Curier Județean
Concurs de oferte pentru servicii de proiectare-reabilitare a sediului IȘJ Alba – Contract în valoare estimată de 125.000 de lei
IȘJ Alba a publicat caietul de sarcini pentru concursul de oferte privind serviciile de proiectare-reabilitare a sediului instituției. Valoarea estimată a contractului este de 125.286 de lei fără TVA.
Imobilul, sediu al Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba are statut de monument de arhitectură.
Potrivit documentației, clădirea este cunoscută sub denumirea de “Vechea Prefectură”. A fost edificată în jurul anului 1740, are în plan forma literei L, are regimul de înălțime S+P+1 E+M parţial, suprafaţa construită – 761 mp iar suprafaţa desfășurată – 2.312 mp. A suferit lucrări de consolidare și refuncționalizare în perioada anilor 1996-2006. Influența factorilor atmosferici și a celui uman au generat deteriorări ale unor elemente de finisaj și tâmplărie ce cauzeaza un microclimat necorespunzator, un consum energetic ridicat și afectarea aspectului general integrat al ansamblului arhitectural al Cetății Alba lulia. Din cauza aceloraşi factori, feroneria tâmplăriei exterioare este afectată și nu mai este funcţională.
Proiectantul va identifica orice lucrări necesare pentru funcţionarea la parametrii optimi ai investiţiei și asigurarea unei durate de viață cât mai mare.
În scopul stabilirii volumului de lucrări, în vederea evaluării corecte a perioadei de lucru și a formulării unei oferte concludente, autoritatea contractantă invită operatorii economici interesaţi să viziteze amplasamentul lucrării.
Între serviciile care trebuie prestate se află:
– întocmirea documentaţiilor tehnico-economice conform normativelor și reglementărilor în vigoare privind construcţiile civile, respectiv a cerinţelor Ministerului Culturii pentru monumente;
– întocmirea tuturor studiilor considerate necesare (cum ar fi: fi studiul istoric, expertiza structura, studiul geo, studiul biologic, acord energetic, studiul stratigrafic etc.)
– întocmirea documentaţiilor pentru avize și acorduri necesare obţinerii ulterioare a autorizaţiei de construire
– verificarea documentaţiilor tehnico-economice prin verificatori de proiecte atestați în condiţiile Legii nr.10 /1995 privind calitatea în construcţii, cu modificările și completările ulterioare, respectiv a cerinţelor Ministerului Culturii
– întocmirea „Programului de control pe faze determinante“, distinct, pentru fiecare specialitate în parte;
– asistență tehnică pe parcursul execuţiei
– elaborarea instrucţiunilor de exploatare corespunzătoare
În proiect trebuie să fie respectate toate prevederile privind protecţia mediului, securitatea și sănătatea în muncă, prevenirea și stingerea incendiilor – în vigoare la data elaborării documentelor.
Caietul de sarcini, alături de alte documente specifice, poate fi găsit pe site-ul IȘJ Alba.

Curier Județean
Primăria Alba Iulia cumpără 15 căsuţe de lemn pentru Târgul Sărbătorilor de Iarnă 2022-2023: Care este valoarea achiziției
Primăria Alba Iulia cumpără 15 căsuţe de lemn pentru Târgul Sărbătorilor de Iarnă 2022-2023: Care este valoarea achiziției
Primăria municipiului Alba Iulia intenționează să achiziționeze prin cumpărare directă, 15 căsuţe de lemn pentru festivităţile din sezonul de iarnă 2022-2023 din Cetatea Alba Carolina.
Valoarea totală estimată a achiziţiei este de 150.000 lei, fără TVA.
Caracteristi:
– dimensiuni L 300 cm x 1200 cm x h 190 cm la perete si h 235 cm la coama
– culoarea alb
– perete simplu confecţionat din lambriu de 2-2,5 cm prins pe ramă de 4-4,5 cm
– uşă pentru aprovizionare pe partea laterală
– oblon în partea din faţă care la deschidere are rol de pult
Târgul Sărbătorilor de Iarnă din Alba Iulia va fi din nou în latura de Vest a Cetății, va avea toate ingredientele cum ar fi patinoar și locuri de distracție pentru copii, dar și un nou aranjament al luminilor și al căsuțelor celor care oferă bunătăți și dulciuri celor care vin acolo.
Potrivit primarului Gabriel Pleșa se va încerca deschiderea Târgului în jurul datei de 6 decembrie, de ziua Sfântului Nicolae.
Curier Județean
FOTO| Prefectul județului Alba, vizită de lucru pe DN1, la lucrările de modernizare. „Continuăm să creăm cele mai bune condiții de trafic”
FOTO| Prefectul județului Alba, vizită de lucru pe DN1, la lucrările de modernizare. „Continuăm să creăm cele mai bune condiții de trafic”
Prefectul Nicolae Albu a fost prezent astăzi pe tronsonul de 21 de km al DN1 între Alba Iulia și Aiud, unde se execută lucrări de modernizare.
„Deși mare parte din traficul interjudețean (Alba – Cluj) a fost preluat de autostrada A10, noi continuăm să creăm cele mai bune condiții de trafic pe drumurile naționale.
Pe DN1, între Alba Iulia și Aiud, pe sectorul cuprins între km 386+660 – km 406+950, se execută lucrări specifice de modernizare (frezare și covor asfaltic MAS16), lucrările având ca termen de finalizare data de 20.11.2022.
Astăzi, în prezența d-lui. Liviu Hondola, șeful secției Drumuri Naționale Alba, am verificat calitatea lucrărilor și m-am asigurat că se respectă întocmai termenele stabilite pentru execuția lor.
Această lucrare completează lucrările de modernizare pe care ne-am angajat să le efectuăm, în luna august 2022 finalizându-se și asfaltarea drumului național 14B care leagă Municipiul Blaj de limita cu județul Sibiu”
Curier Județean
FOTO| Începe amenajarea spațiilor verzi create de-a lungul infrastructurii rutiere la Cugir. Peste 50 de pomi vor fi plantați pe străzile recent asfaltate
Începe amenajarea spațiilor verzi create de-a lungul infrastructurii rutiere la Cugir. Peste 50 de pomi vor fi plantați pe străzile recent asfaltate.
Peste 50 de pomi vor fi plantați în perioada următoare pe străzile I. Creangă, Rozelor și 1 Decembrie. Recent asfaltate, modernizarea acestor străzi continuă cu amenajarea spațiilor verzi create de-a lungul infrastructurii rutiere.
De săptămâna trecută s-a lucrat la pregătirea terenului, s-a completat cu sol nutritiv și s-a însămînțat cu gazon, urmând ca în perioada următoare să fie plantați pomi în zonele verzi care permit acest lucru. S-a optat pentru pomi cu rădăcină pivotantă, care cresc adânc, fără să se extindă prea mult, astfel încât să nu fie afectată structura drumului.
Plantări similare se vor face și pe strada Victoriei, atât pe porțiunea deja modernizată (de la ieșirea din oraș până la calea ferată), cât și pe porțiunea din interiorul localității, unde lucrările vor demara în viitor. Mulți dintre copacii deja existenți vor fi înlocuiți cu anumite tipuri de pomi cu dezvoltare verticală, care asigură integritatea străzii.
Reamintim că 13 străzi din rețeaua de transport public de călători sunt în proces de modernizare prin proiectul european „Reducerea emisiilor de carbon bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”. În baza acestuia sunt asfaltate carosabilele, reabilitate și extinse trotuarele, sunt înfințate piste de biciclete, amenajate spații verzi și sunt reorganizate intersecțiile în zonele cu risc ridicat.
-
Sportacum 14 ore
FOTO: CS Ocna Mureș – Universitatea Craiova 1-1 (0-1) Remiză istorică pentru “Soda dragă”, ce a furnizat bomba în Cupa României!
-
Opinii - Comentariiacum 16 ore
9 noiembrie: Ziua internaţională de luptă împotriva fascismului şi antisemitismului
-
Curier Județeanacum 15 ore
VIDEO| Neglijență pe o strada din Alba Iulia: O mașină blochează drumul după ce a ieșit din parcare și a lovit alt autoturism
-
Sportacum 14 ore
Astăzi, la Zlatna, la ora 17.00, în nocturnă, CS Ocna Mureș – Universitatea Craiova, meci de gală pentru în Cupa României
-
Curier Județeanacum 6 ore
VIDEO| DUMINICĂ se va deschide noul TALCIOC din Alba Iulia, în zona hotelului Tara. Ce tarife vor plăti comercianții
-
Actualitateacum 7 ore
A început distribuția pachetelor cu alimente de 25 de kilograme pentru persoane vulnerabile: Ce produse conțin și cine le primește
-
Curier Județeanacum 10 ore
5 PERCHEZIȚII dispuse de polițiștii din Alba după o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță publică: Ce au descoperit oamenii legii
-
Ştirea zileiacum 5 ore
Profesor de la o școală din Alba Iulia, condamnat penal pentru purtare abuzivă. A agresat mai mulți copii, chiar în prezența învățătoarei