Rămâi conectat

Ştirea zilei

”Comisarul Rașcovici se întoarce”: Validarea mandatului de consilier județean, pe rolul Tribunalului Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

”Comisarul Rașcovici se întoarce”: Validarea mandatului de consilier județean, pe rolul Tribunalului Alba

Viorel Rașcovici, fostul subprefect al județului Alba, se pare că își va reface apariția, după ce a fost eliberat din vechea funcție de către Guvern, în cadrul Consiliului Județean Alba.

Acesta a fost nevoit să își dea demisia, în urma scandalului legat de diploma obținută de la o facultate neacreditată.

Desigur, Rașcovici, nu a fost niciodată comisar de Poliție, a fost agent de Poliție și șef de post, dar mai în glumă, parafrazăm celebrul film „Comisarul Moldovan se întoarce”.

Legal, pentru validarea mandatului de consilier, acesta are nevoie și de o adeverință din cadrul partidului din care face parte.

De asemenea, potrivit informațiilor puse la dispoziție de către Tribunalul Alba, dosarul nu conține răspunsul din partea USR cu privire la calitatea de membru al partidului, al lui Viorel Rașcovici. Dosarul cu numărul 2345/107/2021 a fost înregistrat la data de 1 iulie 2021.

Potrivit concluziilor unei anchete desfășurate de Ministerul de Interne, diploma lui Rașcovici nu este valabilă, în sensul că nu are un timbru de la Ministerul Educației și nu a fost niciodată autorizată de acesta.

Rascovici este absolvent la fără frecvență a Facultății de Drept din cadrul Universității Internaţionale deschise Tehnoeconomia Europeană – Academia de Tehnoeconomie și Cooperare Româno-Americană.

Timp de mulți ani, această universitate privată a fost considerată o ”fabrică de diplome false”, iar rectorul acesteia a fost cercetat în mai multe dosare penale, fiind chiar și reținut la un moment dat pentru înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii, dar, în final, a scăpat de toate anchetele. Instituția nu a obținut niciodată autorizație de la Ministerul Educației Naționale, dar, timp de apoape 30 de ani, a eliberat zeci de mii de diplome. Pe site-ul ministerului, Universitatea Internaţională deschisă Tehnoeconomia Europeană nu apare în lista celor acreditate sau autorizate să funcționeze provizoriu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea