi care vor fi repartizați în vară în funcțiile de nevoile și prioritățile pe care le vor avea atunci”, a prezentat Ion Dumitrel, pe scurt, bugetul adoptat astăzi de consilierii județeni.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| PSD Alba: Solicităm scăderea prețului la gunoiul menajer în toate localitățile din județul Alba

Consilierii județeni ai PSD solicită scăderea prețului la gunoiul menajer în toate localitățile din județul Alba, odată cu redeschiderea depozitului… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

1 comentariu

Necheres 26 februarie 2013 at 17:48

In ziarul de azi, editia tiparita, pe prima pagina apare: CONSENS FARA PREDECENT IN ISTORIA RECENTA……”. Greseala se repeta si in pag 5. Cine-i de vina?

Comentariile sunt oprite