Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Cosmina Mariș (USR PLUS): Dovada eșecului guvernărilor dezastruoase: 38% dintre români sunt în risc de sărăcie (P)

Ziarul Unirea

Publicat

în

România este un stat social recunoscut prin propria Constituție, iar acest lucru nu îl putem neglija. Ne aflăm unde ne aflăm din cauza corupției și incompetenței, la care se adaugă gestionarea greșită a resurselor pe care statul le are la dispoziție. Anul trecut, de exemplu, datele statistice ne arătau că 38% din populația României era expusă riscului de sărăcie și excluziune socială. Nu putem ascunde faptul că în țara noastră avem comunități care sunt rupte de lume și care nu au utilități din cauza sărăciei, dar avem soluții și trebuie să muncim pentru a aduce aceste comunități la un nivel de viață decent.

Devine din ce în ce mai vizibil faptul că ne confruntăm cu un declin demografic major, iar politicienii clasici, cerșetroi de voturi, evită să discute despre acest subiect. Migrația externă, alături de scăderea natalității, afectează comunitățile noastre și determină situații de lipsă de forță de muncă în anumite domenii.

Nu putem să rămânem tăcuți în fața unor nedreptăți, când știm că unul din zece copii din mediul rural se culcă flămând și un sfert dintre copii abandonează școala. Iar pe de altă parte, o mână de privilegiați câștigă pensii speciale cu ajutorul vechilor politicieni. La nivel local sistemul de asistență socială nu funcționează mereu cum trebuie pentru că primăriile nu reușesc să aducă asistenți sociali calificați și nu oferă servicii în acest domeniu. În plus, România se confruntă cu fenomene grave (precum violența domestică) față de care nu există o abordare coerentă care să vizeze prevenția și este clar că mai avem de lucru la capitolul combatere.

Elit - Gustul Desăvârșit

Și lista de probleme de acest fel poate continua.

Candidez pentru Senatul României pentru a susține un sistem de protecție socială, bazat pe politici anti-sărăcie integrate și prin care să reușim să prevenim ajungerea oricărui român în situații dificile. Va trebui ca autoritățile locale să fie mai deschise la colaborări cu ONG-urile din domeniul social pentru a accepta expertiza și ajutorul lor, pentru a implementa politici în acest sens și pentru a crește nivelul de incluziune socială în comunitățile unde există probleme.

Din poziția de viitor parlamentar o să creez un grup de lucru la nivelul județului Alba împreună cu principalii furnizori de locuri de muncă pentru a găsi soluții de a angaja persoane din grupurile vulnerabile. Totodată, la nivelul Parlamentul voi contribui la realizarea de politici și programe care să ofere diferite avantaje celor care angajează persoane din grupurile vulnerabile. Alături de acest grup de lucru, o să urmăresc atent situația copiilor din județul Alba, care se află în risc de sărăcie și la care există un risc de a abandona școala, iar împreună cu autoritățile locale va trebui să găsim fonduri pentru a-i sprijini ca să își continue și să își finalizeze studiile.

Știm faptul că viitorul acestei țări sunt copiii și, ca atare, trebuie să avem grijă de ei. Voi promova în Parlamentul României accesul la protecția împotriva violenței fizice și psihice asupra copiilor și tinerilor. Printre principalele măsuri se vor regăsi: dezvoltarea rețelei naționale de centre de primiri urgențe și consiliere, monitorizarea ordinelor de protecția și judecarea cu celeritate a cazurilor de violență domestică. Trebuie să-i avem în vizor pe acești copii și tineri care se află într-o situație dificilă, astfel vom crea un Registru local și național al copiilor în situații de risc.

Uneori oameni tind să trateze superficial violența domestică, dar diferitele violențe de gen și discriminările la care sunt supuse femeile sunt un pas în spate pentru noi ca societate.

La nivel național există discrepanțe între județe în ceea ce înseamnă servicii specializate de combatere și prevenire a violenței domestice. Este nevoie de extinderea adăposturilor cu servicii specializate și asigurarea unei finanțări pentru funcționare, alături de formarea asistenților sociali, a polițiștilor și magistraților. Justiția trebuie să ia în serios pedepsirea și descurcarajarea încălcării ordinelor de protecție pentru a evita și limita cazurile de violență.

Candidez pentru Senatul României cu gândul că putem face mai mult. Noi, cei de la USR PLUS, avem soluții și luptăm pentru a rezolva problemele din societatea românesc.

Fii alături de noi! VOTEAZA USR PLUS ÎN 6 DECEMBRIE!

Cosmina Mariș,
Candidat USR PLUS pentru Senatul României

Acest material a fost comandat de Partidul Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale „Alianța USR PLUS”) și distribuit de operatorul economic SC UNIREA PRES SRL, portal online https://ziarulunirea.ro, Cod unic de identificare: 11200021


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputatilor: Ne opunem obligativității creșterii vârstei de pensionare la 70 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputatilor: Ne opunem obligativității creșterii vârstei de pensionare la 70 de ani

Pe lângă partea de beneficii indiscutabile, PNRR-ul negociat de useristul Cristian Ghinea, are și “bombițele” lui. Una dintre acestea se referă la creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani, în schimbul unor facilități privind creșterea procentului pe partea de contributivitate.

PNL nu va vota un proiect de lege care să prevadă o asemenea obligativitate, mai ales că speranța de viață în România este cu 8 ani mai mică decât media Uniunii Europene. Nu vom permite impunerea obligatorie a unei asemenea aberații, însă vom da posibilitatea celor care vor să continua să o facă, în special pentru medici universitari și dascăli din rural, acolo unde tinerii nu se prea înghesuie.

Elit - Gustul Desăvârșit

Așa cum ne-am opus și la majorarea bruscă a prețurilor la apă și canal, gândită de “strategul” PNRR, Cristian Ghinea, vom spune un NU categoric obligativității creșterii vârstei de pensionare la 70 de ani și solicităm ferm ministrului Muncii, Marius Budai să nu accepte această propunere ca obligativitate. Pensionarii României merită respectul și grija noastră după stagiile de cotizare în câmpul muncii.

Deputat Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputatilor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR de Alba: Românii vor plăti RCA-uri tot mai scumpe, iar mașina va deveni un lux din cauza incompetenților de la ASF, protejați politic de PNL și PSD

BONTEA Alexandru

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR de Alba: Românii vor plăti RCA-uri tot mai scumpe, iar mașina va deveni un lux din cauza incompetenților de la ASF, protejați politic de PNL și PSD

Piața asigurărilor auto din România se confruntă în aceste zile cu un nou faliment. Euroins, liderul asigurărilor de tip RCA, are parte de un faliment răsunător care afectează aproape 2,8 milioane de români, care au încheiat polițe de asigurare la această companie. În ultimi 8 ani, acesta este deja al patrulea faliment major al unor companii importante de asigurări: Astra, Carpatica și City Insurance, toate lideri de piață la momentul falimentului.

Fiecare faliment s-a produs sub așa-zisa supraveghere a ASF, unde șefii autorității sunt plătiți cu salarii de peste 12.000 de euro pentru a veghea asupra pieței asigurărilor. În schimb, acești „specialiști” plantați politic în posturi călduțe și cu salarii de lux reușesc performanța de a arunca în aer piața asigurărilor auto din România.

Elit - Gustul Desăvârșit

După falimentul City Insurance, care la data respectivă era lider absolut al pieței RCA, românii au ajuns să plătească în anul 2022 asigurări mai scumpe cu 71%. După actualul faliment al Euroins, asigurările se vor scumpi și mai mult, astfel încât autoturismul va deveni un lux pe care nu și-l vor mai permite mulți dintre români.

Conducerea ASF a fost audiată în Parlamentul României și am văzut cu toții nivelul de incompetență a acestor bugetari de lux, care au adus dezastrul în piața de asigurări. Suntem îndemnați de liderii coaliției de guvernare să nu căutăm vinovați pentru falimentele asiguratorilor. Din contră, este momentul să stabilim cine sunt vinovații, iar aceștia să plătească pentru prejudiciul pe care îl aduc românilor.

De la tribuna Parlamentului României am lansat, marți, un apel public către domnii Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă să nu mai protejeze „specialii” din ASF. Conducerea Autorității pentru Supraveghere Financiară trebuie demisă de urgență, iar instituția trebuie depolitizată. În ultimii ani, ASF s-a transformat într-o sinecură pentru PSD și PNL, în care cele două partide și-au plantat oamenii. Apoi, aceleași partide le-au votat privilegii și le-au permis să ajungă cei mai bine plătiți bugetari din România. Șefii ASF au dat dovadă, în schimb, de incompetență, lipsă de profesionalism și îndeplinire defectuoasă a atribuțiilor de serviciu. Este momentul ca această criză gravă generată în piața asigurărilor de activitatea defectuoasă a ASF să fie cercetată și de alte autorități ale statului, iar vinovații să plătească nu doar cu funcția.

În încheiere, fac un apel public către parlamentarii din PSD și PNL să susțină anchetarea acestui ultim faliment din piața asigurărilor și, mai ales, să sprijine demiterea conducerii ASF.

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu (președintele USR Alba): Gabriel Pleșa va fi candidatul USR pentru Primăria Municipiului Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Gabriel Pleșa va fi candidatul USR pentru funcția de primar al Municipiului Alba Iulia. Anunțul a fost făcut chiar de către Gabriel Pleșa în cadrul unei conferințe de presă susținută, la Alba Iulia, împreună cu președintele USR, Cătălin Drulă, și deputatul Beniamin Todosiu, președintele USR Alba.

„Mă bucură anunțul pe care colegul meu, Gabriel Pleșa, l-a făcut și îl felicit pentru curajul de a pune punct unor speculații care au avut loc în spațiul public. Așa cum și președintele USR Cătălin Drulă a declarat, USR îi va oferi în continuare sprijinul, atât de la nivel național, cât și de la nivel local. Gabriel Pleșa a reușit să câștige, în 2020, încrederea albaiulienilor și a schimbat o administrație PNL care devenise toxică pentru Alba Iulia. A început o perioadă grea în care Gabriel Pleșa și echipa sa au fost nevoiți să facă ordine în administrația locală și cred că rezultatele se văd. La Alba Iulia, noua echipă a reușit să câștige în 2 ani proiecte importante cu finanțări europene și a deblocat proiectele de mobilitate urbană, întârziate foarte mult din cauza fostei administrații locale. Orașul e un șantier și acest lucru creează un disconfort, însă am încredere că Gabriel Pleșa va ști să gestioneze aceste proiecte și le va termina în termen” a spus Beniamin Todosiu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Liderul USR Alba a mai spus că USR își propune să fie o alternativă reală, la alegerile din 2024, la actuala coaliție PNL-PSD.

„În Alba, vom continua să consolidăm echipa USR, astfel încât să construim o alternativă de dreapta la actuala coaliție PNL-PSD de la nivel județean. USR este singura forță politică, dintre cele existente, care ține piept coaliției toxice PNL-PSD și care luptă pentru drepturile românilor”, a mai spus deputatul USR de Alba, Beniamin Todosiu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare