Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senatorul Sorin Ioan Bumb: PSD își bate joc de viitorul românilor găsind nod în papură PNRR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cât timp a fost la guvernare, PSD n-a fost interesat de fondurile europene decât dacă a putut să le bage în pușculița partidului.

Sub conducerea PSD, România devenise codașa Europei la utilizarea fondurilor europene, situându-se pe primul loc doar la fraudarea banilor europeni. Guvernele PSD au eșuat în utilizarea miliardelor de euro din fonduri europene alocate pentru construcția de autostrăzi. Rezultatul îl vedem astăzi, când autostrada Lugoj-Deva este blocată pentru că cel mai slab ministru al transporturilor de după revoluție – Răzvan Cuc, a schimbat soluția tehnică după mofturile sale. Nu doar că a întârziat cu 4 ani finalizarea acestei autostrăzi dar, ignorând contractele semnate cu UE și cu constructorii, a aruncat România în mai multe procese internaționale, punând în pericol întreaga finanțare. Exemplul nu este singular: niciun kilometru de autostradă nou nu a fost realizat de PSD în 3 ani de zile, ci au fost tăiate doar panglici electorale la niște bucățele începute înainte, care au acumulat mii de zile de întârzieri sub guvernările PSD și care acum se dărâmă, precum autostrada muzeu dintre Gilău și Nădășelu.

​Ca și cum n-ar fi fost de ajuns, PSD găsește acum nod în papură PNRR, încercând să conteste niște documente tehnice pe care însă nici măcar nu le înțelege. S-a văzut prestația lamentabilă a liderului PSD după întâlnirea cu Premierul României: ieșit de la o întâlnire tehnică, abia a reușit să însăileze trei vorbe, pentru a salva aparențele, încercând să-și mascheze amatorismul printr-un atac iresponsabil și penibil. Să fim bine înțeleși! PNRR este răspunderea Guvernului și nu este nimic de negociat cu PSD, așa cum lasă să se înțeleagă reprezentanții acestui partid. Ca de obicei, când e depășit de situație, PSD iese la atac și denigrează pentru că altceva nu înțelege și nu știe să facă, mai ales când e vorba de fonduri europene și de mecanisme europene de finanțare. Acum, riscă viitorul României și al românilor doar de dragul de a face circ, amenințând că nu va susține la Bruxelles programul de finanțare pentru propria țară!

Elit - Gustul Desăvârșit

​Ne-am fi așteptat ca măcar acum, în al 13-lea ceas, PSD să își reconsidere poziția față de fondurile Europene și față de Europa, să dea dovadă de respect față de români și să se comporte responsabil. Dacă tot n-au făcut nimic cât au fost la guvernare, ratând toate oportunitățile europene de finanțare și toate posibilitățile de reformă care ar fi ajutat România, ar fi putut măcar acum să aibă o atitudine responsabilă și să susțină România la nivel internațional. PSD face însă exact invers, iar această atitudine belicoasă nu va face decât rău țării noastre. Ca să înțeleagă și PSD, trebuie repetat că PNRR, prin cele 29,2 miliarde de lei pe care le va aduce României, reprezintă o șansă uriașă de dezvoltare, cuprinzând atât fondurile pentru investiții publice – școli, spitale, drumuri, căi ferate, autostrăzi, rețele de energie – cât și fonduri pentru realizarea reformelor cuprinse în programul de guvernare, pe care românii le-au validat prin votul lor. Se întărește astfel economia, se întărește competitivitatea firmelor românești și se elimină hemoragia de fonduri bugetare, care a făcut atât de rău României. România va primi 13 de miliarde de euro sume nerambursabile și 16 miliarde de euro credite cu o dobândă scăzută, la nivelul preferențial la care numai economiile avansate ale Europei, precum Germania sau Suedia, își permit să atragă de pe piața liberă. Sunt practic bani gratuiți pentru dezvoltarea României, pentru finalizarea proiectelor atât de dorite de români, pentru creșterea standardului lor de viață și pentru consolidarea economiei naționale.

​Dar chiar asta este problema PSD! De ce să ia România bani europeni gratis și să facă ceva, când ei ne-au arătat timp de 8 ani de zile, că putem trăi săraci și dependenți de baronii locali. Nu e nevoie decât de intermediari șmecheri, care pot oricând să-și dea cele mai scumpe credite, pentru proiecte fanfaronade precum cele ale ministrului Daia, care bloca parcările mall-urilor cu serbări câmpenești organizate din bani publici, pretinzând că sunt evenimente de promovare. De ce să faci autostrăzi pe bani europeni, când domnul Răzvan Cuc ne-a arătat că se poate și fără… De ce să construiești spitale noi, pe bani europeni, când doamna Sorina Pintea ne-a arătat că se câștigă bine din cârpeli făcute pe banii contribuabililor… De ce să facem reforma justiției, când ilustrul Florin Iordache ne-a arătat cum te poți preocupa mereu de altă întrebare…

Sorin Ioan BUMB,

Senator PNL de Alba​


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Prin noua ordonanță de creștere a taxelor, Guvernul ne taxează și pensiile pentru care contribuim la Pilonul II. Prevederea intră în vigoare din 2023 și sunt impozitate și dividendele încasate de fondurile de pensii.

Pe lângă faptul că măsura este imorală, este și neconstituțională, pentru că presupune practic o dublă impozitare. În majoritatea țărilor europene cu sisteme de pensii private, au fost implementate prin legislațiile naționale exceptarea de la plata impozitului pe câștigurile din investiții în perioada de acumulare a pensiilor private.

Deși nu a fost dezbătută, măsura este un prim pas spre naționalizarea Pilonului II de pensii. Coaliția PSD-PNL vrea să pună mâna pe banii românilor din Pilonul II, iar noul plan este în lucru în ministerul condus de Adrian Câciu. Spre deosebire de epoca Dragnea, când s-a mai încercat naționalizarea pilonului II, planul este acum mult mai perfid și este susținut de PNL și de președintele Klaus Iohannis.

Elit - Gustul Desăvârșit

Planul este să gonească administratorii de fonduri din România, ca apoi să preia activele noastre administrate de aceștia, și, evident, contribuția lunară. Din această cauză au început să taxeze dividendele, astfel încât să poată arăta apoi că rentabilitatea fondurilor de pensii private e tot mai scăzută. În final, Coaliția Sărăciei PSD-PNL-UDMR va fura banii pe care românii i-au cotizat la fondurile de pensii private.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Premierul Nicolae Ciucă anunță memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investiții și locuri de muncă: Ce lucrări vor fi finanțate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Premierul Nicolae Ciuca anunța memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investitii și locuri de munca: Ce lucrări vor fi finanțate

Premierul Nicolae Ciucă se ține de cuvânt. Azi, domnia sa a informat că guvernul a aprobat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul societății din Apuseni.

Suma rezultă din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Guvernul a acordat această derogare în cazul Cuprumim, urmare a vizitei premierului Nicolae Ciucă în Apuseni, ocazie cu care managementul companiei, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, au insistat pe nevoia de retehnologizare, ceea ce înseamnă locuri de muncă noi și creșterea producției. În cazul altor companii cu capital de stat, 90% din profit a fost direcționat spre bugetul de stat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din acești bani vor fi finanțate: lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Ing. Tiberiu Rațiu, director general CupruMin


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea