Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| PNL își bate joc încă o dată de societățile din industria HoReCa (P)

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Decizia de prelungire a carantinei în municipiul Alba Iulia, luată peste noapte, este o bătaie de joc a autorităților PNL, de la nivel local și central, la adresa companiilor din industria HoReCa.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul Nicolae Albu, fost consilier județean al PNL, avea obligația informării clare, din timp, a tuturor, cu privire la decizia de prelungire a carantinei. Prefectura Alba a anunțat, luni, 30 noiembrie, că Alba Iulia și alte localități din județ ies din carantină, de Ziua Națională.

Toate informațiile transmise de autorități până la acea dată erau că nu va fi prelungită carantina. Administratorii de restaurante și cafenele s-au pregătit pentru redeschidere și funcționarea la exterior, pe terase, inclusiv cu materie primă, meniuri dedicate, organizarea activității, iar angajaților le-a fost întrerupt șomajul tehnic. A fost o speranță și pentru reprezentanții unităților de cazare în contextul în care Alba Iulia a fost, mereu, în preferințele tuturor românilor în minivacanța de Ziua Națională.

Reprezentantul județului în teritoriu trebuie să dea explicații clare cu privire la bătaia de joc la adresa cetățenilor județului! Desigur, a fost mult mai simplu pentru el să decidă prelungirea carantinei, asigurându-și astfel liniștea, decât să lase orașul liber pentru sărbătoarea așteptată de români în fiecare an și să asigure respectarea unor restricții extrem de importante pentru prevenirea îmbolnăvirilor. În astfel de condiții, industria HORECA își putea relua măcar parțial activitatea, dar liniștea lor e mai importantă decât oamenii!

Prelungirea carantinei afectează parțial sau total multe business-uri locale, săli de fitness, terenuri de sport, magazine cu articole vestimentare, saloane și frizerii și alte activități economice care nu sunt cuprinse în declarația pe propria răspundere. Cum e posibil ca prefectul PNL să nu pună pe primul plan județul Alba, ci liniștea sa și deciziile venite de la centru?! Pentru PNL sunt importante doar alegerile, lauda, tăierile de panglici și fotografiile de grup în care arată că nu dau doi bani pe restricțiile pe care tocmai ei le-au impus!

Cei care muncesc în industria HORECA s-au săturat de vorbe, de promisiuni fără nici o acoperire! E timpul ca Horeca să fie susținută prin măsuri clare și rapide pentru a-și putea relua activitatea! Angajații din acest sector nu mai pot să accepte ca Guvernul PNL să se laude zilnic cu plata șomajului tehnic! Nu mai pot să accepte ca Guvernul PNL să nu facă nimic pentru ei! Știm cu toții că banii cuveniți pentru plata șomajului tehnic sunt luați împrumut de la Comisia Europeană, în cadrul inițiativei SURE – un instrument de sprijin temporar pentru protejarea locurilor de muncă şi atenuarea riscurilor de şomaj. HORECA are nevoie de măsuri clare, de reducerea taxelor și impozitelor pentru a putea funcționa!

PNL a falimentat HoReCa! În 6 decembrie scăpați de PNL doar votând PSD!

În 6 decembrie votați candidații PSD Alba la Camera Deputaților și Senat

-Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Alba
-Executat de UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro/
-CUI mandatar financiar județean 11200020


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan, apel public către Ion Dumitrel: Respectați cetățenii județului, suspendați-vă din funcție și nu mai folosiți resursele publice în campanie!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan, apel public către Ion Dumitrel: Respectați cetățenii județului, suspendați-vă din funcție și nu mai folosiți resursele publice în campanie! A trecut deja o săptămână de campanie, iar actualul președinte al Consiliului Județean Alba este, de dimineața până seara, în campanie. Dorind să dea dovadă de vitalitate electorală, domnul Dumitrel își suprapune campania peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea