Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Comunele din Alba în care oamenii muncesc de zor și nu primesc ajutoare sociale: Ziua începe la ora 5.00 și se termină noaptea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Locuitorii a două comune din Alba trudesc de dimineața până seara și puțini sunt cei care primesc ajutor social.  

munca la campDaca unii lucreaza la oras, altii muncesc pamantul. Toate cele peste 3.000 de hectare de teren din zona sunt semanate si produc mii de tone de cereale. Astfel, comunitatile de acolo au ajuns printre cele mai bogate din judet.

Domnul Ioan, din Daia Romana, nu a fost niciodata angajat. Inca din tinerete a invatat sa lucreze pamantul si traieste acum din agricultura.

Ioan Gherghina, fermier: „Productia o vindem, intr-adevar, ne-am cumparat in fiecare an utilaje mai moderne ca sa facem lucrarile cat mai bine, ne platim datoriile pe care le avem la furnizorii de seminte.”

In timp ce unii localnici cultiva cereale, altii au ferme de animale.

„Se traieste mai bine la tara. Ziua la noi incepe vara la ora 5 si se termina la ora 12, noi dormim noaptea cum dorm altii la oras de amiaza” – explica un localnic.

In Ciugud, in schimb, oamenii s-au indreptat spre munca la oras. Nici ei nu sunt invatati sa stea degeaba.

„Lucrez la o firma in Alba Iulia si dupa orele de serviciu, acasa, muncim in gospodarie, ne lucram gradina. La noi toti oamenii muncesc” – explica un satean.

„Fac curat asa batrana cum sunt, dar nu ma las. Aici nu sunt oameni puturosi”, spune o femeie.

Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud: „Nivelul de trai in comuna Ciugud este unul destul de ridicat, pentru ca in general oamenii sunt mai pretentiosi si nu isi permit sa traiasca din ajutor social.”

Cele doua comune invecinate sunt legate printr-un drum agricol asfaltat care strabate campul si faciliteaza accesul satenilor la parcelele de pamant.

Sursa Stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Elevi din Blaj și Aiud, în lotul județului Alba la etapa națională a Olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevi din Blaj și Aiud, în lotul județului Alba la etapa națională a Olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat” Etapa județeană a OLIMPIADEI NAȚIONALE DE ARGUMENTARE, DEZBATERE ȘI GÂNDIRE CRITICĂ „TINERII DEZBAT”, ETAPA JUDEȚEANĂ-2024 s-a desfășurat în 23 aprilie 2024, la Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia coordonată de inspector Gabriela Anamaria […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea