Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Competenţa” guvernării portocalii Băsescu – Udrea – Boc, redusă la nivel local: Dobra – Bogdan – Negruţ

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Spre sfârşitul anului trecut, guvernarea portocalie de la nivel local: Dobra – Bogdan – Negruţ, străduindu-se să nu treacă nicio lună a anului fără amprenta lor catastrofală, şi-au pus minţile portocalii la muncă şi au hotărât înlocuirea (schimbarea) câtorva directori ai unor instituţii de învăţământ şi cultură de pe raza municipiului Sebeş. Motivul, unul simplu: nu corespund cerinţelor catastrofei portocalii care conduce (vremelnic), atât la nivel naţional cât şi local. Trei directori, la care o să facem referire, buni manageri, bine pregătiţi profesional, au fost înlocuiţi din funcţiile pe care le deţineau doar pentru vina de a fi membri ai Partidului Naţional Liberal.
lProfesor Rodica Groza – Şcoala generală cu clasele l-VIII Silviu Cărpinişianu.
Spicuim din activitatea profesională: Cursuri de formare în Polonia, Spania, Italia, Anglia, Israel. În mandatul ei, Şcoala Generală „Silviu Cărpinişianu” a devenit prima şcoală europeană din judeţul Alba. În 2008 a inaugurat, în cadrul şcolii, prima LUDOTECĂ (bibliotecă de jocuri şi jucării educaţionale) din judeţul Alba. În perioada 2003 – 2010 a derulat o serie de proiecte educative cu fonduri guvernamentale în parteneriat cu Asociaţia Gisas, Consiliul Local şi Primăria Sebeş. În 2010 a început derularea unui proiect cu finanţare Pos-Dru (Uniunea Europeană), proiect în parteneriat cu Şcoala Generală din Sălişte, o Şcoală Generală din Cluj şi o şcoală din Anglia, valoarea proiectului fiind de 5 milioane de euro. Este preşedinte al  Asociaţiei Gisas. Şi  lista poate continua, mărturie stă CV-ul doamnei profesor.
lProfesor Constantin Satapi: în perioada 2005-2010, director al Centrului Cultural Lucian Blaga. A revitalizat activitatea Centrului Cultural „Lucian Blaga” prin înfiinţarea mai multor cercuri: pian; chitară; ansamblu folcloric; cenaclul literar „Lucian Blaga”; dansuri sportive (unde activează peste 70 de copii). În mandatul său a fost reabilitată în totalitate clădirea Casei de Cultură şi a fost construit Complexul muzical „Lucian Blaga” pe lângă Casa Memorială de la Lancrăm (sală de conferinţă, bibliotecă documentară, sală festivă, cazare, etc). S-au desfăşurat cu succes în fiecare an festivalul Internaţional „Lucian Blaga”; Festivalul Concurs de muzică populară „Felician Farcaşiu”; Conferinţa Naţională a Inginerilor din România „Dorin Pavel”.
l Profesor Vasile Bâtiu: în perioada 2005 – 2006, director la Şcoala Generală cu clasele l-VIII Petreşti. În mandatul său au fost construite: o grădiniţă (valoarea aproximativă a investiţiei este de 27 de miliarde de lei vechi) finalizată în 2009 şi o şcoală (valoarea aproximativă a investiţiei este de 38 miliarde lei vechi) finalizată în 2010. În ziua când inaugura noua clădire a Şcolii Generale din Petreşti, domnului profesor Vasile Bâtiu, ca semn al „recunoştinţei” guvernării portocalii, i se înmâna adresa ISJ Alba prin care era informat că a fost înlocuit din funcţie. Preotul paroh orthodox, Coman, aflat la inaugurare (pentru slujba de sfinţire) afirma: „Eu când am finalizat lucrarea la noua Biserică am primit Brâul şi Crucea Patriarhală. Pe omul acesta de ce-l schimbaţi?”…No comment! Şi ca o exemplificare a profesionalismului persoanelor numite în funcţiile de conducere proaspăt eliberate, rămânem doar la Şcoala generală din Petreşti. Aici a fost numită în funcţia de director doamna profesor Mihaela F. a cărei principală calitate este reprezentată de faptul că este verişoara domnului deputat PDL, Clement Negruţ, iar singurele lucrări ştiinţifice lăsate în urmă sunt reclamaţiile agramate la adresa ex-directorului Vasile Bâtiu, încă de pe vremea când subprefect al judeţului era chiar deputatul PDL Clement Negruţ. Credem că tot ce era de demonstrat a fost demonstrat, iar locuitorii municipiului Sebeş sunt îndreptăţiţi să ştie aceste lucruri.
Biroul de presă al PNL Sebeş


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT rutier la Cunța: Un autocamion cu cereale s-a răsturnat pe DN 1

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Cunța: Un autocamion cu cereale s-a răsturnat pe DN 1

Un accident rutier a avut loc marți, 8 noiembrie, în jurul orei 23.00, pe DN1, în zona localității Cunța.

Secția de Pompieri Sebeș intervine cu o autospecială de stingere, un modul de descarcerare și o ambulanță SMURD B2, pentru asigurarea măsurilor PSI la un accident rutier produs pe DN 1, în raza localității Cunța, care a implicat un autocamion care transporta cereale și care s-a răsturnat.

Din primele informații, în urma accidentului rutier nu sunt victime.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

„Vreau și eu căsuța mea” – Campanie de strângere de fonduri pentru câinii fără stăpân din adăpostul public Alba Iulia. Cum poți ajuta un patruped să aibă cușca lui

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Vreau și eu căsuța mea” este campanie de strângere de fonduri pentru câinii fără stăpân din adăpostul public Alba Iulia, prin care oricine dorește poate ajuta un patruped să aibă cușca lui.

„Vreau și eu căsuța mea” este campania de strângere de fonduri cu ajutorul căreia sperăm să putem achiziționa cuști pentru cei 30 de căței, din adăpostul public de câini abandonați de stăpân Alba Iulia, care dorm momentan doar pe palet.

Elit - Gustul Desăvârșit

Știm ce înseamnă iarna în adăpost și am vrea ca fiecare câine de acolo să aibă bucuria unei cuști cu paie în care să se adăpostească și de unde să viseze la viitoarea familie.

Dacă doriți să susțineți inițiativa noastră o puteți face donând efectiv o cușca sau achiziționând unul dintre produsele nostre personalizare.

Costul unei cuști din lemn făcută la comnadă ,ținând cont de dimensiunile fiecărui țarc, ajunge la aproximativ 375 lei.

În comentariul fiecărei fotografii o să menționăm denumirea produsului, culorile și dimensiunile disponibile dar și donația în schimbul careia o să puteți achiziționa respectivul produs.

Comenzile se fac doar prin mesaj privat pe pagina noastră!!!”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanții asociației.

Pentru cei care nu doresc achiziționarea unui produs dar vor să contribuie cu orice sumă atașăm conturile mai jos:

-RO94BTRLRONCRT0470679601
-RO44BTRLEURCRT0470679601
-Paypal: [email protected]
Recipient: Asociația Prietenii lui Azor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE| INCENDIU la Șpring: O anexă gopodărească, cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

UPDATE| INCENDIU la Șpring: O anexă gopodărească, cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii cu trei autospeciale

Un incendiu a izbucnit marți seara, în jurul orei 21.30, la o locuință din comuna Șpring.

Secția de Pompieri Sebeș în cooperare cu SVSU Șpring intervine cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, in localitatea Spring pentru lichidarea unui incendiu.

Din informațiile preliminare primite ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la acoperișul unei locuințe.

Elit - Gustul Desăvârșit

UPDATE: În urma ajungerii forțelor de intervenție la locul solicitării s-a constatat că incendiul se manifesta la o anexa gospodăreasca fără pericol de propagare si fără victime.

UPDATE2: Incendiul a fost lichidat fără probleme deosebite, a ars o afumătoare pe aproximativ 3 mp.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea