Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă – 25.000 de voturi împotriva hoției, în Alba

Publicat

în


Alba, fără hoție va ajunge departe!


În urma rezultatelor finale la alegerile europarlamentare, Alianța  USR PLUS  a obținut 22,4%, iar PSD 22,5%. Dacă diaspora n-ar fi fost blocată din nou la vot, ca în 2014, USR PLUS bătea PSD fără drept de apel. La fel ca în 2014, Teodor Meleșcanu se face vinovat de organizarea votului în diaspora și a demonstrat, încă o dată, că nu este un diplomat, ci un servitor umil intereselor de partid.

Beniamin Todosiu, președintele Filialei Județene a Partidului Uniunea Salvați România (USR), s-a declarat mulțumit de rezultatul obținut de Alianța USR PLUS în județul Alba. „Alba, fără hoție va ajunge departe! Am bătut PSD în municipiile: Alba Iulia, Sebeș, Blaj și orașul Ocna Mureș. Practic, la nivelul județului am obținut peste 25.000 de voturi – 15,93%, atât cât ne-am și propus. Considerăm că cele peste 25.000 de voturi obținute au fost date împotriva hoției și incompetenței promovate de PSD. Multă lume nu știe că subvențiile de la Uniunea Europeană erau în pericol dacă PSD obținea un scor bun la aceste alegeri”, a declarat Beniamin Todosiu.

Elit - Gustul Desăvârșit

USR PLUS și-a îndeplinit obiectivul cu un buget mic.


USR PLUS și-a îndeplinit obiectivul cu un buget mic. Întregul buget de campanie a alianței  a fost  de aproximativ 5 mii de euro, iar suma a provenit exclusiv din donații și împrumuturi ale câtorva membri USR ALBA. În comparație, doar Mircea Hava, candidatul PNL, a adus de acasă peste 50.000 de euro. Oamenii trebuie să știe că toate cheltuielile pe care le fac partidele în campanie vor fi decontate de la bugetul de stat, ceea ce explică lipsa de chibzuință a unor partide.


Cine a votat cu USR PLUS?


Monica Gal, președinte la USR Ocna Mureș, a făcut o analiză asupra profilului  alegatorului USR PLUS.

50% dintre votanții noștri au vârsta între 18 și 35 de ani. Sunt foarte fericită că tinerii înțeleg impasul în care viitorul nostru a intrat și îi felicit că au ieșit în număr mare la vot și au votat lista cu cei mai competenți și integri candidați  de la europarlamentare. Am întâlnit și la Ocna Mureș tineri plecați, care au venit să voteze acasă, convingându-și părinții și bunicii să voteze cu USR.”    


Pro România să își schimbe numele urgent în Pro PSD


La Sebeș, președintele filialei locale a USR, Ion Anghel, s-a declarat mulțumit de scorul obținut de USR PLUS. „Am reușit și la Sebeș să batem PSD-ul depășindu-i cu peste 1.100 de voturi. În această campanie am avut un singur adversar: PSD. Nu pot să uit de USL (alianța dintre PSD și PNL din anul 2011. PNL-ul a fost în multe rânduri complicitarul PSD. De fapt, pe plan local nu am văzut PNL să facă o opoziție fermă și susținută împotrivă PSD. La fel de complicitar e și Victor Ponta cu partidul său Pro România. Cum au scăpat de Dragnea a și votat în parlament pentru candidatul PSD la președinția Camerei Deputaților. Pro România să înceteze din a minți electoratul și să-și schimbe urgent numele în Pro PSD.”

În urma rezultatelor  de la alegerile europarlamentare, Alianța 2020 USR PLUS  a obținut 8 mandate și vor fi ocupate după cum urmează: Dacian Cioloș, Cristian Ghinea, Dragoș Pîslaru, Clotilde Armand, Dragoș Tudorache, Nicolae Ștefănuț, Vlad Botoș și Ramona Strugariu.


Fără penali și pensii speciale. Salarii mari prin taxe mai mici pe muncă.


Partidul Uniunea Salvați România (USR) este cel mai tânăr partid cu reprezentare în Parlamentul României. Președintele partidului este Dan Barna, iar printre prioritățile legislative amintim:

  • Eliminarea pensiilor speciale
  • Fără penali în funcții publice
  • Vot electronic
  • Alegerea  primarilor în două tururi

În ceea ce privește capitolul economie, Claudiu Năsui, deputat USR, a anunțat încă din februarie câteva propuneri economice, care vor contribui la creștere economică sustenabilă. În momentul de față, România are cea mai mare impozitare pe muncă din Europa de Est – 45%. Reducerea pavării fiscale până la 30% ar permite creșteri salariale nete de aproximativ 20% și scutire de impozit pe venit până la un salariu minim pentru toți angajații, iar contribuția pentru pensie să se realizeze progresiv în funcție de vârstă. Tinerii până la vârsta de 21 de ani vor fi scutiți de CAS și vor începe să contribuie gradual la pensie după vârsta de 21 de ani. Contribuția obligatorie pentru pensii se va mări cu 5% pentru fiecare an până la cota standard de 25% (21 ani – 5%, 22 ani – 10%, 23 ani – 15%, 24 ani – 20%, peste 24 ani – 25%). O astfel de măsură ar ajuta integrarea de la început pe piața forței de muncă și nu ar mai fi nevoiți să plece în străinătate.


USR Alba se extinde în tot județul.  Împreună salvăm România!


USR Alba a reușit în numai 6 luni de zile să realizeze o structură de 11 filiale în județ. În cel mai scurt timp vom finaliza alte 10 filiale, urmând ca până la următoarele alegeri să avem filiale funcționale în toate unitățile teritorial administrative.


Tu pierzi timpul pe drum, România pierde timpul de 30 ani.


Am avut o campanie electorală de succes. Nu am fi reușit fără susținerea și determinarea voluntarilor care au luat parte la acțiuni în stradă. O amintire plăcută ne va rămâne acțiunea  de pe drumul dintre Alba-Iulia și Sebeș, acolo unde am format o coloană umană prin care am încercat să mobilizăm electoratul la să participe la vot, dar, totodată, a fost și un flashmob de protest la adresa guvernanților care au fost incapabili să termine tronsonul de autostradă dintre cele două orașe.

Le mulțumim reprezentanților noștri din secțiile de votare, voluntarilor și membrilor de partid care au contribuit la obținerea acestui rezultat istoric. Felicitări tuturor celor care cred în schimbare.

Biroul de presă al USR Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

PSD vine din nou cu măsuri concrete în beneficiul celor cu venituri reduse! Proiectul PSD privind acordarea voucherelor pentru alimente se implementează în ritm accelerat. Recent s-au semnat contractele pentru tipărirea voucherelor, iar Poșta Română a fost desemnată pentru a le distribui. Peste 3 milioane de persoane, din categorii vulnerabile, vor primi un ajutor de 250 de lei, odată la două luni, timp de un an și jumătate.

Beneficiarii proiectului vouchere pentru alimente sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

– pensionarii cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social oferit de stat;
– persoanelor fără adăpost.

Jumătate din cele 3,1 miliarde de lei, necesare pentru voucherele de alimente, vor veni din fonduri europene.

Încă o dată realitatea îi contrazice pe cei de la USR care susțineau despre acest program că „este doar un powerpoint” care nu va fi acceptat de Comisia Europeană. PSD este alături de cei mulți, care au nevoie în această perioadă de sprijin concret!

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Publicat

în

Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Am participat, în aceste zile, alături de o delegație din România, la întâlniri oficiale dar cordiale cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, președintele comisiei de administrație publica și amenajarea teritoriului, Larisa Voloh, secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, Lidia Dabija și secretarul general adjunct al guvernului, Svetlana Țurcanu.

Cu această ocazie, a fost semnat un acord de cooperare între comisiile parlamentare permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Documentul a fost semnat de către președinții comisiilor de administrație publică și amenajarea teritoriului (din care fac parte), mai exact de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu  și Larisa Voloh

Între altele, acordul prevede că cele două state vor pleda pentru modernizarea administrației publice, vor coopera în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea spațială și dezvoltarea regională. De asemenea, România și Moldova vor sprijini colaborarea și vor contribui la stabilirea relațiilor de fraternitate între colectivitățile noastre locale. Nu în ultimul rând, vom sprijini realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cu referire la administrația publică ce are ca finalitate ajustarea sistemului administrativ din Republica Moldova la Spațiul Administrativ European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Îmi reiterez, cu această ocazie, susținerea necondiționată pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru continuarea reformei administrative și, nu în ultimul rând, a efortului nostru comun pentru asigurarea securității regiunii și sprijinirii refugiaților ucraineni.

Oamenii din Republica Moldova sunt frații noștri de peste Prut! Avem același idealuri și credințe, vorbim aceeași limbă, iar inimile noastre bat la fel. Doar uniți, împreună, putem fi mai puternici!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Publicat

în

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Senatul a adoptat ieri cadrul legal ce va permite finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a centralei nucleare de la Cernavodă, făcând astfel încă un pas important spre dobândirea independenței energetice a României. Obiectiv energetic de importanță națională, termocentrala de la Iernut se afla într-un stadiu de execuție de circa 90% dar, din cauza unor probleme ale constructorului spaniol, contractul a fost reziliat și investiția s-a blocat.

În condițiile actuale de criză energetică, marcată de un context geopolitic complicat și imprevizibil, în care invazia rusă în Ucraina are efecte negative asupra întregului sistem energetic european, era necesară identificarea și adoptarea unor soluții legislative care să permită finalizarea în timp util a unor obiective energetice de o importanță deosebită, așa cum este și centrala de la Iernut, care va furniza o importantă cantitate de electricitate în sistemul național. În discuțiile și negocierile pe care le-am avut ieri cu colegii mei senatori, atât în comisiile reunite de specialitate, cât și la votul din plenul Senatului, am căzut de acord să creăm cadrul legal astfel încât, în situația obiectivelor de investiții nefinalizate, de acest tip, entitățile contractante să poată aplica procedura de negociere fără invitație prealabilă la o procedură concurențială de ofertare pentru atribuirea contractelor sectoriale, pentru restul de executat, dacă acesta este de maxim 40% din stadiul fizic aferent proiectului de investiții. Astfel, modificând în Senat Legea 250/2022, de aprobare a OUG 54/2022, care modifica Legea 96/2016, privind achizițiile sectoriale, am flexibilizat cadrul legal privind achizițiile, permițând reluarea lucrărilor la Iernut, unde sperăm ca prima din cele 2×1 unități (215MWe) să fie pusă în funcțiune până la finele anului viitor.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, am introdus și o altă prevedere care se referă la energia nucleară și care va permite Statului Român să atribuie contractul pentru finalizarea centralei de la Cernavodă printr-o procedură de negociere fără invitație prealabilă, indiferent de stadiul fizic de realizare al proiectului de investiții.

Având în vedere că, în mai puțin de 5 ani, reactorul 1 de la Cernavodă, cu o putere de 700 MWh, va intra în revizie și retehnologizare pentru 2 ani, iar din 2029 și reactorul 2 va intra în același proces de retehnologizare, era nevoie de un cadru legal care să răspundă acestei situații de urgență extraordinară, generată de conflictul armat din vecinătatea granițelor României și de criza energetică din Europa. Este bine-cunoscut că licitațiile în România și mai ales procedurile lungi și greoaie de contestare, sunt o mare problemă și fără un astfel de cadrul legal am fi riscat să ne aflăm într-o situație periculoasă, în care licitațiile s-ar fi extins pe ani de zile, iar România nu ar mai fi avut energie suficientă.

Sorin Ioan BUMB,
Senator PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare