Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă | Beniamin Todosiu (deputat PSD de Alba): PNL Alba vrea să devină partidul unic în județ, prin șantaj și practici comuniste

Bogdan Ilea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comunicat de presă | Beniamin Todosiu (deputat PSD de Alba): PNL Alba vrea să devină partidul unic în județ, prin șantaj și practici comuniste

PNL Alba își dorește să devină un partid unic la nivel județean, apelând la practici comuniste, șantajând primarii sau candidații pentru alegerile locale. Dacă are culoarea politică a PNL și dacă primarul se ploconește în fața noilor ciocoi politici liberali, o comunitate primește sprijin și bani pentru dezvoltare. Dacă primarul este de altă culoare politică sau îndrăznește să îi supere pe baronii Dumitrel și Roman, comunitatea întreagă este pedepsită prin închiderea robinetului cu bani de la Consiliul Județean Alba.

Așa se face că două treimi (peste 60%) dintre primarii PNL au fost importați din alte partide. Cum au ajuns ei în PNL Alba? În primul rând prin șantaj politic, folosindu-se ca motiv finanțările acordate prin Consiliul Județean Alba. Astfel, dacă nu ești un primar din PNL, Consiliul Județean Alba nu finanțează proiectele din localitatea ta, ba mai mult pune și bețe în roate dezvoltării locale prin diversele instituții pe care le controlează. În unele cazuri, comunele care nu au propriile servicii de urbanism sunt la mâna Consiliul Județean pentru acordarea avizelor și autorizațiilor necesare la toate investițiile importante.

Citește și: Comunicat de presă Corneliu Mureșan | Heliportul ”Mureșan”, din orașul Câmpeni,  mai aproape de realizare!

Ca exemplu, Alba Iulia a fost ignorată total timp de trei ani, în perioada în care primarul Gabriel Pleșa era în USR. În aceeași perioadă, primăriile din Blaj și Ocna Mureș se lăfăiau în banii pompați de Consiliul Județean condus de Ion Dumitrel. Culmea tupeului Consiliului Județean este faptul că investește acum bani publici la Ocnișoara, un sat cu câțiva oameni, pentru a construi o zonă de agrement, dar a ignorat în ultimii trei ani proiectul construirii unui ștrand în Alba Iulia, municipiul cu cea mai mare populație din județ. Mai nou, după transferul lui Gabriel Pleșa în PNL, pe pliantele liberale aparte promisiunea pompoasă a construirii unui „aquapark” în municipiul reședință de județ.

Ion Dumitrel și Florin Roman folosesc de fapt bugetul județului pentru a pune presiune pe comunitățile locale, în speranța că vor cumpăra voturile oamenilor. Ținta este ca PNL să devină partidul unic, organizat militărește pe modelul comunist, iar județul Alba să fie tratat ca o feudă a baronilor PNL.

Din păcate pentru PNL Alba, oamenii nu mai pot fi mințiți sau amăgiți de noii ciocoi politici, iar PSD nu va le acceptă blatul pentru alegerile locale cu PNL, ci va lupta în fiecare municipiu, oraș și comună. Noul PSD înseamnă oameni corecți, echilibrați și buni profesioniști care luptă să readucă democrația în primăriile confiscate de PNL. Împreună vom reuși să facem mai mult pentru Alba, mai bine pentru oameni!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova

Bogdan Ilea

Publicat

în

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova COMUNA GÂRBOVA, titular al proiectului „MODERNIZAREA SISTEMULUI DE SCURGERE A APEI PLUVIALE, SATUL RECIU, COMUNA GÂRBOVA, JUDEȚUL ALBA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Alba, în cadrul procedurii de evaluare a impactului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea