Rămâi conectat

Curier Județean

Concert tradițional de colinde, sâmbătă, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Centrul de Cultură „Augustin Bena” vă invită la sfârşitul acestei săptămâni la un concert extraordinar de colinde. Evenimentul se va desfăşura sâmbătă, 15 decembrie 2018, de la ora 18,00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia şi va cuprinde un program extraordinar de colinde tradiţionale românești. În cadrul concertului vor evolua numeroși artişti care vor aduce în faţa publicului albaiulian tradițiile și obiceiurile de iarnă, într-un aranjament muzical special realizat de Alexandru Pal.

„Ca în fiecare an dorim să oferim cadoul nostru de suflet publicului din Alba Iulia și nu numai, dar și să le mulțumim pentru faptul că ne-au fost alături la toate evenimentele culturale din anul 2018. Concertul reunește numeroși artiști deosebiți care vor aduce vestea curată a Naşterii Domnului prin colindele noastre românești autentice. Evenimentul va fi înregistrat de Televiziunea Română și va fi difuzat în Ajun de Crăciun pe TVR 3”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena”.

În cadrul concertului Orchestra Ansamblului Folcloric „Augustin Bena” și Orchestra de Cameră a Județului Alba vor evolua alături de Veta Biriș și Grupul de teologi greco-catolici, Leontina Fărcaş şi „Mugurii de Tezaur”, Marinela Baba și Grupul vocal tradițional „Datina”, Mirela Mănescu și Grupul vocal „Doina Moțului” din Câmpeni, Roxana Bădescu, Adriana Deaconu, Florin Ștefan, Cătălina Anton, Roxana Reche, Maria Filimon, Nicolae Plută, Dorina Nariţa și Floricica Moga. Acestora li se vor alătura Oana Vențel și Grupul de colindători al Colegiului Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, Cătălin Hașa și Grupul vocal tradițional din Stremț, Adina Hada împreună cu Miruna și Giulia Medrea și Grupul vocal tradițional „Felician Fărcașiu” Sebeș, Bianca Șușman și Grupul vocal tradițional „Doina Mureșului” Ciugud, Bogdan Toma, Ana Anuțoiu și Grupul vocal tradițional din Ținutul Pădurenilor, Izabela Tomiță și Grupul vocal tradițional „Doruri Sibiene”, Mircea Târziu și Grupul de colindători al Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba. Spectacolul va fi prezentat de interpreta și vedeta de televiziune Gheorghița Nicolae, concert maestru va fi Dan Liviu Cernat, iar conducerea muzicală va fi asigurată de dirijorul Alexandru Pal.

Biletele se găsesc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia – preţ 25 de lei.

Concertul de colinde este organizat de Consiliul Judeţean Alba,  Centrul de Cultură „Augustin Bena” şi Primăria Municipiului Alba Iulia, în coproducție cu TVR3 și TVR Târgu Mureș, partenerul evenimentului este Societatea de Transport Public Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea