Rămâi conectat

Actualitate

Comisarul european Nicolas Schmit, responsabil pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, efectuează o vizită în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comisarul european Nicolas Schmit, responsabil pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, efectuează o vizită în România

Comisarul european Nicolas Schmit, responsabil pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, efectuează o vizită în România, în perioada 31 martie – 1 aprilie 2022, notează Agerpres. În cursul vizitei, demnitarul va purta discuţii cu privire la reformele sociale şi investiţiile din PNRR precum şi la planul naţional de acţiune al României pentru punerea în aplicare a Garanţiei europene pentru copii.

„Românii i-au primit în casele lor pe cei care fug din calea războiului brutal din Ucraina, motiv pentru care ne exprimăm recunoştinţa faţă de ei şi solidaritatea noastră cu România. În timpul vizitei mele de două zile, voi avea ocazia de a explica opţiunile de finanţare din fonduri UE disponibile pentru primirea de refugiaţi şi pentru integrarea lor în educaţie, formare şi pe piaţa forţei de muncă. Voi discuta, de asemenea, despre situaţia economică şi socială a României cu guvernul, parlamentul şi partenerii sociali, în special despre măsurile de consolidare a coeziunii sociale. Şi voi sublinia importanţa finalizării planului naţional de punere în aplicare a Garanţiei europene pentru copii”, a declarat Nicolas Schmit, conform unui comunicat al Reprezentanţei CE în România.

Înaltul oficial european se va întâlni cu reprezentanţi ai Guvernului, ai Parlamentului naţional, ai organizaţiilor neguvernamentale, ai partenerilor sociali şi va vizita două proiecte sociale. Comisarul Schmit va avea întâlniri cu Nicolae Ciucă, prim-ministrul României, cu Marius Budăi, ministrul muncii şi solidarităţii sociale şi cu Dan Vîlceanu, ministrul investiţiilor şi proiectelor europene.

Comisarul va participa, de asemenea, la o reuniune comună a Comisiei pentru muncă şi protecţie socială şi a Comisiei pentru afaceri europene ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Va avea, totodată, întâlniri cu autorităţi locale şi cu reprezentanţi ai ONG-urilor.

Vineri, 1 aprilie, comisarul Schmit se va întâlni cu parteneri sociali (reprezentanţi ai angajatorilor şi ai sindicatelor), va vizita o şcoală din Bucureşti care a primit copii care au fugit din Ucraina invadată de către Rusia, împreună cu Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei. Comisarul va vizita apoi Şcoala profesională Concordia, un ONG cofinanţat prin Fondul social european, care sprijină copiii, tinerii şi familiile aflate în dificultate astfel încât aceştia să poată avea o viaţă mai autonomă şi care sprijină, în prezent, refugiaţii ucraineni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea