Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Comunicat de presă: „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!” „MICROBUZE ELECTRICE PENTRU ELEVII DIN JUDEȚUL ALBA”

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comunicat de presă

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

 

PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!

 

MICROBUZE ELECTRICE PENTRU ELEVII DIN JUDEȚUL ALBA

 

Data: 8.01.2024

 

            UAT Județul Alba, prin Consiliul Județean Alba, în calitate de beneficiar al finanțării, a demarat proiectul cu titlul „MICROBUZE ELECTRICE PENTRU ELEVII DIN JUDEȚUL ALBA, cod proiect 15, ca urmare a semnării Contractului de finanțare cu Ministerul Educaţiei.

            Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, Pilonul VI Politici pentru noua generație, Componenta C15: Educație, Reforma 6: Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar, Investiția 10: Dezvoltarea rețelei de școli verzi și achiziționarea de microbuze verzi, Apelul de proiecte: Microbuze electrice pentru elevi.

            Obiectivul general al proiectului vizează dotarea cu microbuze electrice a unităților de învățământ preuniversitar cu clase de nivel primar și/sau gimnazial și/sau liceal din 26 localități din județul Alba, urmărindu-se îmbunătățirea condițiilor de transport a elevilor din zonele defavorizate/ marginalizate din județ astfel încât să se asigure accesul acestora la educație și protecția mediului în același timp.

            Achiziția microbuzelor electrice va genera un impact minim asupra mediului înconjurător prin diminuarea atât a emisiilor poluante cât și a gradului de poluare fonică, ținând cont de faptul că autovehiculele electrice sunt mult mai silențioase în comparație cu cele care utilizează alt combustibil. Microbuzele vor fi dotate cu facilități pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă (rampă și/sau alte dotări specifice), fiind destinate transportului școlar.

            Investiția constituie un real beneficiu în sprijinul elevilor, părinţilor și cadrelor didactice, fiind necesară pentru a îndeplini exigenţele organizării unui proces educaţional care protejează mediul şi asigură acces la educaţie pentru toţi elevii, în special pentru cei aflaţi în zone defavorizate.

            Valoarea totală acordată în cadrul Contractului de finanţare este de 35.905.346,40 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR este de 30.172.560,00 lei, iar valoarea TVA aferentă de 5.732.786,40 lei se asigură din bugetul de stat.

            Proiectul „MICROBUZE ELECTRICE PENTRU ELEVII DIN JUDEȚUL ALBAse implementează în perioada 20 septembrie 2023 – 31 decembrie 2024.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

De ce devine egld alegerea criptoentuziaștilor: avantaje și tendințe (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Lumea criptomonedelor este una extrem de complexă și nu mulți o înțeleg. Aceia care i-au descoperit, însă, tainele devin tot mai interesați de EGLD și rețeaua Elrond. Din ce în ce mai atractivă pentru investitori și pentru aceia pasionați de tehnologie, această monedă digitală a devenit cunoscută pentru inovația și pentru performanțele solide pe care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea