Concurs pentru ocuparea posturilor din cadrul Gărzilor forestiere, în septembrie
Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu a declarat recent la Alba Iulia că în luna septembrie vor fi organizate concursuri pentru ocuparea posturilor din cadrul viitorelor Gărzi forestiere.
Proiectul de Hotarare a Guvernului privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Garzilor forestiere este disponibil pe pagina de Internet a Ministerului Mediului si se afla in dezbatere publica pana pe data de 19 august.
Conform documentului, controalele silvice si cinegetice ar urma sa fie efectuate la nivel central si local de Garzile forestiere, entitati in cadrul carora numarul de posturi preconizat se ridica la 617 persoane, dintre care 545 va fi reprezentat de personalul silvic cu atributii de control si implementare.
Potrivit documentului, activitatea Garzilor va fi coordonata tehnic la nivel central de catre autoritatea publica centrala care raspunde de silvicultura prin secretarul de stat pentru paduri si prin structura care coordoneaza activitatea in domeniul silvic si cinegetic din cadrul acesteia.
Garzile coopereaza cu institutii cu atributii similare din alte state, pe baza tratatelor internationale la care Romania este parte, a protocoalelor incheiate sau pe baza de reciprocitate, precum si cu organisme internationale de drept public si/sau privat din cadrul Uniunii Europene in cauzele de interes comun sau in ceea ce priveste derularea proiectelor/programelor internationale.
In ceea ce priveste structura organizatorica a Garzilor forestiere, numarul de posturi este de 617, din care: 545 posturi pentru personal silvic cu atributii de control si implementare si 72 de posturi pentru persoane cu atributii auxiliare domeniului (din care 18 posturi pentru persoane cu pregatire juridica, 18 posturi pentru persoane cu pregatire economica si 36 posturi pentru persoane de diferite specialitati — resurse umane, achizitii, investitii, administrativ).
Garzile forestiere vor acoperi toate cele 43 de judete, plus Municipiul Bucuresti, si vor fi organizate in noua sedii deschise in: Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Focsani, Oradea, Ploiesti, Rm. Valcea, Suceava si Timisoara. Cele mai multe posturi vor fi la Garda forestiera Suceava (94 din care 86 personal silvic), urmata de Garda forestiera Brasov (90 posturi; 82 personal silvic) si Garda forestiera Cluj (70 posturi; 62 personal forestier). Pe de alta parte, Garzile forestiere din Oradea, Ploiesti si Bucuresti vor avea mai putini angajati.
Personalul Garzilor forestiere cu atributii de control trebuie sa participe, impreuna cu organele de politie, in vederea efectuarii primelor cercetari privind persoanele suspecte de savarsirea unor fapte incadrate ca infractiuni de legislatia silvica sau cinegetica, sa confiste sau sa retina in vederea confiscarii, pe baza constatarilor efectuate, bunurile folosite ori rezultate in urma savarsirii faptelor ilegale, sa participe, impreuna cu organele competente, la controlul specific si sa actioneze cu echipe de interventie mobile in baza informatiilor proprii sau transmise de structurile cu atributii specifice ale statului, inclusiv in punctele vamale si cele de trecere a frontierei.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Dacia Duster, în finala competiției pentru titlul de Mașina Anului 2025 în Europa: Cu ce modele concurează
Dacia Duster, în finala competiției pentru titlul de Mașina Anului 2025 în Europa: Cu ce modele concurează Dacia Duster s-a calificat în finala competiției Mașina Anului 2025 în Europa, concurând cu alte șase modele pentru acest titlu, selectate dintr-o listă cu nu mai puțin de 42 de candidați. Citește și: Vânzările autovehiculului Dacia Spring s-au […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
23 noiembrie 1940: România a semnat aderarea la Pactul Tripartit, alături de Germania, Italia și Japonia. Ce se urmărea prin acest act
-
Opinii - Comentariiacum 13 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918