Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| PNL își bate joc încă o dată de societățile din industria HoReCa (P)

Publicat

în

Decizia de prelungire a carantinei în municipiul Alba Iulia, luată peste noapte, este o bătaie de joc a autorităților PNL, de la nivel local și central, la adresa companiilor din industria HoReCa.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul Nicolae Albu, fost consilier județean al PNL, avea obligația informării clare, din timp, a tuturor, cu privire la decizia de prelungire a carantinei. Prefectura Alba a anunțat, luni, 30 noiembrie, că Alba Iulia și alte localități din județ ies din carantină, de Ziua Națională.

Toate informațiile transmise de autorități până la acea dată erau că nu va fi prelungită carantina. Administratorii de restaurante și cafenele s-au pregătit pentru redeschidere și funcționarea la exterior, pe terase, inclusiv cu materie primă, meniuri dedicate, organizarea activității, iar angajaților le-a fost întrerupt șomajul tehnic. A fost o speranță și pentru reprezentanții unităților de cazare în contextul în care Alba Iulia a fost, mereu, în preferințele tuturor românilor în minivacanța de Ziua Națională.

Electrica Furnizare Discount

Reprezentantul județului în teritoriu trebuie să dea explicații clare cu privire la bătaia de joc la adresa cetățenilor județului! Desigur, a fost mult mai simplu pentru el să decidă prelungirea carantinei, asigurându-și astfel liniștea, decât să lase orașul liber pentru sărbătoarea așteptată de români în fiecare an și să asigure respectarea unor restricții extrem de importante pentru prevenirea îmbolnăvirilor. În astfel de condiții, industria HORECA își putea relua măcar parțial activitatea, dar liniștea lor e mai importantă decât oamenii!

Prelungirea carantinei afectează parțial sau total multe business-uri locale, săli de fitness, terenuri de sport, magazine cu articole vestimentare, saloane și frizerii și alte activități economice care nu sunt cuprinse în declarația pe propria răspundere. Cum e posibil ca prefectul PNL să nu pună pe primul plan județul Alba, ci liniștea sa și deciziile venite de la centru?! Pentru PNL sunt importante doar alegerile, lauda, tăierile de panglici și fotografiile de grup în care arată că nu dau doi bani pe restricțiile pe care tocmai ei le-au impus!

Cei care muncesc în industria HORECA s-au săturat de vorbe, de promisiuni fără nici o acoperire! E timpul ca Horeca să fie susținută prin măsuri clare și rapide pentru a-și putea relua activitatea! Angajații din acest sector nu mai pot să accepte ca Guvernul PNL să se laude zilnic cu plata șomajului tehnic! Nu mai pot să accepte ca Guvernul PNL să nu facă nimic pentru ei! Știm cu toții că banii cuveniți pentru plata șomajului tehnic sunt luați împrumut de la Comisia Europeană, în cadrul inițiativei SURE – un instrument de sprijin temporar pentru protejarea locurilor de muncă şi atenuarea riscurilor de şomaj. HORECA are nevoie de măsuri clare, de reducerea taxelor și impozitelor pentru a putea funcționa!

PNL a falimentat HoReCa! În 6 decembrie scăpați de PNL doar votând PSD!

În 6 decembrie votați candidații PSD Alba la Camera Deputaților și Senat

-Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Alba
-Executat de UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro/
-CUI mandatar financiar județean 11200020

Publicitate

Politică Administrație

Ședință de URGENȚĂ la Guvern: Premierul Nicolae Ciucă a convocat toți miniștrii. Se va discuta despre noua tulpină OMICRON

Publicat

în

Ședință de URGENȚĂ la Guvern: Premierul Nicolae Ciucă a convocat toți miniștrii. Se va discuta despre noua tulpină OMICRON

În ședință se va discuta despre noua tulpină, dar și despre situația românilor aflați în Africa de Sud, după ce zborurile din și către această țară au fost anulate.

În Europa, un singur caz asociat variantei Omicron a fost descoperit în Belgia, un caz suspect a fost raportat în Germania şi un altul în Republica Cehă. Şaizeci şi una de persoane care au fost testate pozitiv la întoarcerea lor din Africa de Sud stârnesc îngrijorări şi în Ţările de Jos, însă, pentru moment, medicii olandezi nu putut să confirme dacă ele sunt purtătoare ale noii variante virale.

Electrica Furnizare Discount

Varianta Omicron a fost identificată şi în Malawi, Israel – la o persoană venită din Malawi -, Botswana şi Hong Kong.

Într-un comunicat, compania AstraZeneca a anunţat că a „dezvoltat, în strânsă colaborare cu Universitatea Oxford, o platformă vaccinală ce permite o reacţie rapidă la noile variante care pot să apară”. Compania farmaceutică anglo-suedeză a precizat că „desfăşoară deja cercetări în zonele în care noua variantă a fost detectată”.

Producătorii de vaccinuri anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech, Moderna şi Novavax s-au declarat şi ei încrezători în capacitatea serurilor lor de a combate eficient varianta Omicron.

sursa: dcnews.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

Aprobarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă Actualizat, pentru Municipiul Alba Iulia, lansat în consultare publică

Publicat

în

Aprobarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă Actualizat, pentru Municipiul Alba Iulia, lansat în consultare publică

Serviciul Administraţie publică locală, juridic contencios – Direcția juridică, administrație publică locală din Aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Alba Iulia, în conformitate cu prevederile art. 7 alin.(2) din Legea nr.52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, informează publicul interesat cu privire la proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Municipiul Alba Iulia Actualizat.

Etapa de consultare a populației se desfăşoară în perioada 26.11.2021-11.01.2022.

Propunerile, sugestiile și opiniile cu valoare de recomandare, cu privire la acest proiect de hotărâre, se pot depune în scris specificându-se articolul sau articolele din proiect sau regulament la care se referă, menționând data trimiterii și datele de contact ale expeditorului, la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, de pe str. : Calea Moților, nr. 5 A, Camera 8 – Registratură sau în format electronic pe adresa de e-mail: [email protected] în termen de 15 zile calendaristice de la data publicării prezentului anunț, respectiv până la data de 10.12.2021, ora.16.00.

Electrica Furnizare Discount

Proiectul de hotărâre și documentația referitoare la acest proiect pot fi consultate la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, camera 1 (Direcția Urbanism, Amenajarea Teritoriului) sau pe site-ul instituției www.apulum.ro, secțiunea Consultare publică.

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Consilierii locali ai PSD Alba Iulia: Alianța PNL-USR vrea ca albaiulienii să asfalteze străzile pe care își construiesc casele

Publicat

în

Alianța PNL-USR din Consiliul Local a luat o decizie împotriva tuturor albaiulienilor care vor să își construiască o locuință familială în zone nemodernizate, fără Plan Urbanistic Zonal. Efectuarea recepției la terminarea lucrărilor de construire este condiționată de amenajarea străzilor din banii oamenilor. Astfel, conducerea primăriei vrea să primească ”donații” doar drumuri modernizate de la cetățeni. În acest fel, foarte multe terenuri pentru care albaiulienii au plătit zeci de mii de euro devin practic neconstruibile. O parte din oameni rămân cu rate în bănci și cu devalorizarea peste noapte a terenurilor.

Noul regulament local privind investițiile private și publice în domeniul urbanismului și construcțiilor, votat de PNL și USR, conține o prevedere care este împotriva drepturilor și intereselor albaiulienilor de a-și construi o locuință familială pe un teren achiziționat cu acest scop. Potrivit acesteia, efectuarea recepției la terminarea lucrărilor de construire se va realiza numai împreună cu recepția la terminarea lucrărilor branșamentelor la infrastructura tehnico-edilitară aferente noilor construcții și a căilor de acces. Calea de acces trebuie să fie la stadiu de drum bordurat, balastat, să aibă proiectată scurgerea apelor pluviale și circulații pietonale la strat de uzură.

Practic, cei care vor să își construiască o casă pe o stradă nemodernizată, fără PUZ, din zona Micești sau Pâclișa, spre exemplu, trebuie să aibă în vedere introducerea sistemului de canalizare și modernizarea drumului. Pe lângă că nu este justificată, o astfel de investiție este imposibilă pentru peste 95% dintre albaiulieni, iar prin decizia luată PNL și USR își bat joc de cei care până ieri au plătit mulți bani pe un astfel de teren pentru a avea o locuință personală.

Electrica Furnizare Discount

Cel mai grav este că PNL și USR au schimbat regulile în timpul jocului, afectând oamenii cinstiți, care și-au cumpărat un teren în zone nemodernizate, cu zeci de mii de euro, iar valoarea acestora va scădea peste noapte, în contextul în care recepția tehnică a locuințelor nu va mai putea fi făcută.

Practic, ceea ce vrea conducerea PNL-USR a Primăriei Alba Iulia este să se scape de modernizarea drumurilor și introducerea unor utilități, uitând că unul dintre rolurile sale principale este chiar acela de a investi în infrastructura rutieră și edilitară.

PSD nu a fost niciodată de acord cu haosul urbanistic din Alba Iulia, cu blocurile ”răsărite” între case, dar considerăm că nu putem să condiționăm recepția tehnică a locuințelor de amenajarea străzilor. Sunt foarte mulți oameni care nu au posibilitate financiară să își cumpere locuințe familiale sau terenuri în zonele centrale ale orașului, iar singura lor posibilitate este să se orienteze spre zonele marginale și suburbii.

Consilierii social-democrați au fost singurii care au ținut partea albaiulienilor și i-au îndemnat pe cei de la PNL și USR să chibzuiască mai mult această decizie care afectează în mod direct oamenii. În continuare, PSD consideră că trebuie căutate soluții, împreună cu specialiștii, pentru a îmbunătăți dezvoltarea urbană și pentru a avea un oraș mai prietenos cu oamenii, dar fără ca interesele lor să fie afectate.

Consilierii locali ai PSD Alba Iulia

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare