Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Competenţa” guvernării portocalii Băsescu – Udrea – Boc, redusă la nivel local: Dobra – Bogdan – Negruţ

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spre sfârşitul anului trecut, guvernarea portocalie de la nivel local: Dobra – Bogdan – Negruţ, străduindu-se să nu treacă nicio lună a anului fără amprenta lor catastrofală, şi-au pus minţile portocalii la muncă şi au hotărât înlocuirea (schimbarea) câtorva directori ai unor instituţii de învăţământ şi cultură de pe raza municipiului Sebeş. Motivul, unul simplu: nu corespund cerinţelor catastrofei portocalii care conduce (vremelnic), atât la nivel naţional cât şi local. Trei directori, la care o să facem referire, buni manageri, bine pregătiţi profesional, au fost înlocuiţi din funcţiile pe care le deţineau doar pentru vina de a fi membri ai Partidului Naţional Liberal.
lProfesor Rodica Groza – Şcoala generală cu clasele l-VIII Silviu Cărpinişianu.
Spicuim din activitatea profesională: Cursuri de formare în Polonia, Spania, Italia, Anglia, Israel. În mandatul ei, Şcoala Generală „Silviu Cărpinişianu” a devenit prima şcoală europeană din judeţul Alba. În 2008 a inaugurat, în cadrul şcolii, prima LUDOTECĂ (bibliotecă de jocuri şi jucării educaţionale) din judeţul Alba. În perioada 2003 – 2010 a derulat o serie de proiecte educative cu fonduri guvernamentale în parteneriat cu Asociaţia Gisas, Consiliul Local şi Primăria Sebeş. În 2010 a început derularea unui proiect cu finanţare Pos-Dru (Uniunea Europeană), proiect în parteneriat cu Şcoala Generală din Sălişte, o Şcoală Generală din Cluj şi o şcoală din Anglia, valoarea proiectului fiind de 5 milioane de euro. Este preşedinte al  Asociaţiei Gisas. Şi  lista poate continua, mărturie stă CV-ul doamnei profesor.
lProfesor Constantin Satapi: în perioada 2005-2010, director al Centrului Cultural Lucian Blaga. A revitalizat activitatea Centrului Cultural „Lucian Blaga” prin înfiinţarea mai multor cercuri: pian; chitară; ansamblu folcloric; cenaclul literar „Lucian Blaga”; dansuri sportive (unde activează peste 70 de copii). În mandatul său a fost reabilitată în totalitate clădirea Casei de Cultură şi a fost construit Complexul muzical „Lucian Blaga” pe lângă Casa Memorială de la Lancrăm (sală de conferinţă, bibliotecă documentară, sală festivă, cazare, etc). S-au desfăşurat cu succes în fiecare an festivalul Internaţional „Lucian Blaga”; Festivalul Concurs de muzică populară „Felician Farcaşiu”; Conferinţa Naţională a Inginerilor din România „Dorin Pavel”.
l Profesor Vasile Bâtiu: în perioada 2005 – 2006, director la Şcoala Generală cu clasele l-VIII Petreşti. În mandatul său au fost construite: o grădiniţă (valoarea aproximativă a investiţiei este de 27 de miliarde de lei vechi) finalizată în 2009 şi o şcoală (valoarea aproximativă a investiţiei este de 38 miliarde lei vechi) finalizată în 2010. În ziua când inaugura noua clădire a Şcolii Generale din Petreşti, domnului profesor Vasile Bâtiu, ca semn al „recunoştinţei” guvernării portocalii, i se înmâna adresa ISJ Alba prin care era informat că a fost înlocuit din funcţie. Preotul paroh orthodox, Coman, aflat la inaugurare (pentru slujba de sfinţire) afirma: „Eu când am finalizat lucrarea la noua Biserică am primit Brâul şi Crucea Patriarhală. Pe omul acesta de ce-l schimbaţi?”…No comment! Şi ca o exemplificare a profesionalismului persoanelor numite în funcţiile de conducere proaspăt eliberate, rămânem doar la Şcoala generală din Petreşti. Aici a fost numită în funcţia de director doamna profesor Mihaela F. a cărei principală calitate este reprezentată de faptul că este verişoara domnului deputat PDL, Clement Negruţ, iar singurele lucrări ştiinţifice lăsate în urmă sunt reclamaţiile agramate la adresa ex-directorului Vasile Bâtiu, încă de pe vremea când subprefect al judeţului era chiar deputatul PDL Clement Negruţ. Credem că tot ce era de demonstrat a fost demonstrat, iar locuitorii municipiului Sebeş sunt îndreptăţiţi să ştie aceste lucruri.
Biroul de presă al PNL Sebeş


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Oameni cu inima mare! Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud

Unirea Ziarul

Publicat

în

Voluntari din Franța și Germania au construit un parc de joacă pentru copiii din Aiud Timp de o săptămână mai mulți voluntari din Franța, Germania, dar și alte state europene s-au aflat la Aiud, unde au construit un loc de joacă pentru copii. Toate materialele din care s-a realizat parcul de joacă pentru copiii aiudeni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea