Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Monstruoasa coaliție PNL-PSD își va pune penalii în funcții publice pentru a putea fura împreună

Publicat

în

Asistăm în aceste zile la ultimele zvâcniri ale democrației românești sufocată de orgoliul unui președinte, Klaus Iohannis, disperat să-și păstreze privilegiile și de un partid istoric, PNL, confiscat de neocomuniști. Monstruoasa coaliție PNL-PSD își pregătește penalii și incompetenții pentru a-i înșuruba în funcțiile publice, astfel încât să poată fura împreună. De data aceasta, nu va mai fi „noaptea ca hoții”, ci în plină zi, sub privirile părintești ale artizanului acestei confiscări a României: președintele Klaus Iohannis.

Cel care trebuia să fie garantul democrației și protectorul statului de drept a ales să aducă PSD înapoi la guvernare, un partid toxic pentru România. Astfel, pentru privilegii și interese politice, președintele Klaus Iohannis și PNL au trădat votul primit de la români și au ales să răpească șansa istorică la modernizare, pe care România o avea printr-o guvernare de centru-dreapta și PNRR. Au ales hoția, incompetența, corupția pentru a forma coaliția „PSD-PNL – Furăm împreună”.

Votul pentru președinții celor două camere ale Parlamentului este doar o dovadă că PNL și Klaus Iohannis calcă în picioare democrația și își bat joc de votul românilor pentru a se gudura pe lângă Marcel Ciolacu și gașca PSD. Apoi, incompetenții și penalii pregătiți de PSD și PNL pentru noul Guvern sunt doar dovada că România va fi aruncată într-o criză de guvernare fără precedent.

Electrica Furnizare Discount

Viitorul ministru al Apărării, Vasile Dâncu, va ocupa un post de importanță majoră pentru securitatea României, fără a avea cele mai elementare competențe și, conform propriilor declarații, îl recomandă faptul că „a făcut stagiul militar” și a înființat o revistă de gândire strategică.

Sorin Grindeanu este propunerea PSD pentru Ministrul Transportului și premierul care a permis adoptarea OUG 13 pentru amnistierea unor fapte penale, care a declanșat cele mai mari proteste post-Revoluție. Nominalizarea acestuia din partea PSD este o rușine pentru sutele de mii de români care au protestat împotriva guvernului condus de acesta. Suntem siguri că va reuși performanța de a bloca toate proiectele importante de infrastructură din România.

Marius-Constantin Budăi este cel pe mâna căruia PSD vrea să lase Ministerul Muncii. Budăi are o pregătire profesională obscură și și-a terminat facultatea la Universitatea „Spiru Haret” la 36 de ani.

Gabriela Firea este fostul primar al Bucureștiului și va conduce cel mai probabil noul Minister al Tineretului și al Familiei. Fostul edil al Capitalei este la bază jurnalist și s-a remarcat pe parcursul carierei sale politice cu o serie de decizii dezastruoase pentru Capitală. A dublat aparatul administrativ, iar cele 20 de companii municipale au avut în 2020 o pierdere de 560 milioane de lei către furnizori.

Marius Humelnicu, propunere venită de la Galați, dar care s-a retras între timp, este un fost jucător de fotbal până în 2007. Humelnicu era dorit de PSD la Ministerul Economiei probabil pentru vasta experiență sportivă.

Adrian Chesnoiu este propunerea PSD pentru Ministerul Agriculturii. Acesta are studii la Academia de Poliție și un curs de introducere în securitatea națională la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” – Colegiul Naţional de Apărare. În 2017, când Dragnea se afla la conducerea PSD, Adrian Chesnoiu a condus Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, fără a avea vreo calificare în acest domeniu. Între timp a ajuns deputat și a fost președinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților.

Florin Roman este propunerea PNL pentru Ministerul Digitalizării și singurul lucru care îl recomandă pentru acest minister este faptul că l-a susținut cu obediență pe Florin Cîțu și a fost unul dintre cei mai vocali lideri din #echipacâștigătoare. Totodată, acesta este un susținător al eliminării scutirii de impozit pe venit pentru IT-iști.

Dan Vîlceanu este fost lider al tineretului PSD, iar acum, membru de seamă al PNL. Vîlceanu este propunerea PNL pentru Ministerul Fondurilor Europene, domeniu pe care cu siguranță nu îl înțelege și nu îl va înțelege niciodată. Domnul acesta este fost ministru de Finanțe, care a sfidat românii prin gafele sale, cea mai recentă fiind declarația că este un om simplu și cheltuie pe lună 10 000 de lei, adică contravaloarea pensiilor minime pe care le încasează un pensionar român într-un an.

Bomboana de pe coliva cu care această monstruoasă coaliție se pregătește să înmormânteze România este Marian Neacșu. Condamnat definitiv pentru conflict de interese, fosta mână dreaptă a lui Liviu Dragnea, este desemnat pentru funcția de secretar general al Guvernului PNL – PSD – UDMR. Un condamnat penal va avea rolul de a controla întreg fluxul de documente ale Guvernului și va coordona companii ale statului, precum Transgaz și Transelectrica. O nouă palmă dată tuturor românilor care au protestat și votat împotriva corupților.

În final, putem spune doar: Bravo, măi Marcele! Ai reuși să îți bați joc de PNL și de președintele Klaus Iohannis prin cel mai machiavelic plan de confiscare a României. Din păcate pentru voi, românii vor deschide ochii și vor ieși din nou în stradă pentru a apăra democrația, statul de drept și România.

Sursa foto: România actualități (www.romania-actualitati.ro)

Publicitate

Politică Administrație

DECIZIE: Acordarea pensiilor speciale ale aleșilor locali se amână un an de zile. Ce spune Marcel Ciolacu

Publicat

în

DECIZIE: Acordarea pensiilor speciale ale aleșilor locali se amână un an de zile. Ce spune Marcel Ciolacu

Credem că cea mai bună soluție este prorogarea cu un an a intrării în vigoare a pensiilor speciale pentru aleșii locali, a declarat luni seară liderul PSD, Marcel Ciolacu, după ședința liderilor partidelor din coaliția de guvernare.

„S-a avut această discuție (referitoare la pensiile speciale pentru aleșii locali – n.r.). Credem că cea mai bună soluție în acest moment este prorogarea de termen pentru un an de zile”, a declarat Marcel Ciolacu după ședința coaliției de guvernare.

Pensiile speciale pentru primari, consilieri și președinți de consilii județene au fost introduse prin Codul administrativ din 2019, însă au fost prorogate în fiecare an.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț: „Un an de mandat parlamentar în slujba locuitorilor din județul Alba!”

Publicat

în

Deputatul PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț: „Un an de mandat parlamentar în slujba locuitorilor din județul Alba!”

Stimați locuitori ai județului Alba,

Se împlinește un an de la alegerile parlamentare și aproape un an de când mi-am preluat mandatul de deputat. Dumneavoastră sunteți cei mai în măsură să spuneți dacă v-am reprezentat așa cum v-ați dorit în Parlamentul României și ce trebuie să îmbunătățesc pentru ca activitatea mea să corespundă necesităților și să fie pe măsura așteptărilor.

Activitatea parlamentară se măsoară și în cifre: Am avut 21 de luări de cuvânt, 12 declarații politice, 25 de propuneri legislative (alături de colegii din PSD), dintre care una a devenit lege, 115 întrebări și interpelări și 6 moțiuni semnate. De asemenea, am depus peste 60 de amendamente pentru ca locuitori din județul Alba să beneficieze de investiții guvernamentale

Electrica Furnizare Discount

Demersurile mele au avut ca scop îmbunătățirea calității vieții oamenilor din Alba: accesibilizarea accesului la servicii medicale în mediul rural și îmbunătățirea calității actului medical în urban, investiții în infrastructura rutieră, ajutarea oamenilor din Alba afectați de inundații, descentralizarea deciziei și mai multă putere pentru autoritățile publice locale, sprijin pentru mediul privat, pentru turismul rural și montan, pentru agricultori și crescători de animale, șanse egale la angajare în sistemul public pentru tineri și deopotrivă vârstnici, scăderea prețurilor la lemnele de foc pentru populație sau sprijin pentru instituțiile de învățământ. Am reacționat când subvențiile pentru fermieri au scăzut dramatic și am transmis propunerile lor decidenților guvernamentali.

De asemenea, m-am folosit de toate prerogativele legislative și de toate pârghiile pe care le-am avut la dispoziție pentru ca spitalele din Apuseni să beneficieze de investiții, DN 74, DN 74 A și DN 75 să fie asfaltate, iar elevii din satele noastre să beneficieze de condiții egale de învățare.

O parte dintre demersuri, cu sprijinul dvs. și al celorlalți parlamentari, s-au concretizat, iar altele sunt în curs. Spre exemplu, mă bucur că primăriile vor hotărî soarta școlilor lăsate în paragină, după ce propunerea legislativă pe care am inițiat-o împreună cu colegii parlamentari PSD a fost promulgată. Schimbarea destinației se putea face, până acum, doar cu avizul conform al Ministerului Educației. Aleșii locali cunosc cel mai bine necesitățile oamenilor și au capacitatea necesară să prevadă dacă pentru respectiva școală vor exista solicitări din partea părințiilor, în funcție de natalitate și de alți indicatori siguri și obiectivi. Primarii nu au nevoie de birocrație excesivă și de negații din partea autorităților centrale. Fostele școli pot fi modernizate, inclusiv cu bani europeni și pot fi transformate în centre sociale, cămine de vârstnici, dispensare, locuri de agrement și socializare sau li se pot oferi orice alte utilități, în funcție de necesități.

 Nu voi renunța și, chiar dacă nu am amintit în fiecare zi, am continuat munca pentru înființarea primului centru de dializă în Apuseni și a unui cabinet de expertiză medicală a capacității de muncă în această zonă.

Îmi doresc să fiu în continuare parlamentarul tuturor locuitorilor județului Alba. A celor care m-au votat și a celor care au avut alte opțiuni sau care, din diferite motive, nu au participat la vot. Orice propuneri pe care doriți să mi le faceți sunt binevenite!

Cu considerație,

Deputat PSD de Alba,

Radu Marcel Tuhuț

Citește mai mult

Politică Administrație

PSD și PNL împart astăzi funcțiile de prefecți, subprefecți și secretari de stat: Câte posturi vor primi fiecare

Publicat

în

PSD și PNL împart astăzi funcțiile de prefecți, subprefecți și secretari de stat: Câte posturi vor primi fiecare

Liderii PSD și PNL se reunesc luni atât în ședințe separate, cât și într-o întâlnire a coaliției, pentru a stabili cum își împart funcțiile de prefecți, subprefecți și secretari de stat.

Biroul Executiv al PNL are loc la ora 10.00, PSD are Biroul Politic Naţional la ora 13.00, iar ședința coaliției e programată la ora 18.00.

În ceea ce privește împărțirea funcțiilor de prefecți, unul dintre scenariile discutate este ca partidul care conduce Consiliul Județean să dea și prefectul. Chiar dacă acest scenariu nu va fi pus în aplicare, PNL va pierde cinci posturi de prefecți față de cele 22 pe care le avea în coaliția anterioară cu USR.

Electrica Furnizare Discount

CITEȘTE ȘI: Propunerea PSD pentru funcția vacantă de subprefect de Alba: Un cunoscut medic din județ, în cărți

În ceea ce privește cele 84 de posturi de secretari de stat, PSD va avea 42, PNL – 34 și UDMR – 8, potrivit surselor G4Media.ro.

În interiorul PNL se discută și propunerea ca organizațiile județene care au dat miniștri să nu mai aibă și prefecți.

Sursa: g4media.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare