Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Mircea Hava: Uniunea Europeană trebuie să investească mai mult în industria de apărare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comunicat de presă| Mircea Hava: Uniunea Europeană trebuie să investească mai mult în industria de apărare

Decizia Comisiei Europene de a aloca 500 de milioane de euro pentru creșterea producției de muniții în cadrul Uniunii este un pas important și, sper, doar primul dintr-o serie de decizii menite să susțină industria de apărare a statelor membre.

EPP, cel mai mare grup politic din cadrul Parlamentului European, salută această decizie. În același timp, însă, considerăm că această decizie are o serie de carențe, și mă refer aici în special la faptul că sumele propuse vor afecta în mod direct programele de finanțare deja existente. Mai exact, nu e suficient să mutăm niște bani din anumite programe existente către creșterea producției de muniție.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Uniunea Europeană are nevoie de un plan coerent în ce privește industria de apărare, cu atât mai mult în actualul context internațional și geopolitic. Măsurile luate pentru un sector atât de important nu se pot rezuma la o simplă redistribuire a unor resurse deja planificate și programate către alte sectoare.

Cu un război prelungit dus la granița Uniunii și cu un efort concertat al statelor membre în susținerea Ucrainei în fața agresiunii Federației Ruse, e absolut necesar să avem o strategie clară pentru a susține producția internă de muniție în cadrul Uniunii Europene.

România trebuie să profite de de acest context, în care se fac primii pași spre consolidarea și eficientizarea industriei de apărare și producție de muniție. Avem o istorie și tradiție în industria de apărare, iar fabrica de armament de la Cugir e un astfel de exemplu.

Putem și trebuie să fim parte a tuturor programelor viitoare ale Uniunii, în ce privește industria de apărare, și trebuie să ne pregătim încă de pe acum, să avem capacitatea de a accesa cât mai multe fonduri, de a implementa cât mai multe proiecte, de a atrage cât mai multe resurse către acest sector vital.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea