COMUNICAT DE PRESĂ| PSD Alba: Noul program de transport județean de persoane nu corespunde nevoilor oamenilor

Noul program de transport județean de persoane, prevăzut în caietul de sarcini inițiat pentru atribuirea acestui serviciu public, de la 1 ianuarie 2022, nu corespunde, în forma actuală, nevoilor oamenilor din mediul rural.

Consilierii județeni ai PSD Alba au atras atenția în ședința de joi a Consiliului Județean Alba cu privire la faptul că sunt foarte puține curse, în a doua parte a zilei lipsesc cu desăvârșire, iar programul de transport a fost realizat ținându-se cont doar de programul școlar, nu și de nevoile curente ale oamenilor.
Asigurarea unui serviciu public performant de transport județean de persoane prin curse regulate este necesară și pentru prevenirea depopulării satelor din județul nostru, dar și pentru promovarea dezvoltării economice.

ELIT

Nici în prezent, județul Alba nu beneficiază de un transport județean de persoane adaptat nevoilor, cu suficiente curse regulate și trasee. Cei mai afectați sunt oamenii care locuiesc în mediul rural. Valabilitatea contractelor semnate cu cei 6 operatori de transport rutier, de la nivelul județului, este până la data de 31 decembrie 2021 și din păcate situația nu se va îmbunătății dacă documentația aferentă procedurii de licitație va rămâne sub forma actuală.

Principala problemă vizează numărul mic de curse, pe unele rute, urmată de faptul că autobuzele își încheie traseele după prima jumătate a zilei, ceea ce va afecta grav mobilitatea oamenilor care au un serviciu în care se lucrează pe schimburi.

Un transport județean de persoane performant este unul prin intermediul căruia oamenii au opțiuni de deplasare care să le permită accesul la majoritatea destinațiilor dorite, cu un program adaptat nevoilor lor. La fel de importante sunt siguranța și confortul în timpul deplasării, dar și protejarea mediului înconjurător.
În cadrul ședinței de joi a Consiliului Județean Alba consilierii județeni ai PSD nu au votat proiectul de hotărâre privind aprobarea Studiului de oportunitate în vederea stabilirii modalităţii de atribuire a serviciului public de transport judeţean de persoane prin curse regulate, a modalităţii de atribuire a serviciului public de transport județean de persoane prin curse regulate şi a documentației de atribuire a Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de transport judeţean de persoane prin curse regulate.

ADEZIUNE PLUS

Consilierii județeni ai PSD Alba au atras atenția și celorlalți consilieri județeni asupra faptului că proiectul nu corespunde, are nevoie de îmbunătățiri și de o consultare mult mai amplă, în care să fie implicați și cetățenii care trăiesc în respectivele comunități. Consilierii județeni ai USR-PLUS nu au votat proiectul, fiind astfel de acord cu propunerile consilierilor PSD. Proiectul a trecut cu votul majorității PNL.

Consiliul Județean Alba promovează și organizează evenimente culturale și manifestări menite să mențină vii tradițiile și obiceiurile din satele județelor Alba. Fără un serviciu de transport care să asigure mobilitatea oamenilor s-ar putea să nu mai aibă cui și pentru cine să organizeze astfel de evenimente și manifestări deoarece satele din Alba se vor depopula. Odată cu acestea va dispărea și zestrea culturală a fiecare localități.
Problema actuală a transportului județean a fost adusă la cunoștința consilierilor județeni ai PSD de către oameni, majoritatea grav afectați de numărul mic de curse. De asemenea, odată cu închiderea școlilor în contextul pandemic, în lipsa programului școlar al elevilor, anumite curse nu au mai fost efectuate, oamenii fiind aproape ”blocați” în comunitățile în care locuiesc.
Vom solicita, în continuare, creșterea numărului de trasee și curse, cu scopul de a apăra drepturile și interesele oamenilor din județ.

Grupul de consilieri județeni ai PSD Alba

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

COMUNICAT DE PRESĂ| Călin Matieș: De ce au votat parlamentarii PNL și USR-PLUS împotriva spitalelor din România? De la UDMR oricum nu aveam așteptări…

Pot înțelege prostia umană, dar cu anumite limite! Iar limita este atunci când pui în pericol, cu bună știință, siguranța… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro