Rămâi conectat

Curier Județean

Concurs de oferte pentru servicii de proiectare-reabilitare a sediului IȘJ Alba – Contract în valoare estimată de 125.000 de lei

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

IȘJ Alba a publicat caietul de sarcini pentru concursul de oferte privind serviciile de proiectare-reabilitare a sediului instituției. Valoarea estimată a contractului este de 125.286 de lei fără TVA.

Imobilul, sediu al Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba are statut de monument de arhitectură.

Potrivit documentației, clădirea este cunoscută sub denumirea de “Vechea Prefectură”. A fost edificată în jurul anului 1740, are în plan forma literei L, are regimul de înălțime S+P+1 E+M parţial, suprafaţa construită – 761 mp iar suprafaţa desfășurată – 2.312 mp. A suferit lucrări de consolidare și refuncționalizare în perioada anilor 1996-2006. Influența factorilor atmosferici și a celui uman au generat deteriorări ale unor elemente de finisaj și tâmplărie ce cauzeaza un microclimat necorespunzator, un consum energetic ridicat și afectarea aspectului general integrat al ansamblului arhitectural al Cetății Alba lulia. Din cauza aceloraşi factori, feroneria tâmplăriei exterioare este afectată și nu mai este funcţională.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectantul va identifica orice lucrări necesare pentru funcţionarea la parametrii optimi ai investiţiei și asigurarea unei durate de viață cât mai mare.

În scopul stabilirii volumului de lucrări, în vederea evaluării corecte a perioadei de lucru și a formulării unei oferte concludente, autoritatea contractantă invită operatorii economici interesaţi să viziteze amplasamentul lucrării.

Între serviciile care trebuie prestate se află:
– întocmirea documentaţiilor tehnico-economice conform normativelor și reglementărilor în vigoare privind construcţiile civile, respectiv a cerinţelor Ministerului Culturii pentru monumente;
– întocmirea tuturor studiilor considerate necesare (cum ar fi: fi studiul istoric, expertiza structura, studiul geo, studiul biologic, acord energetic, studiul stratigrafic etc.)
– întocmirea documentaţiilor pentru avize și acorduri necesare obţinerii ulterioare a autorizaţiei de construire
– verificarea documentaţiilor tehnico-economice prin verificatori de proiecte atestați în condiţiile Legii nr.10 /1995 privind calitatea în construcţii, cu modificările și completările ulterioare, respectiv a cerinţelor Ministerului Culturii
– întocmirea „Programului de control pe faze determinante“, distinct, pentru fiecare specialitate în parte;
– asistență tehnică pe parcursul execuţiei
– elaborarea instrucţiunilor de exploatare corespunzătoare

În proiect trebuie să fie respectate toate prevederile privind protecţia mediului, securitatea și sănătatea în muncă, prevenirea și stingerea incendiilor – în vigoare la data elaborării documentelor.

Caietul de sarcini, alături de alte documente specifice, poate fi găsit pe site-ul IȘJ Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Primăria Alba Iulia cumpără 15 căsuţe de lemn pentru Târgul Sărbătorilor de Iarnă 2022-2023: Care este valoarea achiziției

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria Alba Iulia cumpără 15 căsuţe de lemn pentru Târgul Sărbătorilor de Iarnă 2022-2023: Care este valoarea achiziției

Primăria municipiului Alba Iulia intenționează să achiziționeze prin cumpărare directă, 15 căsuţe de lemn pentru festivităţile din sezonul de iarnă 2022-2023 din Cetatea Alba Carolina.

Valoarea totală estimată a achiziţiei este de 150.000 lei, fără TVA.

Caracteristi:

Elit - Gustul Desăvârșit

– dimensiuni L 300 cm x 1200 cm x h 190 cm la perete si h 235 cm la coama
– culoarea alb
– perete simplu confecţionat din lambriu de 2-2,5 cm prins pe ramă de 4-4,5 cm
– uşă pentru aprovizionare pe partea laterală
– oblon în partea din faţă care la deschidere are rol de pult

Târgul Sărbătorilor de Iarnă din Alba Iulia va fi din nou în latura de Vest a Cetății, va avea toate ingredientele cum ar fi patinoar și locuri de distracție pentru copii, dar și un nou aranjament al luminilor și al căsuțelor celor care oferă bunătăți și dulciuri celor care vin acolo.

Potrivit primarului Gabriel Pleșa se va încerca deschiderea Târgului în jurul datei de 6 decembrie, de ziua Sfântului Nicolae.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Prefectul județului Alba, vizită de lucru pe DN1, la lucrările de modernizare. „Continuăm să creăm cele mai bune condiții de trafic”

BONTEA Alexandru

Publicat

în

FOTO| Prefectul județului Alba, vizită de lucru pe DN1, la lucrările de modernizare. „Continuăm să creăm cele mai bune condiții de trafic”

Prefectul Nicolae Albu a fost prezent astăzi pe tronsonul de 21 de km al DN1 între Alba Iulia și Aiud, unde se execută lucrări de modernizare.

„Deși mare parte din traficul interjudețean (Alba – Cluj) a fost preluat de autostrada A10, noi continuăm să creăm cele mai bune condiții de trafic pe drumurile naționale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe DN1, între Alba Iulia și Aiud, pe sectorul cuprins între km 386+660 – km 406+950, se execută lucrări specifice de modernizare (frezare și covor asfaltic MAS16), lucrările având ca termen de finalizare data de 20.11.2022.

Astăzi, în prezența d-lui. Liviu Hondola, șeful secției Drumuri Naționale Alba, am verificat calitatea lucrărilor și m-am asigurat că se respectă întocmai termenele stabilite pentru execuția lor.

Această lucrare completează lucrările de modernizare pe care ne-am angajat să le efectuăm, în luna august 2022 finalizându-se și asfaltarea drumului național 14B care leagă Municipiul Blaj de limita cu județul Sibiu”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Începe amenajarea spațiilor verzi create de-a lungul infrastructurii rutiere la Cugir. Peste 50 de pomi vor fi plantați pe străzile recent asfaltate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începe amenajarea spațiilor verzi create de-a lungul infrastructurii rutiere la Cugir. Peste 50 de pomi vor fi plantați pe străzile recent asfaltate.

Peste 50 de pomi vor fi plantați în perioada următoare pe străzile I. Creangă, Rozelor și 1 Decembrie. Recent asfaltate, modernizarea acestor străzi continuă cu amenajarea spațiilor verzi create de-a lungul infrastructurii rutiere.

Elit - Gustul Desăvârșit

De săptămâna trecută s-a lucrat la pregătirea terenului, s-a completat cu sol nutritiv și s-a însămînțat cu gazon, urmând ca în perioada următoare să fie plantați pomi în zonele verzi care permit acest lucru. S-a optat pentru pomi cu rădăcină pivotantă, care cresc adânc, fără să se extindă prea mult, astfel încât să nu fie afectată structura drumului.

Plantări similare se vor face și pe strada Victoriei, atât pe porțiunea deja modernizată (de la ieșirea din oraș până la calea ferată), cât și pe porțiunea din interiorul localității, unde lucrările vor demara în viitor. Mulți dintre copacii deja existenți vor fi înlocuiți cu anumite tipuri de pomi cu dezvoltare verticală, care asigură integritatea străzii.

Reamintim că 13 străzi din rețeaua de transport public de călători sunt în proces de modernizare prin proiectul european „Reducerea emisiilor de carbon bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”. În baza acestuia sunt asfaltate carosabilele, reabilitate și extinse trotuarele, sunt înfințate piste de biciclete, amenajate spații verzi și sunt reorganizate intersecțiile în zonele cu risc ridicat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea