Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă Sorin Bumb: Creșterea pensiilor – încă o hoție marca PSD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Acțiunea PSD de a dinamita bugetul României, prin introducerea unor majorări de pensii în plină criză economică, este un act de sabotaj la adresa țării, un act de sfidare la adresa românilor și un cadou otrăvit pentru una dintre cele mai afectate categorii sociale – pensionarii. Încercând să mai facă rost de niște voturi la alegerile de la sfârșitul acestei săptămâni, PSD ne ia pe toți de proști când dă cu o mână și ia înapoi cu amândouă. Aceste creșteri de pensii nu fac nimic altceva decât să mărească gaura din buget până la starea de colaps.

Scenariul este simplu: nefiind bani la buget, Guvernul va trebui să se împrumute pentru a acorda aceste măriri. Împrumutându-se, valoarea leului va scădea, inflația va crește și odată cu ea toate prețurile. Astfel, deși pensionarii vor avea mai mulți bani, vor putea să cumpere mai puține bunuri și servici cu ei și deși vor fi mai bogați în cifre, vor fi mai săraci în realitate, pentru că puterea lor de cumpărare va scădea semnificativ.

PSD nu ne spune însă că deficitul bugetar al țării și situația economică extrem de dificilă în care ne aflăm se datorează tocmai modului inconștient în care ei au condus țara, dând pomeni electorale în toate părțile, dar nefăcând nimic pentru a duce bani la buget. Marea revoluție fiscală a PSD din 2018, un eșec răsunător, care a scăzut veniturile angajaților, s-a făcut pe spinarea pensionarilor. Reducerea cotei de contribuție la Pilonul II de pensii, adoptată tot de PSD, este o adevărată bombă socială cu efect întârziat, milioane de români urmând să aibă pensii mai mici. În plus, cei care lucrează în construcții numai cotizează deloc la acest pilon și se vor regăsi la vârsta pensionării cu pensii reduse substanțial.

PNL a fost forțat să crească deficitul bugetar de criza generată de pandemia mondială de COVID. PSD a crescut datoriile doar pentru a da pomeni. Desigur că PSD ar fi putut găsi soluții pentru a face rost de bani la buget că să putem mări aceste pensii. Ar fi putut să recupereze banii datorați bugetului național de către Voiculescu. Ar fi putut să scadă cheltuielile bugetare, renunțând la sinecurile de milioane prin diversele companii de stat. Ar fi putut să nu ofere scutiri de taxe și impozite oamenilor de afaceri ce făceau donații consistente la partid. Ar fi putut să se concentreze pe atragerea fondurilor europene și pe realizarea marilor proiecte de infrastructură pentru care banii zac nefolosiți la Bruxelles. PSD s-a ocupat însă doar cu minciuni, mergând până acolo încât, anul trecut, a amânat intenționat recalcularea pensiei pentru mai bine de 14 mii de pensionari din toată țara, doar ca să nu le plătească acestora drepturile cuvenite, pentru că acest lucru s-ar fi reflectat negativ în bugetul și așa falsificat.

PNL nu este împotriva măriri pensiilor. PNL este și a fost întotdeauna pentru creșterea nivelului de trai al românilor și toate măsurile economice luate de guvern au avut acest scop. Doar că acum, în aceste momente de criză economică, nu ne permitem să facem aceste măriri fără a arunca în aer inflația și puterea de cumpărare a românilor. Dacă PSD și-ar fi făcut treaba, situația ar fi fost alta. Dar PSD a mers până acolo încât, anul trecut, nici măcar banii de concedii medicale nu i-a prins în buget, la fel cum nu a prins nici banii pentru pensiile recalculate. PNL a fost cel care a reușit să găsească acești bani și să le dea pensionarilor românilor pensiile mărite.

PSD a fost cel care a transformat România în țara cu cel mai mare deficit bugetar din Europa Centrală și de Est, având și cel mai mare dezechilibru extern, pentru că o gașcă de impostori s-a ocupat doar de discursuri sforăitoare la televizor și de războaie interne, în care găștile din PSD schimbau miniștrii și secretari de stat în funcție de zonele de interes ale baronilor din teritoriu.

Acum, PSD face, din nou, un rău imens României și românilor, generând instabilitate și neîncredere, aruncând în aer bugetul național și inflația. Tocmai de aceea, PSD nu trebuie iertat pentru modul grotesc și iresponsabil în care se joacă cu viitorul românilor. Cele mai multe efecte negative ale votului în batjocură de astăzi se vor vedea însă în lunile următoare. Românii vor înțelege, până la sfârșitul anului, cât rău a putut să le facă votul de astăzi și vor putea să „mulțumească” cum se cuvine PSD-ului pentru creșterile de prețuri, pentru creșterea șomajului, pentru lipsa banilor care ar trebui să susțină locurile de muncă afectate de COVID, pentru lipsa banilor necesari sistemului de sănătate, pentru multe și multe alte lipsuri…

Sorin Ioan BUMB,

Deputat PNL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea