Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Colegiul Naţional ,,David Prodan” din Cugir – Porţi deschise

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ciclul de manifestări organizate de Colegiul Naţional ,,David Prodan” Cugir cu prilejul săptămânii ,,Să ştii mai multe, să fii mai bun” s-a înscris şi evenimentul care se repetă în fiecare an şi anume: ,,Ziua Porţilor Deschise.

Sub genericul, ,,Şcoala noastră: Competiţie- Naturaleţe-Dedicaţie-Profesionalism”, instituţia de învăţământ care poartă numele eminentului academician, David Prodan, şi-a prezentat Oferta Educaţională pentru anul de învăţământ 2013-2014.

În cadrul amintitei activităţi, colegiul a primit vizita elevilor din clasele a VIII-a, reprezentând cele trei şcoli gimnaziale din Cugir, precum şi a şcolilor generale din localităţile Şibot şi Săliştea, prilej cu care cei care îşi vor alege să devină viitori cursanţi ai liceului au au avut cu adevărat ce vedea. Ei au putut afla că liceul va funcţiona pe Filieră Teoretică, cu Profil Real: 1 clasa matematică-informatică intensiv informatică cu 28 de locuri; o clasă ştiinţe ale naturii intensiv franceză cu 28 de locuri; La Profilul Uman: 1 clasa filologie -intensiv engleză- 28 locuri, precum şi o Şcoală Postliceală cu o clasă Analist Programator -28 locuri.

Tot cu ocazia vizitei au luat cunoştinţă de zestrea şcolii care înseamnă: 20 săli de clasă, 2 amfiteatre, 11 laboratoare şi cabinete, 1 sala multimedia, 1 bibliotecă/sală de lectură, cu 33.000 volume carte şi o sală de sport. Liceul a înregistrat de asemenea, în anul şcolar 2011-2012, recorduri şcolare cu care se mândreşte: 1 loc III la olimpiade internaţionale, 2 locuri III la olimpiadele naţionale, precum şi 22 locuri I-III la olimpiade şi concursuri judeţene. De asemenea, instituţia se evidenţiază şi la activităţile extraşcolare care înseamnă: Revista ,,Metamorfoze”, Trupă de teatru, Cercul de chitară clasică, Echipe sportive: baschet,fotbal, handbal; Proiect YOUTH-parteneriat România, Italia, Slovenia pe probleme ecologice, Parteneriat cu liceul Georges Pompidou Franţa, Proiect lingvistic Comenius, Proiect Comenius cu tema ,,Apă între abudenta şi raritate”, în parteneriat cu licee din Franţa şi Italia, etc.

(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels

Bogdan Ilea

Publicat

în

Instagram își ajustează algoritmul pentru a promova conținutul original: Modificări majore la funcția Reels Conținutul original de pe aplicația de social media Instagram urmează să fie prioritizat, iar conținutul „furat” urmează să fie penalizat, în urma schimbărilor modului în care funcționează algoritmul.  O nouă schimbare a modului în care funcţionează algoritmul de recomandări al Instagram […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea