Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Cosmina Mariș (USR PLUS): Dovada eșecului guvernărilor dezastruoase: 38% dintre români sunt în risc de sărăcie (P)

Ziarul Unirea

Publicat

în

România este un stat social recunoscut prin propria Constituție, iar acest lucru nu îl putem neglija. Ne aflăm unde ne aflăm din cauza corupției și incompetenței, la care se adaugă gestionarea greșită a resurselor pe care statul le are la dispoziție. Anul trecut, de exemplu, datele statistice ne arătau că 38% din populația României era expusă riscului de sărăcie și excluziune socială. Nu putem ascunde faptul că în țara noastră avem comunități care sunt rupte de lume și care nu au utilități din cauza sărăciei, dar avem soluții și trebuie să muncim pentru a aduce aceste comunități la un nivel de viață decent.

Devine din ce în ce mai vizibil faptul că ne confruntăm cu un declin demografic major, iar politicienii clasici, cerșetroi de voturi, evită să discute despre acest subiect. Migrația externă, alături de scăderea natalității, afectează comunitățile noastre și determină situații de lipsă de forță de muncă în anumite domenii.

Nu putem să rămânem tăcuți în fața unor nedreptăți, când știm că unul din zece copii din mediul rural se culcă flămând și un sfert dintre copii abandonează școala. Iar pe de altă parte, o mână de privilegiați câștigă pensii speciale cu ajutorul vechilor politicieni. La nivel local sistemul de asistență socială nu funcționează mereu cum trebuie pentru că primăriile nu reușesc să aducă asistenți sociali calificați și nu oferă servicii în acest domeniu. În plus, România se confruntă cu fenomene grave (precum violența domestică) față de care nu există o abordare coerentă care să vizeze prevenția și este clar că mai avem de lucru la capitolul combatere.

Și lista de probleme de acest fel poate continua.

Candidez pentru Senatul României pentru a susține un sistem de protecție socială, bazat pe politici anti-sărăcie integrate și prin care să reușim să prevenim ajungerea oricărui român în situații dificile. Va trebui ca autoritățile locale să fie mai deschise la colaborări cu ONG-urile din domeniul social pentru a accepta expertiza și ajutorul lor, pentru a implementa politici în acest sens și pentru a crește nivelul de incluziune socială în comunitățile unde există probleme.

Din poziția de viitor parlamentar o să creez un grup de lucru la nivelul județului Alba împreună cu principalii furnizori de locuri de muncă pentru a găsi soluții de a angaja persoane din grupurile vulnerabile. Totodată, la nivelul Parlamentul voi contribui la realizarea de politici și programe care să ofere diferite avantaje celor care angajează persoane din grupurile vulnerabile. Alături de acest grup de lucru, o să urmăresc atent situația copiilor din județul Alba, care se află în risc de sărăcie și la care există un risc de a abandona școala, iar împreună cu autoritățile locale va trebui să găsim fonduri pentru a-i sprijini ca să își continue și să își finalizeze studiile.

Știm faptul că viitorul acestei țări sunt copiii și, ca atare, trebuie să avem grijă de ei. Voi promova în Parlamentul României accesul la protecția împotriva violenței fizice și psihice asupra copiilor și tinerilor. Printre principalele măsuri se vor regăsi: dezvoltarea rețelei naționale de centre de primiri urgențe și consiliere, monitorizarea ordinelor de protecția și judecarea cu celeritate a cazurilor de violență domestică. Trebuie să-i avem în vizor pe acești copii și tineri care se află într-o situație dificilă, astfel vom crea un Registru local și național al copiilor în situații de risc.

Uneori oameni tind să trateze superficial violența domestică, dar diferitele violențe de gen și discriminările la care sunt supuse femeile sunt un pas în spate pentru noi ca societate.

La nivel național există discrepanțe între județe în ceea ce înseamnă servicii specializate de combatere și prevenire a violenței domestice. Este nevoie de extinderea adăposturilor cu servicii specializate și asigurarea unei finanțări pentru funcționare, alături de formarea asistenților sociali, a polițiștilor și magistraților. Justiția trebuie să ia în serios pedepsirea și descurcarajarea încălcării ordinelor de protecție pentru a evita și limita cazurile de violență.

Candidez pentru Senatul României cu gândul că putem face mai mult. Noi, cei de la USR PLUS, avem soluții și luptăm pentru a rezolva problemele din societatea românesc.

Fii alături de noi! VOTEAZA USR PLUS ÎN 6 DECEMBRIE!

Cosmina Mariș,
Candidat USR PLUS pentru Senatul României

Acest material a fost comandat de Partidul Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale „Alianța USR PLUS”) și distribuit de operatorul economic SC UNIREA PRES SRL, portal online https://ziarulunirea.ro, Cod unic de identificare: 11200021


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online Internetul este, fără îndoială, un plus pentru noi toți. N-am fost nicicând mai aproape, chiar și de la distanță, cum suntem acum, în epoca digitală. O simplă postare și un singur click ne țin în contact, ne oferă acces la informație și schimb […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea