Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Mircea Hava, europarlamentar PNL: Lăsați țările din UE să aleagă cum reduc produsele de stropit plantele!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Legislația ce îi împiedică pe fermierii din Uniunea Europeană să producă alimente sau reduce producția acestora nu va fi susținută, sub nici o formă, de grupul politic al PPE.

De altfel, europarlamentarul Alexander Bernhuber, negociatorul șef al Grupului PPE pentru „Produse de protecție a plantelor” afirmă că „într-o perioadă de crize multiple și de penurie alimentară globală, ar trebui să asigurăm securitatea alimentară și să nu împiedicăm producția de alimente în Europa. Da, e adevărat, toți ne dorim mai puține produse de protecție a plantelor ajunse „în farfurie”. Cu toate acestea, reducându-le fără alternative adecvate, cu risc de a afecta sănătatea oamenilor mai puțin, și poveri financiare mai mari pentru fermieri nu ne găsim în fața unei soluții.

Așadar, noua legislație în domeniul produselor fitosanitare nu trebuie să ducă la scumpirea alimentelor și nici la scăderea producției acestora. Și, cu atât mai mult, să-i ducă pe fermieri la faliment ori renunțarea la afaceri. Grupul PPE râmâne un aliat al fermierilor și consumatorilor. Nu mai puțin a progresului tehnic. Dar până acest progres va livra soluții alternative la ce nu ne convine az, fermierilor trebuie înțeleși: trebuie să îmbunătățească producția de alimente cu ce au la dispoziție.

Este clar că, în privința reducerii pesticidelor, fiecare țară membră a Uniunii Europene trebuie să aibă politici individuale și adecvate specificului local. În parallel, PPE este de părere că orice plus birocratic pus în sarcina fermierilor nu este realist. Locul acestor oameni este în câmp, acolo unde se face producție. Nicidecum în spatele unui birou, completând vrafuri de formulare și alte documente.

Mircea Hava europarlamentar PNL
Membru al EPP


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni

Bera Larisa

Publicat

în

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni Administrația comunei Doștat, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede implementarea unui sistem informatic pentru simplificarea procedurilor administrative în primărie. Citește și: Reabilitarea și modernizarea primăriei Doștat: Licitația de aproape jumătate de milion de lei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea