Rămâi conectat

Economie

Comunicat de presă: Municipiul Alba Iulia derulează proiectul “Achiziția de echipamente pentru consolidarea capacității sistemului medical public din Alba Iulia pentru gestionarea situației de urgență cauzată de criza COVID – 19”

Andreea Ștefan

Publicat

în

Alba Iulia, 18.11.2020

Municipiul Alba Iulia derulează proiectul Achiziția de echipamente pentru

consolidarea capacității sistemului medical public din Alba Iulia pentru

gestionarea situației de urgență cauzată de criza COVID – 19”

 Dotarea și creșterea capacității de răspuns a sistemului medical public din Alba Iulia a fost și este o prioritate pentru administrația locală.

Municipiul Alba Iulia, în urma achiziției în luna aprilie a zece ventilatoare mecanice, a depus cerere de finanțare pentru recuperarea cheltuielilor din Fondul European de Dezvoltare Regională. În 23 septembrie a fost semnat cu Ministerul Fondurilor Europene contractul de finanțare pentru decontarea achiziției ventilatoarelor pulmonare prin proiectul Achiziția de echipamente pentru consolidarea capacității sistemului medical public din Alba Iulia pentru gestionarea situației de urgență cauzată de criza COVID – 19” cod MySMIS 2014+ 138328.

Obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătățirea capacității de îngrijire și tratament a pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2, prin dotarea secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia cu 10 ventilatoare mecanice.

Valoarea totală a proiectului este de 1.105.073,87 lei și este asigurată din cofinanțarea UE în procent de 100%.

 Perioada de implementare a proiectului este 15.04.2020 – 31.12.2020.

Rezultatele așteptate în urma implementării proiectului sunt 10 ventilatoare mecanice achiziționate și amplasate la secția ATI de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia și o structură cu capacitate adecvată de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

Utilizarea ventilatoarelor achiziționate se poate face inclusiv în zona de pediatrie, având un senzor de debit care permite administrarea de oxigen inclusiv copiilor. Setările performante permit un sistem de ventilație complex, chiar și pentru apnee sau eliberarea căilor respiratorii, cu panou de control de asistență la presiune și circuit reutilizabil. O caracteristică importantă este dată de mobilitatea aparatelor, acestea putând funcționa în regim staționar sau ca echipament mobil, fiind transportabile acolo unde este nevoie. Fiecare aparat conține kit-uri cu flux crescut de oxigen și circuite de unică folosință și reutilizabile pentru pacientul copil sau adult.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Date de contact:

Ioana Claudia Moldovan, manager proiect, [email protected], 0744577324


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Datoria externă a României a EXPLODAT în luna ianuarie 2024: A crescut cu 4,314 miliarde euro

Unirea Ziarul

Publicat

în

Datoria externă a României a EXPLODAT în luna ianuarie 2024: A crescut cu 4,314 miliarde euro Datoria externă totală a crescut, în ianuarie 2024, cu 4,314 miliarde euro, până la 173,126 miliarde euro, iar deficitul de cont curent s-a majorat cu 78,7%, la 1,358 miliarde euro, informează vineri Banca Naţională a României printr-un comunicat remis […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea