Rămâi conectat

Actualitate

CONFLICTUL Rusia-Ucraina: Moscova își retrage personalul diplomatic din Ucraina. Riscul unui atac nu a fost niciodată mai mare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CONFLICTUL Rusia-Ucraina: Moscova își retrage personalul diplomatic din Ucraina. Riscul unui atac nu a fost niciodată mai mare

Rusia a început să-şi retragă personalul diplomatic din Ucraina, a informat sâmbătă agenţia de presă rusă Ria Novosti, citată de Mediafax. „Conform declaraţiilor cetăţenilor ucraineni, diplomaţii şi ofiţerii consulari ruşi din Ucraina au început să plece în Rusia. Acest lucru, în special, este evidenţiat de dificultăţile apărute la efectuarea unor întâlniri la consulate şi la ambasadă”, a spus sursa pentru presă.

Rusia a declarat că nu intenţionează să invadeze Ucraina şi nu a anunţat oficial retragerea diplomaţilor de acolo, însă o reducere a personalului a fost indicată de dificultatea crescută în obţinerea de numiri la ambasada şi consulatele Rusiei.

Planurile de evacuare a personalului din ambasadele din Ucraina au fost deja anunţate de Marea Britanie, Germania şi Australia. Multe ţări occidentale – Canada, Finlanda, Letonia, Ţările de Jos, Estonia, Japonia, Noua Zeelandă şi altele – au cerut cetăţenilor să părăsească imediat Ucraina după ce consilierul pentru securitate naţională din SUA, Jake Sullivan, a declarat vineri că o invazie rusă a Ucrainei ar putea avea loc „oricând”.

Discuție Joe Biden – Vladimir Putin, sâmbătă

Preşedintele american Joe Biden va discuta telefonic sâmbătă dimineaţa (ora locală de pe coasta de est a SUA) cu omologul rus Vladimir Putin, a declarat pentru AFP un înalt oficial de la Casa Albă.

„Rusia ne-a propus un apel telefonic luni. Atunci noi am propus sâmbătă şi au acceptat”, conform sursei citate.

Washingtonul consideră că riscul unui atac al Rusiei împotriva Ucrainei nu a fost niciodată mai mare ca în acest moment.

UE promite sancțiuni foarte dure Rusiei dacă va invada Ucraina
Liderii occidentali, între care preşedintele american Joe Biden, cancelarul german Olaf Scholz şi preşedintele francez Emmanuel Macron, promit sancţiuni rapide şi drastice dacă Rusia invadează Ucraina, a anunţat vineri Berlinul, după o teleconferinţă între aliaţi, relatează AFP.

Aliaţii sunt hotărâţi să adopte împreună sancţiuni rapide şi drastice împotriva Rusiei în cazul unor noi încălcări ale integrităţii teritoriale şi suveranităţii Ucrainei, a scris purtătorul de cuvânt al cancelarului german pe Twitter. Toate eforturile diplomatice sunt menite să convingă Moscova să se îndrepte către o dezescaladare. Scopul este de a preveni un război în Europa, a precizat sursa citată.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea