Rămâi conectat

Ştirea zilei

Compania Kronospan Sebeș amendată de Garda de Mediu. Nu a fost deflagrație, dar nu se știe ce a bubuit

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma accidentului tehnologic petrecut ieri pe platforma industrială Kronospan din Sebeș, Garda de Mediu Alba a amendat compania cu suma de 10.000 de lei., în baza Legii 104/2011, “pentru că nu au făcut o prevenție mai bună”.

Kronospan_ziaua portilor deschise 2015 (85)Explicațiile oferite de reprezentanții Gărzii de Mediu sunt următoarele:

Ieri, în jurul orelor 16.15 am fost anunțați de cei de la Kronospan că pe platforma industrială a avut loc un accident tehnologic la secţia de producție PAL a platformei industriale.

Doi comisari responsabili cu acest obiectiv au ajuns la fața locului în maxim o oră de la momentul sesizării.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Explozie puternică pe platforma industrială Kronospan Sebeș

S-a constatat că la iesierea din uscător, pe banda de transport  care duce aschiile de lemn spre buncarul de sortare, a avut loc un incident de productie, respectiv o cantitate de circa 40 -50 kg de așchii de lemn au luat foc.

Sistemul de protecție al instalației a oprit automat banda si a inundat-o în întregime, stingând focul.

explozie Kronospan Sebes

explozie Kronospan Sebes

A fost înlăturată de pe bandă o cantitate de aproximativ 200 de kilograme de aschii de lemn, din care 40-50 de kg prezentau urme de ardere.

 

“Nu considerăm că a fost un incident major, ci o chestie care s-a mai produs de-a lungul anilor. Dacă era o deflagratie ar fi trebuit sa gasim măcar o tablă indoită”, a declarat Dan Hălălai, directorul Gărzii de Mediu Alba.

 

Garda de Mediu Alba nu a reușit însă să explice bubuitura, zgomotul puternic care s-a auzit la ora la care a avut loc incidentul tehnologic, fapt sesizat de mai multe persoane ce se afalau în vecinătatea platformei.

 

Acest incident ridică însă întrebări legate de modul în care Autorizația Integrată de Mediu care datează din 2007, în baza căreia funcționează în prezent Kronospan Sebes, evaluează riscurile și procedurile pentru astfel de situații, din moment ce aceasta prevede, Atenție!, ca un accident tehnologic de genul celui petrecut ieri să fie sesizat autorităților competente în maxim 24 de ore.

Anterior incidentului, Garda de Mediu le-a recomnadat însă celor de la Kronospan ca să timpul în care sesizează incidentele cu risc să nu depășească 2 ore.

Bogdan Presecan


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea