Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Dezvoltarea producției agricole și siguranța alimentară – priorități din programul PSD pentru agricultură

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dezvoltarea producției agricole și siguranța alimentară – priorități din programul PSD pentru agricultură

Partidul Social Democrat vine cu o nouă viziune și își propune dezvoltarea producției agricole românești, pe toate palierele, astfel încât România să aibă posibilitatea să își hrănească întreaga populație, și chiar să exporte produse alimentare procesate în contextul în care pandemia a demonstrat cât de riscantă este dependența de importurile alimentare. La fel de importantă este și politica în materie de siguranță alimentară și promovarea unei bune funcționări a pieței naționale.

Sunt trei piloni strategici pe care PSD își bazează politicile și măsurile în agricultură:

1)       FINANȚARE JUSTĂ ȘI EFICIENTĂ – Utilizarea tuturor surselor de finanțare disponibile: buget național, fonduri europene, credite, alte surse de finanțare;

2)       SECURITATE ALIMENTARĂ – Produse proaspete pe masa fiecărui român și procesarea în țară a materiei prime;

3)       DURABILITATEA ACTIVITĂȚILOR AGRICOLE – Venituri sigure pentru fermieri, investiții durabile, sprijin pentru tinerii fermieri, programe susținute de dezvoltare pentru fiecare sector de activitate.

Pandemia a arătat cât de vulnerabilă este România și cum continuă să fie pentru că guvernul Dreptei Unite nu are nici o viziune în ceea ce privește agricultura și nu este capabil să vină cu soluții care să asigure hrana românilor din producția internă – a oprit ori subfinanțat programe vitale, lansate de PSD, a eșuat să acorde la timp despăgubirile pentru calamități, iar fermierii români sunt la pământ.

PSD este singurul partid capabil să aplice politici agricole performante, care să determine siguranța alimentară a țării – veritabilă componentă a siguranței naționale.

Stau dovadă reușitele corespunzătoare din guvernarea PSD:

  • Locul 1 în UE la producția de porumb și floarea soarelui (2019);
  • Buget cumulat alocat agriculturii, de 60 miliarde de lei, în trei ani – de la 9 mld. în 2016, la 23 mld. în 2019;
  • Peste 10,8 miliarde de euro, bani europeni, intrați în conturile fermierilor;
  • Cifra de afaceri din agricultură a crescut cu 26% în perioada 2017-2019.

PNL, guvernul Dreptei Unite, a eșuat dramatic în privința agriculturii, așa cum a eșuat și în privința pandemiei ori a economiei:

  • Nu a asigurat apa necesară irigațiilor și nici nu a continuat programul de întreținere/extindere a sistemelor de irigații vitale agriculturii;
  • Un sfert din suprafața agricolă a țării e afectată de secetă;
  • Fermierii nu au primit despăgubirile necesare în urma calamităților;
  • Producțiile agricole s-au prăbușit;
  • Importurile alimentare au ajuns să fie cu 1 miliard de euro mai mari decât exporturile, în primele 6 luni ale acestui an.

Ioan Dîrzu

Deputat PSD de ALBA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea