Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Cosmina Mariș (USR PLUS): Dovada eșecului guvernărilor dezastruoase: 38% dintre români sunt în risc de sărăcie (P)

Publicat

în

România este un stat social recunoscut prin propria Constituție, iar acest lucru nu îl putem neglija. Ne aflăm unde ne aflăm din cauza corupției și incompetenței, la care se adaugă gestionarea greșită a resurselor pe care statul le are la dispoziție. Anul trecut, de exemplu, datele statistice ne arătau că 38% din populația României era expusă riscului de sărăcie și excluziune socială. Nu putem ascunde faptul că în țara noastră avem comunități care sunt rupte de lume și care nu au utilități din cauza sărăciei, dar avem soluții și trebuie să muncim pentru a aduce aceste comunități la un nivel de viață decent.

Devine din ce în ce mai vizibil faptul că ne confruntăm cu un declin demografic major, iar politicienii clasici, cerșetroi de voturi, evită să discute despre acest subiect. Migrația externă, alături de scăderea natalității, afectează comunitățile noastre și determină situații de lipsă de forță de muncă în anumite domenii.

Nu putem să rămânem tăcuți în fața unor nedreptăți, când știm că unul din zece copii din mediul rural se culcă flămând și un sfert dintre copii abandonează școala. Iar pe de altă parte, o mână de privilegiați câștigă pensii speciale cu ajutorul vechilor politicieni. La nivel local sistemul de asistență socială nu funcționează mereu cum trebuie pentru că primăriile nu reușesc să aducă asistenți sociali calificați și nu oferă servicii în acest domeniu. În plus, România se confruntă cu fenomene grave (precum violența domestică) față de care nu există o abordare coerentă care să vizeze prevenția și este clar că mai avem de lucru la capitolul combatere.

Electrica Furnizare Discount

Și lista de probleme de acest fel poate continua.

Candidez pentru Senatul României pentru a susține un sistem de protecție socială, bazat pe politici anti-sărăcie integrate și prin care să reușim să prevenim ajungerea oricărui român în situații dificile. Va trebui ca autoritățile locale să fie mai deschise la colaborări cu ONG-urile din domeniul social pentru a accepta expertiza și ajutorul lor, pentru a implementa politici în acest sens și pentru a crește nivelul de incluziune socială în comunitățile unde există probleme.

Din poziția de viitor parlamentar o să creez un grup de lucru la nivelul județului Alba împreună cu principalii furnizori de locuri de muncă pentru a găsi soluții de a angaja persoane din grupurile vulnerabile. Totodată, la nivelul Parlamentul voi contribui la realizarea de politici și programe care să ofere diferite avantaje celor care angajează persoane din grupurile vulnerabile. Alături de acest grup de lucru, o să urmăresc atent situația copiilor din județul Alba, care se află în risc de sărăcie și la care există un risc de a abandona școala, iar împreună cu autoritățile locale va trebui să găsim fonduri pentru a-i sprijini ca să își continue și să își finalizeze studiile.

Știm faptul că viitorul acestei țări sunt copiii și, ca atare, trebuie să avem grijă de ei. Voi promova în Parlamentul României accesul la protecția împotriva violenței fizice și psihice asupra copiilor și tinerilor. Printre principalele măsuri se vor regăsi: dezvoltarea rețelei naționale de centre de primiri urgențe și consiliere, monitorizarea ordinelor de protecția și judecarea cu celeritate a cazurilor de violență domestică. Trebuie să-i avem în vizor pe acești copii și tineri care se află într-o situație dificilă, astfel vom crea un Registru local și național al copiilor în situații de risc.

Uneori oameni tind să trateze superficial violența domestică, dar diferitele violențe de gen și discriminările la care sunt supuse femeile sunt un pas în spate pentru noi ca societate.

La nivel național există discrepanțe între județe în ceea ce înseamnă servicii specializate de combatere și prevenire a violenței domestice. Este nevoie de extinderea adăposturilor cu servicii specializate și asigurarea unei finanțări pentru funcționare, alături de formarea asistenților sociali, a polițiștilor și magistraților. Justiția trebuie să ia în serios pedepsirea și descurcarajarea încălcării ordinelor de protecție pentru a evita și limita cazurile de violență.

Candidez pentru Senatul României cu gândul că putem face mai mult. Noi, cei de la USR PLUS, avem soluții și luptăm pentru a rezolva problemele din societatea românesc.

Fii alături de noi! VOTEAZA USR PLUS ÎN 6 DECEMBRIE!

Cosmina Mariș,
Candidat USR PLUS pentru Senatul României

Acest material a fost comandat de Partidul Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale „Alianța USR PLUS”) și distribuit de operatorul economic SC UNIREA PRES SRL, portal online https://ziarulunirea.ro, Cod unic de identificare: 11200021

Publicitate

Politică Administrație

Ședință de URGENȚĂ la Guvern: Premierul Nicolae Ciucă a convocat toți miniștrii. Se va discuta despre noua tulpină OMICRON

Publicat

în

Ședință de URGENȚĂ la Guvern: Premierul Nicolae Ciucă a convocat toți miniștrii. Se va discuta despre noua tulpină OMICRON

În ședință se va discuta despre noua tulpină, dar și despre situația românilor aflați în Africa de Sud, după ce zborurile din și către această țară au fost anulate.

În Europa, un singur caz asociat variantei Omicron a fost descoperit în Belgia, un caz suspect a fost raportat în Germania şi un altul în Republica Cehă. Şaizeci şi una de persoane care au fost testate pozitiv la întoarcerea lor din Africa de Sud stârnesc îngrijorări şi în Ţările de Jos, însă, pentru moment, medicii olandezi nu putut să confirme dacă ele sunt purtătoare ale noii variante virale.

Electrica Furnizare Discount

Varianta Omicron a fost identificată şi în Malawi, Israel – la o persoană venită din Malawi -, Botswana şi Hong Kong.

Într-un comunicat, compania AstraZeneca a anunţat că a „dezvoltat, în strânsă colaborare cu Universitatea Oxford, o platformă vaccinală ce permite o reacţie rapidă la noile variante care pot să apară”. Compania farmaceutică anglo-suedeză a precizat că „desfăşoară deja cercetări în zonele în care noua variantă a fost detectată”.

Producătorii de vaccinuri anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech, Moderna şi Novavax s-au declarat şi ei încrezători în capacitatea serurilor lor de a combate eficient varianta Omicron.

sursa: dcnews.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

Aprobarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă Actualizat, pentru Municipiul Alba Iulia, lansat în consultare publică

Publicat

în

Aprobarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă Actualizat, pentru Municipiul Alba Iulia, lansat în consultare publică

Serviciul Administraţie publică locală, juridic contencios – Direcția juridică, administrație publică locală din Aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Alba Iulia, în conformitate cu prevederile art. 7 alin.(2) din Legea nr.52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, informează publicul interesat cu privire la proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Municipiul Alba Iulia Actualizat.

Etapa de consultare a populației se desfăşoară în perioada 26.11.2021-11.01.2022.

Propunerile, sugestiile și opiniile cu valoare de recomandare, cu privire la acest proiect de hotărâre, se pot depune în scris specificându-se articolul sau articolele din proiect sau regulament la care se referă, menționând data trimiterii și datele de contact ale expeditorului, la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, de pe str. : Calea Moților, nr. 5 A, Camera 8 – Registratură sau în format electronic pe adresa de e-mail: [email protected] în termen de 15 zile calendaristice de la data publicării prezentului anunț, respectiv până la data de 10.12.2021, ora.16.00.

Electrica Furnizare Discount

Proiectul de hotărâre și documentația referitoare la acest proiect pot fi consultate la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, camera 1 (Direcția Urbanism, Amenajarea Teritoriului) sau pe site-ul instituției www.apulum.ro, secțiunea Consultare publică.

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Consilierii locali ai PSD Alba Iulia: Alianța PNL-USR vrea ca albaiulienii să asfalteze străzile pe care își construiesc casele

Publicat

în

Alianța PNL-USR din Consiliul Local a luat o decizie împotriva tuturor albaiulienilor care vor să își construiască o locuință familială în zone nemodernizate, fără Plan Urbanistic Zonal. Efectuarea recepției la terminarea lucrărilor de construire este condiționată de amenajarea străzilor din banii oamenilor. Astfel, conducerea primăriei vrea să primească ”donații” doar drumuri modernizate de la cetățeni. În acest fel, foarte multe terenuri pentru care albaiulienii au plătit zeci de mii de euro devin practic neconstruibile. O parte din oameni rămân cu rate în bănci și cu devalorizarea peste noapte a terenurilor.

Noul regulament local privind investițiile private și publice în domeniul urbanismului și construcțiilor, votat de PNL și USR, conține o prevedere care este împotriva drepturilor și intereselor albaiulienilor de a-și construi o locuință familială pe un teren achiziționat cu acest scop. Potrivit acesteia, efectuarea recepției la terminarea lucrărilor de construire se va realiza numai împreună cu recepția la terminarea lucrărilor branșamentelor la infrastructura tehnico-edilitară aferente noilor construcții și a căilor de acces. Calea de acces trebuie să fie la stadiu de drum bordurat, balastat, să aibă proiectată scurgerea apelor pluviale și circulații pietonale la strat de uzură.

Practic, cei care vor să își construiască o casă pe o stradă nemodernizată, fără PUZ, din zona Micești sau Pâclișa, spre exemplu, trebuie să aibă în vedere introducerea sistemului de canalizare și modernizarea drumului. Pe lângă că nu este justificată, o astfel de investiție este imposibilă pentru peste 95% dintre albaiulieni, iar prin decizia luată PNL și USR își bat joc de cei care până ieri au plătit mulți bani pe un astfel de teren pentru a avea o locuință personală.

Electrica Furnizare Discount

Cel mai grav este că PNL și USR au schimbat regulile în timpul jocului, afectând oamenii cinstiți, care și-au cumpărat un teren în zone nemodernizate, cu zeci de mii de euro, iar valoarea acestora va scădea peste noapte, în contextul în care recepția tehnică a locuințelor nu va mai putea fi făcută.

Practic, ceea ce vrea conducerea PNL-USR a Primăriei Alba Iulia este să se scape de modernizarea drumurilor și introducerea unor utilități, uitând că unul dintre rolurile sale principale este chiar acela de a investi în infrastructura rutieră și edilitară.

PSD nu a fost niciodată de acord cu haosul urbanistic din Alba Iulia, cu blocurile ”răsărite” între case, dar considerăm că nu putem să condiționăm recepția tehnică a locuințelor de amenajarea străzilor. Sunt foarte mulți oameni care nu au posibilitate financiară să își cumpere locuințe familiale sau terenuri în zonele centrale ale orașului, iar singura lor posibilitate este să se orienteze spre zonele marginale și suburbii.

Consilierii social-democrați au fost singurii care au ținut partea albaiulienilor și i-au îndemnat pe cei de la PNL și USR să chibzuiască mai mult această decizie care afectează în mod direct oamenii. În continuare, PSD consideră că trebuie căutate soluții, împreună cu specialiștii, pentru a îmbunătăți dezvoltarea urbană și pentru a avea un oraș mai prietenos cu oamenii, dar fără ca interesele lor să fie afectate.

Consilierii locali ai PSD Alba Iulia

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare