Rămâi conectat

Curier Județean

Concurs de oferte pentru servicii de proiectare-reabilitare a sediului IȘJ Alba – Contract în valoare estimată de 125.000 de lei

Publicat

în

IȘJ Alba a publicat caietul de sarcini pentru concursul de oferte privind serviciile de proiectare-reabilitare a sediului instituției. Valoarea estimată a contractului este de 125.286 de lei fără TVA.

Imobilul, sediu al Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba are statut de monument de arhitectură.

Potrivit documentației, clădirea este cunoscută sub denumirea de “Vechea Prefectură”. A fost edificată în jurul anului 1740, are în plan forma literei L, are regimul de înălțime S+P+1 E+M parţial, suprafaţa construită – 761 mp iar suprafaţa desfășurată – 2.312 mp. A suferit lucrări de consolidare și refuncționalizare în perioada anilor 1996-2006. Influența factorilor atmosferici și a celui uman au generat deteriorări ale unor elemente de finisaj și tâmplărie ce cauzeaza un microclimat necorespunzator, un consum energetic ridicat și afectarea aspectului general integrat al ansamblului arhitectural al Cetății Alba lulia. Din cauza aceloraşi factori, feroneria tâmplăriei exterioare este afectată și nu mai este funcţională.

Electrica Furnizare Discount

Proiectantul va identifica orice lucrări necesare pentru funcţionarea la parametrii optimi ai investiţiei și asigurarea unei durate de viață cât mai mare.

În scopul stabilirii volumului de lucrări, în vederea evaluării corecte a perioadei de lucru și a formulării unei oferte concludente, autoritatea contractantă invită operatorii economici interesaţi să viziteze amplasamentul lucrării.

Între serviciile care trebuie prestate se află:
– întocmirea documentaţiilor tehnico-economice conform normativelor și reglementărilor în vigoare privind construcţiile civile, respectiv a cerinţelor Ministerului Culturii pentru monumente;
– întocmirea tuturor studiilor considerate necesare (cum ar fi: fi studiul istoric, expertiza structura, studiul geo, studiul biologic, acord energetic, studiul stratigrafic etc.)
– întocmirea documentaţiilor pentru avize și acorduri necesare obţinerii ulterioare a autorizaţiei de construire
– verificarea documentaţiilor tehnico-economice prin verificatori de proiecte atestați în condiţiile Legii nr.10 /1995 privind calitatea în construcţii, cu modificările și completările ulterioare, respectiv a cerinţelor Ministerului Culturii
– întocmirea „Programului de control pe faze determinante“, distinct, pentru fiecare specialitate în parte;
– asistență tehnică pe parcursul execuţiei
– elaborarea instrucţiunilor de exploatare corespunzătoare

În proiect trebuie să fie respectate toate prevederile privind protecţia mediului, securitatea și sănătatea în muncă, prevenirea și stingerea incendiilor – în vigoare la data elaborării documentelor.

Caietul de sarcini, alături de alte documente specifice, poate fi găsit pe site-ul IȘJ Alba.

Publicitate

Curier Județean

Lions Club Alba Iulia: AJUTOR pentru comunitatea grea încercată din Apuseni. SPRIJIN pentru cei ce și-au pierdut agoniseala de o viață

Publicat

în

Lions Club Alba Iulia: AJUTOR pentru comunitatea grea încercată din Apuseni. SPRIJIN pentru cei ce și-au pierdut agoniseala de o viață

Lions Club Alba Iulia vine în sprijinul comunității greu încercate din Apuseni. Având în vedere precipitațiile abundente din ultima perioadă, care au provocat daune materiale în zona munților Apuseni din județul Alba, reprezentanți ai Lions Club Alba Iulia s-au deplasat în localitatea Gura Sohodol, care a fost afectată de viitură, pentru a distribui 12 aragaze și 12 frigidere noi, venind astfel în sprijinul gospodăriilor afectate.

Valoarea electrocasnicelor donate a fost de 15.034,00 lei, acestea fiind achiziționate cu sprijinul Lions Club Alba Iulia, Lions Club Decan București, Trans Prima SRL, Albatros Gold SRL și Farmaciei Eladerm, cărora le mulțumim pentru sprijin în numele celor care au beneficiat de acest important ajutor.

Pe această cale facem apel la toți cei care doresc sa vină în sprijinul celor care și-au pierdut agoniseala de-o viața, ajutându-i să revină cât mai repede la normalitate. Pentru a participa la acțiunile clubului nostru puteți să ne contactați pe e-mail la adresa [email protected] sau la telefon 0726267976 – Florin Florea, Președinte Lions Club Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Curier Județean

179 de persoane sancționate de polițiști în urma unei acţiuni de combatere a ilegalităților în domeniul piscicol

Publicat

în

179 de persoane au fost sancționate de polițiști în urma unei acţiuni de combatere a ilegalităților în domeniul piscicol.

În perioada 06 iulie – 2 august 2021, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba și reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, au organizat o acţiune care a vizat verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind pescuitul.

Electrica Furnizare Discount

Cu ocazia acestei acţiuni, au fost verificate 3 societăți comerciale de profil, au fost efectuate 14 controale privind legalitatea transportului peștelui sau a produselor din pește, 23 în zona apelor interioare, iar față de 179 persoane, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale, din care trei au fost aplicate conform OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Controalele vor continua.

Citește mai mult

Curier Județean

SCANDAL la Vinerea: Un bărbat 57 de ani, dus la SPITAL, după ce a fost bătut de un consătean, în plină stradă

Publicat

în

Poliţiştii din Cugir au reţinut un bărbat, din localitatea Vinerea, care este cercetat pentru lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii publice. Acesta l-ar fi lovit pe un consătean, în timp ce se aflau pe o stradă, din localitate.

La data de 3 august 2021, poliţiştii din Cugir au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de un bărbat, de 36 de ani, din localitatea Vinerea, care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii publice.

În sarcina acestuia sa reținut faptul că, la data de 10 iulie 2021, în jurul orei 02.40, în timp ce se afla pe o stradă din localitatea Vinerea, l-ar fi lovit, în zona capului și a membrelor superioare, pe un bărbat, de 57 de ani, din localitate, în urma unor discuții în contradictoriu, tulburând ordinea publică.

Electrica Furnizare Discount

În urma incidentului, victima a fost transportată la spital, pentru îngrijiri, dar a refuzat internarea.

Cercetările sunt continuate.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare