Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Heliport la Câmpeni, sprijin pentru tinerii antreprenori și primul laptop pentru elevi: Amendamente ale consilierilor județeni ai PSD Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consilierii județeni ai PSD au depus amendamente asupra proiectului bugetului pe anul 2021 pentru implementarea a circa 30 de proiecte importante, pentru județul Alba, ce au ca scop creșterea calității vieții oamenilor, tineri și deopotrivă vârstnici.  

”Investițiile vizează dezvoltarea unor domenii precum: educație, sănătate, transport (modernizarea infrastructurii rutiere), sport, turism, cultură, locuire (extindere rețea apă și canalizare, iluminat public), sprijinirea mediului privat, a persoanelor vulnerabile și tinerilor. O parte dintre aceste investiții sunt începute și au nevoie de resurse financiare pentru a fi finalizare, iar altele sunt prevăzute a se înfăptui în parteneriat cu unitățile administrativ-teritoriale. Sunt proiecte pentru care trebuie asigurată doar cofinanțarea, fiind eligibile prin fonduri europene. Unele investiții vor fi începute în 2021 și continuate în anii următori, în funcție de disponibilitățile financiare. Toate proiectele reprezintă dorințe ale oamenilor și au fost formulate în urma discuțiilor cu ei sau cu cei care îi reprezintă, primari sau consilieri locali”, a spus Corneliu Mureșan, consilier județean.

Vă prezentăm o parte dintre acestea:

HELIPORT în Capitala Țării Moților

Orașul Câmpeni și comunele din zona Munților Apuseni se află la distanțe relativ mari de marile unități sanitare sau de Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia unde pacienții aflați în stare critică, în urma unor accidente sau incidente, ar putea primi ajutor. Timpul de circa 1-2 ore, cu o Ambulanță SMURD, până la un spital de rang superior poate fi prea mare pentru un pacient în stare gravă. Construcția unui heliport ar însemna o șansă pentru salvarea de vieți omenești. Pacienții ar urma să primească îngrijiri medicale la Spitalul din Câmpeni până la aterizarea elicopterului SMURD care să transporte pacienții la un alt spital. Astfel, propunem alocarea a ½ din fondurile necesare investiției.

PRIMUL LAPTOP pentru elevii care nu pot desfășura școala online din cauza dificultăților financiare

Propunem spre finanțare un proiect ce are ca scop accesul la educație pentru toți elevii. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Alba un număr de 466 de elevi din județul Alba nu pot desfășura școala online din cauza că nu dețin echipamente electronice. Proiectul vine în sprijinul elevilor ai căror părinți au dificultăți financiare, având în vedere pandemia de COVID-19 și funcționarea școlilor pe diferite scenarii, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate. Proiectul are în vedere achiziția de laptopuri, tablete sau sisteme PC pentru 466 de elevi (205 din mediul urban și 261 din mediul rural).

SPRIJIN PENTRU TINERII ANTREPRENORI

Propunem spre finanțare un proiect ce vizează asocierea Consiliului Județean cu o primărie în vederea modernizării unei clădiri, astfel încât să punem la dispoziția tinerilor care doresc să înceapă o afacere birouri dotate corespunzător. Clădirea va fi locul în care tinerii antreprenori își vor putea începe o afacere, cu prețuri de închiriere care doar acoperă cheltuielile curente.

CENTRU DE RECUPERARE A VICTIMELOR VIOLENȚEI DOMESTICE

Acesta va oferi siguranță și sprijin pentru reintegrarea în societate femeilor afectate. Ne dorim ca centrul să funcționeze într-o clădire cu adresă confidențială, proprietate a Consiliului Județean Alba ori a unei primării/asociații, cu care să se poată încheia un parteneriat. Femeile abuzate trebuie ajutate să își recapete echilibrul și încrederea în sine și în viitor. Serviciile de găzduire vor fi oferite pentru o perioadă cuprinsă între o lună și șase luni, în funcție de specificul fiecărei situații de abuz. La finalul șederii în centru, persoana asistată trebuie să fie în măsură să ducă o viață independentă de agresor, să dobândească noi abilități de a face față unor situații cu potențial violent. De asemenea, victimele vor putea beneficia de activități multiple care să le ajute inclusiv în găsirea unui loc da muncă (dacă va fi cazul).

Am propus și alte proiecte, cu impact local, dar extrem de importante pentru localnici, precum:

  • modernizarea străzilor din comuna Ciuruleasa;
  • construirea unei săli de sport la Stremț;
  • captare si extindere rețea de apa în comuna Bucium;
  • reparație capitală dispensar uman, comuna Vidra;
  • regenerare urbană socio-culturală a orașului Teiuș prin construirea unui centru expoziţional multifuncţional;
  • reabilitare școală gimnazială, comuna Poiana Vadului.

Acestea sunt proiecte care se pot realiza în parteneriat cu administrațiile locale. Un alt proiect la care ținem foarte mult este construirea primului CENTRU DE RADIOTERAPIE din județul Alba.

Consilierii județeni ai PSD Alba – Marcela Dărămuș, Corneliu Mureșan, Marcel Oțoiu, Ioan Matei, Laurențiu Crișan și Petru Dragosin – își manifestă întreaga disponibilitate în vederea colaborării cu factorii de decizie de la nivelul județului și cu ceilalți consilieri județeni pentru binele cetățenilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dana Nanu, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia: ”O alternativă reală care să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dana Nanu, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia: ”O alternativă reală care să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat” În cadrul Adunării Generale a Filialei Locale USR Alba Iulia, organizat în data de 18 martie 2024, a avut loc un moment semnificativ pentru comunitatea noastră. Prin vot democratic, întreaga filială a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea