Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă: PNL Alba te arde buzunar! Șeful APA CTTA Alba, Ștefan Bardan, câștigă mai mult decât președintele Klaus Iohannis

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comunicat de presă: PNL Alba te arde buzunar! Șeful APA CTTA Alba, Ștefan Bardan, câștigă mai mult decât președintele Klaus Iohannis

Șeful APA CTTA Alba, Ștefan Bardan, încasează venituri anuale mai mari de la operatorul județean de distribuție a apei decât președintele Klaus Iohannis de la Administrația Prezidențială. Acest fapt reiese din compararea declarațiilor de avere ale celor doi. Președintele țării a câștigat în 2022 181.944 de lei net, reprezentând 15.162 lei pe lună, în vreme ce Ștefan Bardan a obținut în același an venituri totale de 210.649 de lei, reprezentând 17.554 de lei pe lună.

APA CTTA Alba este o companie de utilitate publică subordonată Consiliului Județean Alba, condus păgubos de PNL Alba. Cu toate acestea, compania nu este o instituție și nu se supune legilor administrației publice. Aceasta înseamnă că nu există transparență și nu există limitări salariale, așa cum se întâmplă în instituțiile publice. De asemenea, este cunoscut faptul că șefii APA CTTA Alba își dau singuri prime pe criterii de performanță doar de ei știute. Astfel, echipa de conducere a APA CTTA Alba beneficiază de salarii imense, în timp ce populația se confruntă cu creșterea prețurilor la apă. Directorul instituției, Ștefan Bardan, este fost deputat și prefect PDL, unul dintre apropiații lui Ion Dumitrel, președintele CJ Alba și al PNL Alba.

De la 1 ianuarie 2024, tariful pentru apa potabilă a crescut la 7,56 lei/mc, iar tariful pentru canalizare a ajuns la 7,86 lei. Aceste prețuri sunt pur și simplu exagerate raportat la serviciile oferite. Populația plătește peste 15 lei pentru aceste servicii, în timp ce șefii APA CTTA Alba își umplu buzunarele.

PSD Alba propune reorganizarea activității APA CTTA Alba astfel încât tarifele pentru populație să scadă. Scăderea prețurilor se poate realiza prin: scăderea veniturilor directorilor companiei și eliminarea posturilor de șefi neesențiale; reducerea pierderilor de apă din rețea prin programe de înlocuire a conductelor vechi și prin implementarea de tehnologii avansate de detecție a scurgerilor; implementarea de tarife progresive în funcție de consum pentru stimularea economisirii apei și reducerea costurile operaționale; colectarea și utilizarea apei de ploaie pentru irigarea grădinilor; atragerea de fonduri externe pentru îmbunătățirea infrastructurii existente; depolitizarea conducerii instituției și instituirea unei conduceri performante care va adopta un plan de management de scădere a tarifelor pentru populație.

Partidul Social Democrat are nevoie de susținerea populației pentru a putea realiza acest lucru. PNL Alba a numit politic prea mulți oameni la APA CTTA Alba care câștigă salarii imense – totul pe spatele locuitorilor din județul Alba, nevoiți să plătească tot mai mult pentru aceste servicii. PSD Alba nu poate tolera ceea ce face PNL Alba, în Alba, cu apa și canalizarea.

Nu este de mirare că APA CTTA Alba a înregistrat încasări de peste 24 de milioane de euro în 2022. Aceste venituri uriașe au asigurat niveluri de salarizare extrem de mari, în special pentru șefii companiei. Este important de menționat că nu toți angajații companiei beneficiază de acest tratament preferențial. Doar șefii, care sunt numiți politic, se bucură de aceste salarii exorbitante.

Situația actuală arată clar modul în care PNL Alba, condus de Ion Dumitrel, face politică în județ. În timp ce populația se luptă cu creșterea prețurilor la apă, șefii din APA CTTA Alba își umplu buzunarele. Este necesară o schimbare urgentă a modului în care această companie este condusă! PSD Alba solicită sprijin din partea populației și va lansa o petiție prin care va strânge semnături pentru scăderea prețului la aceste servicii.

PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei La Stremț au început săptămâna aceasta lucrările de modernizare a iluminatului public, a anunțat primarul comunei, Traian Ștefan Popa. Potrivit edilului, lucrările în valoare de aproape 1 milion de lei se vor realiza printr-o finanțare nerambursabilă, fiind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea