„Competenţa” guvernării portocalii Băsescu – Udrea – Boc, redusă la nivel local: Dobra – Bogdan – Negruţ

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Spre sfârşitul anului trecut, guvernarea portocalie de la nivel local: Dobra – Bogdan – Negruţ, străduindu-se să nu treacă nicio lună a anului fără amprenta lor catastrofală, şi-au pus minţile portocalii la muncă şi au hotărât înlocuirea (schimbarea) câtorva directori ai unor instituţii de învăţământ şi cultură de pe raza municipiului Sebeş. Motivul, unul simplu: nu corespund cerinţelor catastrofei portocalii care conduce (vremelnic), atât la nivel naţional cât şi local. Trei directori, la care o să facem referire, buni manageri, bine pregătiţi profesional, au fost înlocuiţi din funcţiile pe care le deţineau doar pentru vina de a fi membri ai Partidului Naţional Liberal.
lProfesor Rodica Groza – Şcoala generală cu clasele l-VIII Silviu Cărpinişianu.
Spicuim din activitatea profesională: Cursuri de formare în Polonia, Spania, Italia, Anglia, Israel. În mandatul ei, Şcoala Generală „Silviu Cărpinişianu” a devenit prima şcoală europeană din judeţul Alba. În 2008 a inaugurat, în cadrul şcolii, prima LUDOTECĂ (bibliotecă de jocuri şi jucării educaţionale) din judeţul Alba. În perioada 2003 – 2010 a derulat o serie de proiecte educative cu fonduri guvernamentale în parteneriat cu Asociaţia Gisas, Consiliul Local şi Primăria Sebeş. În 2010 a început derularea unui proiect cu finanţare Pos-Dru (Uniunea Europeană), proiect în parteneriat cu Şcoala Generală din Sălişte, o Şcoală Generală din Cluj şi o şcoală din Anglia, valoarea proiectului fiind de 5 milioane de euro. Este preşedinte al  Asociaţiei Gisas. Şi  lista poate continua, mărturie stă CV-ul doamnei profesor.
lProfesor Constantin Satapi: în perioada 2005-2010, director al Centrului Cultural Lucian Blaga. A revitalizat activitatea Centrului Cultural „Lucian Blaga” prin înfiinţarea mai multor cercuri: pian; chitară; ansamblu folcloric; cenaclul literar „Lucian Blaga”; dansuri sportive (unde activează peste 70 de copii). În mandatul său a fost reabilitată în totalitate clădirea Casei de Cultură şi a fost construit Complexul muzical „Lucian Blaga” pe lângă Casa Memorială de la Lancrăm (sală de conferinţă, bibliotecă documentară, sală festivă, cazare, etc). S-au desfăşurat cu succes în fiecare an festivalul Internaţional „Lucian Blaga”; Festivalul Concurs de muzică populară „Felician Farcaşiu”; Conferinţa Naţională a Inginerilor din România „Dorin Pavel”.
l Profesor Vasile Bâtiu: în perioada 2005 – 2006, director la Şcoala Generală cu clasele l-VIII Petreşti. În mandatul său au fost construite: o grădiniţă (valoarea aproximativă a investiţiei este de 27 de miliarde de lei vechi) finalizată în 2009 şi o şcoală (valoarea aproximativă a investiţiei este de 38 miliarde lei vechi) finalizată în 2010. În ziua când inaugura noua clădire a Şcolii Generale din Petreşti, domnului profesor Vasile Bâtiu, ca semn al „recunoştinţei” guvernării portocalii, i se înmâna adresa ISJ Alba prin care era informat că a fost înlocuit din funcţie. Preotul paroh orthodox, Coman, aflat la inaugurare (pentru slujba de sfinţire) afirma: „Eu când am finalizat lucrarea la noua Biserică am primit Brâul şi Crucea Patriarhală. Pe omul acesta de ce-l schimbaţi?”…No comment! Şi ca o exemplificare a profesionalismului persoanelor numite în funcţiile de conducere proaspăt eliberate, rămânem doar la Şcoala generală din Petreşti. Aici a fost numită în funcţia de director doamna profesor Mihaela F. a cărei principală calitate este reprezentată de faptul că este verişoara domnului deputat PDL, Clement Negruţ, iar singurele lucrări ştiinţifice lăsate în urmă sunt reclamaţiile agramate la adresa ex-directorului Vasile Bâtiu, încă de pe vremea când subprefect al judeţului era chiar deputatul PDL Clement Negruţ. Credem că tot ce era de demonstrat a fost demonstrat, iar locuitorii municipiului Sebeş sunt îndreptăţiţi să ştie aceste lucruri.
Biroul de presă al PNL Sebeş

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Comentarii

vigilante 2 februarie 2011 at 10:57

Nu cunosc ii personal pe acei directori demisi si nici nu pot face afirmatii legate de competenta sau incompetenta acestora insa nu sunt de acord ca oameni sa fie promovati in functii doar pe line de partid sau nepotism. De aceea merge asa cum merge in tara..sunt promovate toate nonvalorile. Personal cunosc un director de scoala care a „trecut” ca sa zic asa prin toate partidele de vre-o 15 ani incoace doar pt a ramane la conducerea institutiei. No comment.

liviu 2 februarie 2011 at 11:40

Rusine celor de la PNL,parca este obligatoriu ca numai ei sa conduca in acest judet.La ei sa rastunat carul cu CAPABILI.Sunt cei mai curati,cei mai destechpti.

sorin 2 februarie 2011 at 12:17

Stimate domn Liviu, va rog sa imi dati un singur exemplu de atitudine manageriala profesionista la nivelul orasului Sebes! Eu vad doar gropi in asfalt, drumuri pline de noroaie, stranduri transformate in gropi de gunoi, disparitia momentului in care sebesenii aveau ocazia sa se intalneasca cu cei plecati peste hotare, lipsa iluminatului public in multe zone ale orasului si absolut nici o solutie sau masuri de redresare a acestei situatii desii sau marit taxele si impozitele locale si banii au fost cheltuiti pe nu stiu ce! Va urez succes in gasirea unui exemplu!

costelus2011 2 februarie 2011 at 12:26

dragii mei lasati-i pe dobra si pe negrut in pace pe lista rusinii din parlament ei fiind impreuna cu peres * Z-EROII * nostrii dupa cate ne-au facut putem sa-i lasam sa mai pasca pana pot in poiana portocalie nu de alta dar de mai multe ori acestia s-au si c…. in sustar,….. ii asteptam cat mai repede ……*la urne*

Mai,,trio grigoriu,,ati fost impotriva ca Subaru ??? 2 februarie 2011 at 14:51

Niciunul din cei ,,trei….,,, nu ati luat atitudine pentru taierea pensillor si reducerea salariilor si daca tineati la noi faceati ca Subaru,dar voua va place ca aveti bani si detoate iar ca falosi ce santeti o sa va taxam in curand la alegeri !Sa traiti si ve-ti vedea !

NECUNOSCUT 2 februarie 2011 at 16:48

Nu au luat atitudine la nici una din legile care au fost trecute prin asumarea raspunderii, asa ca sunteti asteptati toti deputatii si senatorii de Alba care au avut atitidinea de nepasare fata de locuitorii judetului, sa veniti sa le mai cereti votul ca o sa fiti tratati la fel cu indiferenta . NENOROCITI, HOTI,LINGAI SI MINCINOSI PORTOCALII.

robert 2 februarie 2011 at 20:24

la alegeri p.d.l. a promis centura orasului si primim doar minciuni iar cei trei deputati ii asteptam la alegeri nu le-au pasat de alegatori ne-au neglijat complet sint curios daca mai curajul sa ne mai ceara votul

Roxana 2 februarie 2011 at 20:49

Daca doamna dir SUPERTOTSTIUTOARE a facut atatea .De ce nu are rezultate si la invatatura?Nu pleca peste hotare si-si lasa\proiectele\ spre finalizare \sotului cu o firma de 2 bani\ ,iar MARELE SALAPI a avut grija si de MARIA-SA facandu-si casa la Strungari intrun timp record din salariu de dascal, \SARACU\, la fel ca si Batiu de la Petresti , ca vorba vine daca ai bani poti face multe .Saracii PNL-nisti! Ce se face tara fara ei? Oare noi ce ne facem ca doar reteta PDL-istilor de la ei au invatat-o

Comentariile sunt oprite